najúčinnejší kolagén

Kolagénový boom naďalej pokračuje a pribúda čoraz viac produktov, ktoré sľubujú zázraky na počkanie. Faktom je, že so stúpajúcim vekom kolagén v tele človeka klesá a prejavuje sa starnutím organizmu. Preto odborníci odporúčajú dopĺňať si ho v podobe kvalitných výživových doplnkov. Ako ale medzi stovkami výživových doplnkov nájsť ten najlepší kolagén, ktorý skutočne účinkuje?

Nedostatok kolagénu začíname pociťovať už po tridsiatke. Pohyb zrazu akosi viac bolí, pleť začína pomaličky vráskavieť, vlasy padajú a slabnú, nechty sa viac lámu. Nečudo, veď kolagén je elixírom mladosti a naše telo si ho bohužiaľ v dostatočnom množstve tvorí len do určitého veku. Keďže kolagén je ako spojivo, lepidlo buniek a má nenahraditeľnú úlohu najmä v chrupavkách, dostavujú sa postupne prvé problémy.

Našťastie je tu Inca Collagen. Zákazníkmi overený kolagén, ktorý má preukázateľné účinky a je jednotkou na trhu už viac než 5 rokov. Potvrdzujú to aj slová emeritného primára ortopédie MUDr. Milana Čarvaša: “Telu dodaný kolagén podporuje výživu kostí a chrupaviek, pomáha hojiť drobné poranenia, zvyšuje pevnosť svalov, šliach, väzív i kože.” Rovnako dôležitý je kolagén pre ženy, ako aj pre mužov, ale aj pre domácich maznáčikov. Využívajú ho aj ženy na rýchlepšie zotavenie po pôrode. Množstvo výrobcov sa tejto úlohy zhostilo a kolagénové doplnky pribúdajú ako huby po daždi. Háčik je v tom, že kolagén je veľmi citlivou molekulou a získať ho zo živočíšnych produktov tak, aby skutočne účinkoval, nie je jednoduché.

Nepodľahnite preto lákavým ponukám na lacné ochutené výživové doplnky. Na to, aby kolagén účinkoval, musí byť čistý, bez aróm a príchutí, a najmä hydrolyzovaný za studena. Aké sú teda rozdiely medzi skutočne kvalitným doplnkom typu Inca Collagen, a neúčinnými náhradami?

  1. Kvalitný kolagén je bioaktívny. Čo to znamená? Aby ľudské telo dokázalo kolagén zo živočíchov stráviť, musí sa najprv molekula kolagénu šetrne a citlivo rozštiepiť na malé fragmenty. Nie však hocijako. Tieto fragmenty musia mať zachovanú prirodzenú kolagénovú štruktúru – spletenec troch proteínov. Táto štruktúra sa nazýva helisa a ak sa rozpadne, kolagénové fragmenty už ľudské telo nebude vedieť využiť. No pomocou šetrnej metódy za studena, ktorá sa nazýva enzymatická hydrolýza, sa z kolagénu odštiepia aktívne fragmenty so zachovanou helisou. “Preto ich organizmus príjemcu dokáže do tohto procesu zase prijať a využiť na postavenie nových trojzávitníc. Čiže organizmus ich použije rovnako, ako by použil to, čo by si vyrobil sám, keby to ešte vyrábal v dostatočnom množstve,” vysvetľuje doktorka biochémie Dagmar Petrová. Výsledkom je prémiový hydrolyzovaný Inca Collagen, ktorý je biologicky aktívny, teda pre ľudské telo prirodzený.
  2. Kvalitný kolagén je hydrolyzovaný, nespracováva sa tepelne. Keďže najlepší kolagén vzniká šetrným spracovaním vedľajších živočíšnych produktov za studena, znamená to, že surovina živočíšneho pôvodu sa neprevára, nepodlieha tepelnému spracovaniu. Počas tepelnej úpravy sa kolagénová molekula nenávratne denaturuje a takýto kolagén stráca potrebnú štruktúru helisy. Preto je dôležité, aby pri štiepení nedochádzalo k tepelnej úprave. Tak vzniká účinný výživový doplnok typu Inca Collagen.
  3.  Najlepší kolagén je stopercentne čistý. Neochutený, bez zbytočných aróm, ktoré by maskovali jeho prirodzenú chuť. Akékoľvek prímesi môžu totiž výrazne znižovať vstrebateľnosť a účinok kolagénu. Preto je Inca Collagen bez príchutí a aróm, a taktiež nepotrebuje konzervanty. “Na trhu je kolagénov priam šialené množstvo. Vyskúšala som ich niekoľko a v rôznych formách a hneď som zistila, čo mi vyhovuje a čo absolútne. Hľadala som taký, ktorý by mal čisté zloženie. Bez zbytočných prímesí, bez pridaného cukru či farbív. Zakotvila som pri Inca Collagene. Prestalo mi hlavne vŕzgať v kolene, čo je asi najvýraznejšia zmena, odkedy ho užívam,” pochvaľuje si spokojná zákazníčka Janka Šimkovičová. Navyše, kolagén by mal mať optimálnu dennú dávku. Odborníci odporúčajú dennú dávku kolagénu asi 2 až 3 gramy, aj Inca Collagen obsahuje v každom vrecúšku presne nameranú ideálnu dávku 3000 miligramov. Je zbytočné investovať do produktov s prehnane vysokými dennými dávkami kolagénu, telo toľko zväčša nevyužije a bez úžitku ho vylúči.
  4. Najlepší kolagén je v práškovej forme. Tá mu zaručuje maximálnu čerstvosť, pretože do práškového kolagénu netreba pridávať žiadne konzervanty. Jednoducho si ho rozmiešate v pohári vody až tesne pred užívaním a vypijete. Ľahko sa vstrebáva, telo ho spracuje ako svoj vlastný kolagén a účinky na seba nenechajú dlho čakať.
  5. Vsaďte na morský kolagén. Bravčové a hovädzie kolagény sa kvôli bezpečnosti často spracúvajú práve pomocou tepelnej úpravy. Omnoho lepšou alternatívou je teda morský kolagén, ktorý pochádza z vedľajších produktov rýb a nie je nutné ho spracovávať tepelne. Na jeho získanie sa využíva enzymatická hydrolýza a morský kolagén je navyše aj veľmi dobre stráviteľný.
Kolagen Inca Collagen

Ušetrite pri nákupe Inca Collagenu

Nakúpte teraz o 5€ výhodnejšie cez e-shop. Získate dopravu zdarma a tiež darček – balenie vitamínu C pre lepšiu syntézu kolagénu.

Zadajte v e-shope kód: S01000666 a objednajte.

Veríme, že sme vám pomohli sa v tejto náročnej téme zorientovať. Už teda viete, ako nájsť skutočnú kvalitu a aby ste sa dočkali skvelých účinkov kolagénu, stačí vsadiť na dlhoročné skúsenosti a odbornosť výrobcov čistého prémiového hydrolyzovaného kolagénu Inca Collagen. Napokon, hovoria zaň pozitívne recenzie tisícok zákazníkov.

Incapet Collagen pre zvieratá so zľavou

Kolagén pre psy, mačky a kone nakúpite teraz o 5€ výhodnejšie cez e-shop. Zadajte v e-shope kód: S01000666  a objednajte.

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×