kolagén pre mužov

Tému príznakov starnutia začne skôr či neskôr riešiť väčšina z nás, hoci mužskí príslušníci si to neradi priznávajú. Starnutie sa totiž nevyhne nikomu. Aj pánov začnú v istom momente trápiť nepríjemné následky nedostatku kolagénu v tele, ako sú vrásky, vypadávajúce vlasy, bolestivejší pohyb, prípadne častejšie zranenia pri športe. Ako sa však zvykne vravieť, za každým úspešným mužom stojí starostlivá žena. A dámy už dobre vedia, že nedostatok kolagénu u ich polovičiek neznamená, že si musia odopierať pohyb, ktorý majú tak radi. Práve naopak, nie je nič jednoduchšie, ako si kolagén doplniť zvonka.

Kolagén ako univerzálna bielkovina medzi pohlaviami nerozlišuje. Presne tak, ako pomáha ženám, pomôže aj mužom. Jediným háčikom je siahnuť po výbere toho najúčinnejšieho produktu, keďže trh dnes ponúka veľa možností. Našťastie, Inca Collagen je už dlhé roky garanciou špičkovej kvality a viditeľných účinkov. Nie je to náš výmysel, ale potvrdzujú to aj mnohí odborníci a napokon, najlepším dôkazom sú práve skúsenosti mužov, ktorí si na ňom “fičia” dlhodobo.

Ako presne účinkuje kolagén pre mužov, podľa čoho vyberať a prečo práve Inca Collagen, to vám prezradíme v nasledujúcom článku.

Čo je kolagén a aká je jeho úloha v mužskom tele

Muži si často neuvedomujú dôležitosť kolagénu. V ich vedomí sa spája skôr s krásou. Lenže kolagén je pre telo dôležitý z mnohých zdravotných aspektov, veď tvorí až 30 percent všetkých bielkovín v tele. Jeho primárnou úlohou je spájanie buniek. V najrôznejších tkanivách, ako sú svaly, šľachy, kĺby či chrupavky, ale tiež v koži, keďže tá je z 80% tvorená práve kolagénom. “O kĺby sa treba starať celý život. Súvisí to so štruktúrami, ktoré tieto kĺby tvoria – kosti, väzy, svaly a kĺbové púzdra. Hlavnou súčasťou kĺbových štruktúr je kolagén,” potvrdzuje atestovaný ortopéd, MUDr. Vladimír Holoubek, atestovaný ortopéd.

Práve on je zodpovedný za sviežu a pružnú pleť v mladosti, vďaka nemu mladé telo zvláda aj väčšiu fyzickú záťaž bez bolestí. No tak, ako u žien, aj muži kolagén so stúpajúcim vekom strácajú. Presnejšie, telo si ho pomaličky prestáva samo vytvárať. Podľa výskumov to ide pomerne rýchlo, po 25. roku života sa zásadným spôsobom znižuje tvorba vlastného kolagénu o 1 až 1,5% ročne. To vedie k tomu, že po 45. roku života si ho už telo nevytvára takmer vôbec. Samozrejme, tvorbu kolagénu v tele môže brzdiť aj nezdravý životný štýl, účinky nadmerného slnečného žiarenia, stres a zlé návyky, napríklad fajčenie.

Preto je dôležité kolagén dopĺňať v podobe výživových doplnkov. Nazývajú ho “elixírom mladosti” a je to veľmi komplexná bielkovina, ktorá obsahuje až 19 rôznych aminokyselín dôležitých pre telo. Napríklad arginín, glycín, hydroxyprolín, každá z nich má špecifickú rolu v ľudskom tele.

