kolagen 1 / 2 / 3

Keď vás trápia prvé bolesti kĺbov, pribúdajúce vrásky či zhoršená kvalita vlasov a nechtov, možno premýšľate nad kolagénovým doplnkom. Ale nájsť ten pravý a účinný môže byť zložité. Nejde len o to, ako sa vyrába, z čoho sa vyrába a koľko stojí. Takmer určite narazíte aj na označenia: kolagén typu I, II či III (prípadne aj 1, 2, 3…). Čo to vlastne znamená?

Existujú totiž viaceré typy kolagénov a v nasledujúcom článku vám vysvetlíme, aký typ kolagénu potrebujete, aby ste dosiahli želaný efekt.

Kolagén ako základný stavebný prvok

Význam kolagénu spočíva okrem iného v tom, že je to jeden z vývojovo najstarších proteínov u stavovcov. Bez neho by sme nemali pohybový aparát. Je spojivom buniek v chrupavkách, kostiach, šľachách a rozmanitých tkanivách tela, ktoré má na starosti zabezpečiť pružnosť týchto tkanív. Tvorí až 70-80% ľudskej kože a ovplyvňuje zdravie vlasov i nechtov. 

Telo si ho tvorí samo, ale v dostatočnom množstve len do určitého veku. Preto je aj podľa názorov odborníkov nanajvýš vhodné začať si ho dopĺňať už okolo tridsiatky. Kvalitné kolagénové hydrolyzáty, akým je aj Inca Collagen, majú pre telo výborné účinky: “Telu dodaný kolagén podporuje výživu kostí a chrupaviek, pomáha hojiť drobné poranenia, zvyšuje pevnosť svalov, šliach, väzív i kože,” vysvetľuje emeritný primár ortopédie MUDr. Milan Čarvaš.

Dobre, ale ako je to s tými typmi? Faktom je, že aj kolagénové molekuly sa od seba štruktúrou líšia, hoci ich úloha v organizmoch je prakticky rovnaká: spájať. Vedci doteraz identifikovali u stavovcov 28 typov kolagénov.

Hlavné typy kolagénu

  • Typ I. – je tvorený hustejšími vláknami a v ľudskom organizme je najrozšírenejší, predstavuje až 90% všetkých kolagénov. Nachádza sa v kostiach, šľachách, spojivových tkanivách a koži.
  • Typ II. – je tvorený voľnejšími vláknami a vyskytuje sa najmä v chrupavkách, ktoré sú elastické a majú za úlohu chrániť kĺby.
  • Typ III. – vyskytuje sa najmä v mladom organizme ako súčasť svalov, orgánov a tepien. Vo vyššom veku sa stráca.
  • Typ IV. – je súčasťou niektorých vrstiev pokožky a bazálnej laminy v bunkách.
  • Typ V. – dá sa nájsť v placente, na povrchu buniek a aj vo vlasoch.

Pre ľudský organizmus sú najdôležitejšie prvé štyri typy kolagénu.

Ako si teda vybrať vhodný typ kolagénu?

Ak chcete podporiť svoj pohybový aparát a zároveň nakopnúť pokožku tváre k životu, zlepšiť elasticitu kože na celom tele a podporiť zdravie vlasov a nechtov, je dobré voliť si kolagén, ktorý je viaczložkový. Najlepší kolagén je taký, ktorý obsahuje typy I., II. aj III., aby mal čo najširší záber v tele. 

Dôležitá je tiež bioaktivita kolagénu. Už viete, že kolagénové doplnky sú vlastne spracované kolagény z dobytka, prasiat alebo rýb. Ide však aj o spôsob ich spracovania. Kolagénová molekula je priveľká na to, aby ju ľudské telo mohlo využiť, a tak sa pri výrobe kolagénového doplnku využívajú rôzne typy štiepenia. Cieľ je získať bioaktívne kolagénové peptidy, malé fragmenty, ktoré však majú zachovanú štruktúru trojzávitnice a ľudský organizmus si ich vie poskladať do nových molekul kolagénu.

My v Inca Collagen sme hľadali spôsob, ako docieliť maximálnu účinnosť kolagénových fragmentov a vsadili sme na enzymatickú hydrolýzu, kedy za studena pomocou špecifických enzýmov štiepime molekuly kolagénu z rýb. Výsledné peptidy si tak zachovajú potrebnú homogénnu štruktúru a kolagénový hydrolyzát ľudské telo spracuje, vytvorí si nový kolagén a využije ho tam, kde chýba.

