Kolagén pre seniorov

Seniorskému veku hovoríme aj “jeseň života”. Keď si však predstavíte pestrofarebnú jeseň plnú iskrivej sviežosti, určite sa vám v mysli rozleje príjemná nostalgia. A tak je to aj v živote. Leto síce uplynulo, no život seniora môže priniesť veľa nových skúseností a zážitkov, predovšetkým však radosť z každého aktívne prežitého dňa s blízkymi. Aby to však bolo takéto idylické, mali by si starší ľudia udržiavať pevné zdravie, z toho potom vyplýva aj kondícia a dobre naladená myseľ. Ich organizmus už vyžaduje istú podporu v podobe vitamínov a doplnkov stravy. A ak už viete, čo dokáže kvalitný kolagén pre mladšie generácie, tak vás neprekvapí, že kolagén pre seniorov prináša ešte väčšie benefity. Prečítajte si, s čím všetkým môže aj náš Inca Collagen pomôcť seniorom.

Kolagén po šesťdesiatke rapídne klesá

Stavebná bielkovina kolagén tvorí základ opornej sústavy v tele človeka. Funguje ako spojivo buniek, vďaka ktorému si mäkké tkanivá zachovávajú pružnosť a napríklad v kostiach zlepšuje ich pevnosť a potrebnú štruktúru. Kolagén tvorí až 80% kĺbovej chrupavky, má teda vplyv na pohyblivosť a zdravie našich kĺbov, ďalej je hojne zastúpený v koži, ktorej elasticita taktiež priamo závisí od kolagénu. Máme ho aj v ďasnách, očiach a v povrchových tkanivách vnútorných orgánov. Od kolagénu tiež závisí kvalita a rast vlasov a nechtov.

Relaxačná kolagénová kúra

Pripravili sme pre vás nový darčekový relax balíček pre dokonalú pohodu a výživu tela. Ku 3  kusom Inca Collagenu dostanete ako darček: jemný uterák, 3x vitamín C, zdravý a kvalitný čaj Geisha Oxalis a dopravu zadarmo.

Pre telo človeka je teda táto bielkovina esenciálna a príroda to zariadila tak, že si ho tvorí samo. Zďaleka však nie po celý život: už po 25. roku života sa ho tvorí menej a menej, a postupne každým rokom o približne 1,5% klesá jeho produkcia. V seniorskom veku, okolo šesťdesiatky, je už pokles produkcie kolagénu dramatický. Najväčší úbytok kolagénu nastáva najmä po šesťdesiatke, čo sa prejavuje tvorbou väčšieho množstva vrások, vznikom kŕčových žíl na dolných končatinách, ale i v konečníku a dochádza k mnohým ďalším degeneratívnym zmenám,” hovorí emeritný primár ortopédie MUDr. Milan Čarvaš. Samozrejme nesmieme zabúdať na pribúdajúce bolesti najmä kĺbov či chrbtice, náchylnosť na rôzne degeneratívne ochorenia pohybovej sústavy, riziko zranení aj pri malej fyzickej záťaži.

Starnutie je prirodzený proces súvisiaci aj s úbytkom kolagénu, no dobrou správou je, že ho možno zmierniť tak, aby bol postupný a relatívne príjemný. Áno, starnutie môže byť krásne. Ten, kto po celý život rád športoval a trávil voľný čas aktívne, potrebuje pri tejto činnosti ostať a ďalej si užívať fyzické aktivity. Ale aj práca v záhradke dá zabrať, najmä na kĺby. Takže ak si chceme zachovať životný štandard aj po šesťdesiatke a tešiť sa z aktívneho života, je dobré telo pravidelne podporovať z vnútra správnou výživou. 

Jedným zo spôsobov, ako telu pomôcť, je pravidelné a dlhodobé dopĺňanie kolagénu. Možno si hovoríte, že nik nebude večne krásny a mladý. Lenže kolagén nie je len o vonkajšom vzhľade, o vráskach alebo rednúcich vlasoch. Telo, ktoré tvorí dostatok kolagénu, funguje jednoducho po všetkých stránkach lepšie.

Mýtus, ktorý koluje najmä u starších generácií je, že kolagén v potravinách a jedlách, ako je huspenina, tlačenka či vývary, telu stačí. Nie je to celkom tak, ani u mladšieho človeka by jedlá s kolagénom nedokázali zabezpečiť také množstvo, aké potrebujeme. Vo vyššom veku už vonkoncom. Prakticky jediným efektívnym spôsobom, ako doplniť kolagén, je užívanie účinných kolagénových doplnkov. “Telu dodaný kolagén podporuje výživu kostí a chrupaviek, pomáha hojiť drobné poranenia, zvyšuje pevnosť svalov, šliach, väzív i kože,” potvrdzuje aj doktor Čarvaš.

Kolagénové doplnky, medzi ktoré patrí aj morský hydrolyzát Inca Collagen, sú vlastne tiež kolagény zo živočíšnych zdrojov. Sú však špeciálne spracované štiepením surového kolagénu na fragmenty, ktoré potom ľudské telo ľahšie spracuje. “Prírodný kolagén bez úpravy sa veľmi zle vstrebáva, preto ho treba pre vnútorné použitie špeciálne upravovať či štiepiť, aby sa do tela dobre vstrebal,” hovorí doktor Čarvaš.

Ako účinkuje kolagén pre seniorov?