Dostatočné množstvo kolagénu v tele:

  • podporuje funkčnosť pohybového aparátu,
  • má vplyv na rýchlejšiu regeneráciu tkanív vrátane svalstva pri fyzickej záťaži,
  • urýchľuje hojenie rôznych poranení kože alebo popálenín,
  • zlepšuje kvalitu vlasov a podporuje ich opätovný rast,
  • má pozitívny vplyv na trávenie a zdravie tkaniva v črevách,
  • pomáha zdravému metabolizmu,
  • pomáha srdcu a prispieva k zlepšeniu imunity,
  • pokožka je s ním pružnejšia a menej náchylná na vrásky.
Kolagen Inca Collagen

Ušetrite pri nákupe Inca Collagenu

Nakúpte teraz o 5€ výhodnejšie cez e-shop. Získate dopravu zdarma a tiež darček – balenie vitamínu C pre lepšiu syntézu kolagénu.

Zadajte v e-shope kód: S01000666 a objednajte.

Kolagén je teda elementárnou bielkovinou pre všetkých mužov, bez ohľadu na ich životný štýl. Či už športujú aktívne, alebo rekreačne, alebo ich doménou nie je šport, ale chcú byť aj s pribúdajúcimi rokmi aktívni a neriešiť bolesti pri pohybe, prípadne bojujú s vypadávaním vlasov alebo kožnými problémami, kolagén je pre nich pomocnou rukou.

To všetko sú dostatočne motivujúce dôvody aj pre mužov, prečo piť kolagén denne. A nie hocijaký, ale Inca Collagen. Pretože je to 100% čistý bioaktívny morský kolagénový hydrolyzát na trhu a originál je len jeden. Dajte si pozor na lacné napodobeniny s príchuťami, ktoré majú maskovať prirodzenú arómu kolagénu, a tiež na doplnky, ktoré sa vyrábajú pochybnými metódami a ich účinok môže byť preto mizivý.

„Tu záleží na príprave týchto preparátov, ktoré majú komplexnejšie pôsobenie. Musíme dbať na to, ako je tento kolagén pripravovaný. Pri tepelnom spracovaní najmä živočíšnych kolagénov dochádza k určitej degradácii kolagénu a menšiemu pôsobeniu,“ upozorňuje na výber kolagénového doplnku stravy doktor Holoubek.

Práve preto Inca Collagen vsádza jednak na kvalitné suroviny – vedľajšie produkty morských rýb, jednak na výrobu bez tepelného spracovania. Vyrába sa pomocou studenej metódy, špecifickej enzymatickej hydrolýzy, pri ktorej dochádza k šetrnému štiepeniu kolagénových molekúl na jednotlivé fragmenty. Navyše, Inca Collagen neobsahuje žiadne iné aditíva, ktoré by mohli jeho účinky narúšať. Len čisté, prírodné kolagénové fragmenty z kvalitných zdrojov, s typickou arómou rýb, nemaskovanou žiadnymi príchuťami. Obsahuje až tri typy kolagénov, a to kolagén I., II. a III.

Takto pripravený kolagénový doplnok je bioaktívny, to znamená, že fragmenty kolagénu majú zachovanú štruktúru, vďaka ktorej si ich ľudské telo spracuje a vytvorí z nich nový kolagén. Potom tento kolagén mužský organizmus použije presne tam, kde ho najväčšmi potrebuje. A čo sa deje potom? To si detailne popíšeme na jednotlivých účinkoch.

Kolagén pre mužov, ktorí radi športujú

Nesporne najlepším benefitom kvalitného kolagénového doplnku, akým je Inca Collagen, je pôsobenie v šľachách, kĺboch, chrupavkách a svaloch. Ocenia to najmä tí predstavitelia silnejšieho pohlavia, ktorí sa radi a veľa hýbu. Je bežné, že s vekom sa pohybové ústrojenstvo prirodzene opotrebováva, kĺby strácajú prirodzené mazivo a začínajú viac bolieť, kolená pukajú a vŕzgajú. To všetko je dôsledok nedostatku kolagénu. Mužom, ktorí športujú, sa rýchlejšie tvoria mikrotrhliny v chrupavkách a potom hrozia únavové zranenia, preťaženie kĺbov a šliach, regenerácia býva dlhšia. Odporúčame nečakať, kým sa objavia prvé bolesti, a s dopĺňaním kolagénu začať preventívne už v mladom veku.