Morské ryby sme nezvolili náhodou. Rybí kolagén má totiž viacero výhod, ktoré taktiež potvrdzujú dôležitosť samotného kolagénu z hľadiska vývoja stavovcov. “Práve preto, že je tak dôležitý, príroda sa neustále snažila ho vylepšiť, takže sa na kolagén počas vývoja nabalili hŕby podporných látok. Ak teda hľadáme zdroj čistého kolagénu, musíme ho hľadať inde než u cicavcov. U tých vývojovo najstarších a najjednoduchších organizmov (ryby) nachádzame ešte kolagén samotný a je ľahké ho izolovať čistý,” zdôvodňuje doktorka biochémie, Dagmar Petrová.

Inca Collagen obsahuje kolagén I / II / III, čiže všetky najpotrebnejšie typy pre naše telo. Ak teda váhate, ktorý si vybrať, s Inca Collagen pokryjete celú škálu najpotrebnejších typov.

Výhody

100% morský kolagén bez prísad, ktorý naozaj funguje
Prémiový trojzložkový kolagén z overených zdrojov (obsahuje kolagén typu I, II, III)
Bioaktívny (živý) kolagén, ktorý sa výborne vstrebáva
Denná dávka obsahuje 3 000 mg účinného hydrolyzovaného kolagénu
Hydrolyzovaný morský kolagén Inca Collagen
Skvelo rozpustný vo vode - nehrudkovatie ako iné
Samostatne balená denná dávka pre zachovanie účinku
Nemaskovaný sladidlami, farbivami ani ochucovadlami
Kolagén overený zákazníkmi s výbornými recenziami

Takto ho hodnotí osobná koučka Lili: “Pravidelné užívanie kolagénu je veľmi potrebné pre bezproblémové fungovanie tela a viem, že mi odpadnú starosti spojené s nepríjemnými bolesťami kĺbov. Zlepšuje kvalitu vlasov, nechtov a hydratuje pleť.

Kolagen Inca Collagen

Ušetrite pri nákupe Inca Collagenu

Nakúpte teraz o 5€ výhodnejšie cez e-shop. Získate dopravu zdarma a tiež darček – balenie vitamínu C pre lepšiu syntézu kolagénu.

Zadajte v e-shope kód: S01000666 a objednajte.

Inca Collagen je úplne pre všetkých. Pre športovcov, pre mamičky na zotavenie po pôrode a tiež počas dojčenia, kolagén je aj pre mužov, absolútne ideálny je samozrejme pre dôchodcov. Dámy užívajú kolagén na pleť s cieľom spomaliť starnutie kože. Skrátka, je to všestranný pomocník, trojzložkový prémiový kolagénový hydrolyzát, ktorý si za 6 rokov získal už okolo 200 tisíc spokojných zákazníkov. Po úspechu Inca Collagenu sme vyvinuli aj kolagén pre psy, mačky a kone s názvom Incapet Collagen. Lebo, hádajte čo? Áno, potrebujú ho aj naši domáci miláčikovia a recenzie ich majiteľov hovoria za všetko.

“Abby, 14 ročná fenka havanského psíka, behá ako šteniatko. Dokonca aj kvalita srsti sa jej zlepšuje a má ju lesklejšiu. Takže u nás spokojnosť maximálna,” hodnotí Silvia Plecháčková.

Incapet Collagen pre zvieratá so zľavou

Kolagén pre psy, mačky a kone nakúpite teraz o 5€ výhodnejšie cez e-shop. Zadajte v e-shope kód: S01000666  a objednajte.

Tak, ako kolagén spája bunky, pomáha spájať aj nás. Členov rodiny, majiteľov s maznáčikmi, zamilované dvojice. Preto je to aj ideálny darček pre vašich blízkych. Vyskúšate ho spoločne?

Kolagén 4+1

Aj zvieratká potrebujú kolagén. Ku 4 baleniam Inca Collagenu získate 1ks Incapet Collagenu pre vášho domáceho miláčika ako darček. Pridajte mu kolagén do jeho obľúbeného krmiva a sledujte účinky.

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×