Pravidelné a dlhodobé užívanie kolagénu môže seniorom pomôcť na posilnenie celej pohybovej sústavy, najmä chrupaviek, kĺbov a kostí. Pomáha tiež posilniť najrôznejšie tkanivá v tele, prispieva k elasticite kože a posilňuje vlasy i nechty. Podporuje zdravie zubov a ďasien, ale aj svalstva a rôznych kľúčových tkanív v orgánoch.

Existujú viaceré štúdie potvrdzujúce účinok kolagénových peptidov na zlepšenie hustoty kostí u starších žien, ktoré trpeli rôznymi ochoreniami pohybovej sústavy (osteoporóza, artróza a pod.). Avšak aj seniorom, ktorí nemajú vážnejšie diagnózy, dokáže kolagén výrazne zlepšiť život. Inca Collagen ako prvotriedny 100% čistý bioaktívny kolagénový hydrolyzát môže pomôcť:

  • zlepšiť pohyblivosť, znížiť frekvenciu bolestí chrbtice a kĺbov následkom nedostatočnej výživy kĺbovej chrupavky a tkanív – už žiadne bolesti a utrpenie pri vašom obľúbenom športe alebo práci okolo domu,
  • pôsobí ako prevencia degeneratívnych a zápalových ochorení pohybovej sústavy, aj ako prevencia zranení,
  • taktiež môže pomôcť pri regenerácii kostí, svalov, kĺbov po zvýšenej námahe – žiadna svalovica alebo napätie v tele,
  • zlepšuje hojenie rán, či už po poraneniach alebo zákrokoch,
  • posilní tiež ďasná a tým prispieva aj k zdraviu zubov – kolagén je totiž aj súčasťou medzibunkového spojiva v ďasnách,
  • umožní seniorom cítiť sa celkovo lepšie a vitálnejšie, 
  • posilní kožu tela a zmierni tvorbu vrások, čím prispieva aj k vonkajším zmenám a psychickej pohode,
  • regeneruje vlasové korienky, a tak nakopne vlasy k životu, rovnako dokáže posilniť aj nechty.

Inca Collagen je nie náhodou jednotkou na českom i slovenskom trhu, veď za 6 rokov existencie si už získal viac než 200 tisíc spokojných zákazníkov. Keď bolestivo cítite každý krok a dopĺňanie kolagénu vám prinesie úľavu od bolesti, to je už ozaj vec! Kdo maže, ten jede!” pochvaľuje si zákazníčka Eva Stadler.

“Asi po mesačnom každodennom užívaní mi prestali začínajúce bolesti v kĺboch, kolenách a ramenách, pohyblivosť tela sa zlepšila a po 3 mesačnom užívaní kolagénu som zistil, že ani dlhšej namáhavej práci necítim bolesti vo všetkých kĺboch ako predtým a telo sa mi stalo takým pohyblivejším a pružnejším,” hodnotí podnikateľ a muzikant Pavol Žák.

Hľadajte bioaktívny a najmä čistý kolagén

Účinný kolagénový doplnok je výsledkom poznatkov modernej biochémie. Na trhu je množstvo produktov, no nie všetky sa vyznačujú kvalitou. Pokiaľ ide o český doplnok Inca Collagen, pri jeho výrobe kladieme dôraz na šetrné enzymatické štiepenie a ako zdroj slúžia morské ryby, ktorých kolagén sa vyznačuje vysokou čistotou molekúl. Neobsahuje žiadne látky navyše, ako sú arómy či príchute. A práve v tom je to tajomstvo – vďaka tejto čistote a citlivému spôsobu výroby vzniká kolagénový hydrolyzát, ktorý sa vyznačuje bioaktivitou a teda skvelo účinkuje.

Aj samotná konateľka a zakladateľka značky Romana Ljubasová ho dáva svojej babičke: “Hovorí, že sú to všetko len chytáky na dôchodcov a že ničomu neverí. Kolagén jej dávame vždy ako darček. A ten poctivo užíva asi tak trikrát do roka. Bývam na 4. poschodí bez výťahu. Babička to predtým nemohla vyjsť a preto ma nenavštevovala. Teraz už schody zdolá, ale nesmieme s ňou o tom hovoriť.” Takisto dala Romana kolagén aj svojej mamke: “Rok jej trvalo, než prehltla kolagénový prášok v pomarančovom džúse. Nato sa jej akoby zázrakom zahojila jazva, ktorá bola predtým naozaj dlho nezdravo živá. Každému ukazuje teraz už skoro neviditeľnú jazvu cez celú dlaň až k palcu. Bola taká hnusná a rozďavená a teraz je fuč.”

Na záver pripomíname, že aj účinný produkt ako je Inca Collagen potrebuje nejaký ten čas na to, aby sa prejavil. Naším odporúčaním je trojmesačná intenzívna kúra na začiatok. No pre seniorov je vhodné brať Inca Collagen nepretržite, nakoľko u nich už vlastná produkcia kolagénu funguje slabšie. A pokým existujú možnosti, ako si spríjemniť svoju jeseň života a netrpieť zbytočne bolesťami, prečo nie? Užívajte si každý deň pri svojej obľúbenej aktivite vďaka Inca Collagen.

Kolagén 4+1

Aj zvieratká potrebujú kolagén. Ku 4 baleniam Inca Collagenu získate 1ks Incapet Collagenu pre vášho domáceho miláčika ako darček. Pridajte mu kolagén do jeho obľúbeného krmiva a sledujte účinky.

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×