Pozitívne pôsobenie kolagénu v pohybovom aparáte je potvrdené mnohými štúdiami. V kombinácii s vitamínom C môže kolagén pomáhať posilniť spojivové tkanivá, teda väzivá a šľachy, pôsobí tiež ako prevencia poranení a urýchľuje liečbu poranení.

Čo sa týka typu športovej aktivity, neexistujú výnimky. Čudovali by ste sa, ale pohybový aparát trpí aj pri “sedavých” športoch, ako je jazda na motokárach, či automobilové závody! Je to logické, zabrať dostáva nielen chrbtica, ale aj kolená či členky, keďže napríklad motokáry nemajú odpruženie a pri vysokej rýchlosti to pociťujú kĺby celého tela. Kolagén už je aj pre priaznivcov rýchlych vozidiel spoľahlivým pomocníkom. Motorista a novinár Maroš Čabák: “Inca Collagen je overený produkt. Užívam ho už niekoľko mesiacov. Ide o morský bioaktívny hydrolyzovaný kolagén, ktorý v zložení neskrýva žiadne nadbytočné prísady. Napĺňa teda dôležité kritériá, ktoré by mal kvalitný kolagénový výživový doplnok bezpodmienečne spĺňať.”

Relaxačná kolagénová kúra

Pripravili sme pre vás nový darčekový relax balíček pre dokonalú pohodu a výživu tela. Ku 3  kusom Inca Collagenu dostanete ako darček: jemný uterák, 3x vitamín C, zdravý a kvalitný čaj Geisha Oxalis a dopravu zadarmo.

Svoje vedia tiež motocyklisti, závodník Ondřej Ježek má s kolagénom len pozitívne skúsenosti: “Okrem klasických proteínových nápojov po výkone som každý deň užíval tiež prírodný Inca Collagen. Okrem urýchlenia regenerácie mi pomohol napríklad aj s problémami s kolenami. Tými som vzhľadom k svojmu športu, ale aj mojej obľúbenej doplnkovej cyklistike, v minulosti veľmi trpel. Vďaka kolagénu mi tieto ťažkosti tento rok odzneli, za čo som veľmi rád.”

 

TIP: Prečítajte si viac v rozhovore s Ondřejom Ježkom

 

Martin Friedl je vrcholový športovec, robí taekwondo, pri ktorom občas dochádza aj k efektným vystúpeniam s ohňom. Pri jednom takom vystúpení pri prerážaní horiacich dosiek utrpel popálenie technickým benzínom, no vďaka rýchlemu účinku Inca Collagenu sa zotavil zázračne rýchlo. “Tak vďaka veľkej záťaži, akú každý športovec na telo vyvíja, je potrebná aj kvalitná regenerácia, čo Inca Collagen jednoznačne je. Pre mňa jednoznačne na funkciu väzov, svalov i šliach. A samozrejme vďaka úrazu už viem, že aj na rýchlu regeneráciu popálenia kože.”

Skrátka, kolagén je tak univerzálny, že je celkom jedno, aký typ aktivity vykonávate. Rovnako ako neexistuje špeciálne mužský a ženský kolagén. Inca Collagen preto nezavádza marketingovými fintami a vyrába len jeden jediný, špičkový unisex produkt, ktorý má rovnaké benefity pre všetkých.

Dámy, ak máte muža, ktorý doma rozhodne neobsedí a športuje buď aktívne, alebo chodieva vybiť stres prirodzeným spôsobom, myslite na budúcnosť jeho kĺbov, šliach a chrupaviek. Tak, aby mu pohyb neprekazili nepríjemné problémy v podobe zranení z nadmerného zaťaženia, alebo ochorení pohybového aparátu. Kolagén je na toto výbornou prevenciou.

Mnohí muži ho vyskúšali na podnet svojich polovičiek a neoľutovali. Pani Lucia ho venovala manželovi: “Naozaj je vynikajúci. Manžel mal dosť veľké bolesti kolien, a to je ešte dosť mladý, trvalo to dlhšie, cez 3 mesiace, kým tá bolesť ustúpila, ale teraz si veľmi pochvaľuje, keď urobí podrep, absolútne ho to nebolí, nie ako predtým. Nevie si ho vynachváliť, prestalo ho bolieť v kolene a dokonca aj opeknel :)”

Relaxačná kolagénová kúra

Pripravili sme pre vás nový darčekový relax balíček pre dokonalú pohodu a výživu tela. Ku 3  kusom Inca Collagenu dostanete ako darček: jemný uterák, 3x vitamín C, zdravý a kvalitný čaj Geisha Oxalis a dopravu zadarmo.

Kolagén pre mužov, ktorí zrejú s gráciou

So zaťažením pohybového aparátu a starnutím sú často spojené aj rôzne reumatické ochorenia, napríklad artritída. Popri klasickej liečbe takýchto ochorení u mužov môže byť kolagén nápomocný, čo taktiež overili viaceré štúdie. Pozor, kolagén je tu len pomocníkom, nie samotným liekom. Ale ako hovorí emeritný primár ortopédie, doktor Milan Čarvaš: “Telu dodaný kolagén podporuje výživu kostí a chrupaviek, pomáha hojiť drobné poranenia, zvyšuje pevnosť svalov, šliach, väzív i kože.”

Skúsenosti našich zákazníkov sú aj v tomto smere veľmi výpovedné. Masér a fyzioterapeut Tomáš Pitrun vyskúšal kolagénovú kúru nielen na sebe: “Inca Collagen používam viac ako tri roky. A nielen ja a vlastne aj moja rodina. Moja mama ho užíva každý deň už rok a pol. Má už viac ako desať rokov artrózu tretieho stupňa v oblasti chodidiel a v zápästí. Za posledný rok sa jej výrazne uľavilo. A posledná kontrola? Artróza prvého stupňa. Odporúčam ho svojim klientom. A výsledky sú taktiež neskutočné. Výrazné zlepšenie rôznych problémov s pohybovým ústrojenstvom, vidím to a cítim to na kvalite pokožky u mojich klientov pri masáži.”

 

skusenost s morskym kolagenomPodnikateľ a hudobník Pavol Žák: “Asi po mesačnom každodennom užívaní mi prestali začínajúce bolesti v kĺboch, kolenách a ramenách, pohyblivosť tela sa zlepšila a po 3 mesačnom užívaní kolagénu som zistil, že ani pri dlhšej namáhavej práci necítim bolesti vo všetkých kĺboch ako predtým a telo sa mi stalo takým pohyblivejším a pružnejším.”

Aktívny život sa po štyridsiatke či päťdesiatke s Inca Collagenom nekončí. Nemusíte sa báť zahrať si svoj obľúbený šport, zabehať si, alebo skúsiť hoci adrenalínové športy. Pripravte sa ale vopred a dopĺňajte si kolagén priebežne. Ideálne je začať s trojmesačnou intenzívnou kúrou, počas ktorej by ste mali užívať denne jedno vrecúško Inca Collagen. To obsahuje presne nameranú dávku 3000 miligramov, ktorá je dostačujúca na to, aby kolagén fungoval.

Optimálna denná dávka

Pri určovaní dennej dávky sme vychádzali z odporúčaní lekárov a odborníkov, ktorí sa zhodujú na tom, že viac miligramov v dennej dávke by už bolo zbytočné. Dôvodom je, že kolagén má pre svoje putovanie v krvnom obehu transportnú látku, bielkovinu albumín. Ak je albumínu určité obmedzené množstvo, aj kolagénu môže nabrať len určité maximálne množstvo a viac sa do tela jednoducho nevstrebe. Zvyšný kolagén je preto bez úžitku vylúčený z tela. “Od určitého denného príjmu ďalšie zvyšovanie dávky nevedie k lepším výsledkom. Všeobecne platí, že kolagén prijatý organizmom sa prejaví najskôr tam, „kde ide o život“, v hojacich sa ranách, šľachách a kĺboch, kostiach, pokožke, vlasoch, nechtoch a iných miestach v tele,“ vysvetľuje RNDr. Dagmar Petrová.

Odporúčame preto dbať aj na tento fakt, keď hľadáte najlepší kolagén. Nemá totiž zmysel platiť za privysoké množstvo kolagénu, ktoré naše telo nedokáže zužitkovať.

Kolagénová kúra Inca Collagen je pre dámy skvelou inšpiráciou, keď hľadajú darček mužovi. Pri kúpe troch balení Inca Collagen na celé tri mesiace nielen ušetríte, ale doprajete svojmu mužovi či priateľovi celú odporúčanú trojmesačnú kúru presne podľa odporúčaní odborníkov. Nemusí sa starať o nič, stačí si každý deň zamiešať jedno vrecúško Inca Collagenu v pohári vody a vypiť ho. Ideálnym spôsobom, ako si namiešať kolagén, je nasypať do prázdneho pohára najskôr kolagénový prášok, zaliať ho asi dvomi decilitrami vody a zamiešať. Kolagénový hydrolyzát v prášku sa takto najrýchlejšie rozpustí a je pripravený na účinné vstrebanie do tela.

Relaxačná kolagénová kúra

Pripravili sme pre vás nový darčekový relax balíček pre dokonalú pohodu a výživu tela. Ku 3  kusom Inca Collagenu dostanete ako darček: jemný uterák, 3x vitamín C, zdravý a kvalitný čaj Geisha Oxalis a dopravu zadarmo.

Kolagén mužom pomôže aj pri vypadávaní vlasov

Dostali sme sa k azda najcitlivejšej oblasti mužského starnutia, pretože vypadávanie vlasov rozladí aj mimoriadne flegmatických mužov. Je fakt, že najčastejšie príčiny vypadávania a rednutia vlasov u mužov sú dedičné predpoklady, ale aj hormonálne príčiny. Odborne sa to nazýva androgénna alopécia. No pri riešení tohoto chúlostivého problému dokáže byť kolagén veľmi nápomocný. Kolagén sa totiž prirodzene nachádza v koži a z nej vlasy cez vlasové korienky získavajú potrebné aminokyseliny pre tvorbu keratínu. Stará sa tiež o regeneráciu vlasových folikulov, tie tak začnú nanovo produkovať vlasy. V niektorých prípadoch vlasy vypadávajú skutočne len preto, že telo starne a stráca kolagén. V prípade, že vypadávanie vlasov má vážnejšiu príčinu, je stále dobré popri liečbe dopĺňať aj kolagén.

Zároveň je však potrebné myslieť aj na ďalšie vitamíny a minerály potrebné pre zdravie vlasov. Sú to najmä vitamíny skupiny B, zinok, selén, železo, vitamíny D a E, a tiež vitamín C. Ten je obzvlášť dôležitý: je to jeden z najsilnejších prírodných antioxidantov, pomáha telu bojovať proti voľným radikálom a zároveň stimuluje tvorbu vlastného kolagénu. Preto aj Inca Collagen dodáva každé balenie kolagénu spolu s vitamínom C. Kapsule s postupným uvoľňovaním vitamínu C dodávame separátne, pretože vitamín C je prakticky kyselinou, a primiešaný priamo do výživového doplnku počas výroby by mohol kolagénové fragmenty degradovať. Inca Collagen teda ostáva radšej pri stopercentnej čistote kolagénového hydrolyzátu, a vitamín C zasiela ako bonus zdarma.

Mužské vrásky? Aj s nimi vám dokáže pomôcť kolagén

Hovorieva sa, že muži starnú pomalšie, čo im možno dámy v tichosti závidia. Áno, mužská pokožka je iná než ženská, v prvom rade je hrubšia a preto na nej až tak nevidno prvé vrásky. Mohlo by sa tiež zdať, že mužom na vráskach až tak nezáleží a radšej nad nimi mávnu rukou. No faktom je, že v podvedomí vnímajú aj tento aspekt svojho pribúdajúceho veku. A tak ako u žien, aj im v tomto kolagén dokáže pomôcť.

Akonáhle sa do pokožky vráti kolagén, stáva sa pružnejšou, vypnutejšou, hydratovanejšou, a tým dochádza k eliminácii menších vrások a spomaľuje sa tvorba nových.

A čo kolagén a rast svalov?

Kolagén je teda jeden z esenciálnych proteínov v tele. Bielkoviny sú pre svaly veľmi dôležité a kolagén má význam najmä pri ich regenerácii. Mnoho mužov už účinky kolagénu pocítilo na vlastnej koži aj z hľadiska cvičenia, no keď hovoríme o raste svalstva, odporúčame ostať nohami na zemi. Treba povedať, že pre rast svalov potrebujete dve kľúčové aminokyseliny, tryptofán a leucín. Kým prvá v kolagéne chýba, druhej je v ňom zasa primálo. Niektorí výrobcovia kolagénu sa vás možno budú snažiť nalákať na výskumy, v ktorých u testovaných jedincov skutočne došlo k rastu svalstva, ale išlo o vzorku starších ľudí so sarkopéniou, teda trpiacich úbytkom svalstva. Nie o aktívnych športovcov, ktorí chcú mať svaly. Preto treba férovo povedať, že kolagén je vynikajúci ako sprievodný proteín pre obnovu tkanív, ochrane šliach, kĺbov a chrupaviek, a lepšie sa s ním po cvičení regeneruje svalstvo. Odporúčame ho pri posilňovaní kombinovať s ďalšími proteínmi zameranými na rast svalstva a výsledok vás očarí.

Na záver príbeh od človeka priamo z tímu…

… z tímu Inca Collagen, pretože my všetci máme kolagén samozrejme odskúšaný sami na sebe. Jedným z nás je aj marketingový riaditeľ Ľubo Šimkovič, ktorý nedá na kolagén dopustiť po strašidelnom páde z korčulí. Presnejšie, po mega rýchlom zahojení rán na kolenách a lakťoch. Ľubo totiž vedel, že v takýchto prípadoch možno bežnú dennú dávku kolagénu krátkodobo zvýšiť až na dvoj-trojnásobok a to bolo kľúčom k úspechu. “Liečba prírodným kolagénom s trojnásobnou dennou dávkou bola jasnou prvou voľbou. Kolagén na pitie s vitamínom C urobil za dva týždne svoju prácu dokonale. Rana sa okamžite začala zceľovať, pokožka sa spájala a obnovovali väzby… kolagén ma zahojil, spojil, zcelil a vyžehlil, pleť, vrásky, vlasy nechty. Tam všade som pocítil zmenu po intenzívnej dvojtýždňovej dávke Inca Collagenu.” Skúsenosti má aj s účinkami kolagénu pri opaľovaní, pretože ako blonďák so svetlou pokožkou sa veľmi rýchlo spáli. Nie však pri pravidelnom užívaní Inca Collagen, vďaka ktorému sa jeho pokožka ľahšie, bezpečnejšie opáli a toto opálenie omnoho dlhšie vydrží.

Tak čo, milí páni, pridáte sa do skupiny priaznivcov kolagénu? Ako vidíte, dávno to nie je len vec “ženských kruhov”. Lebo ako hovorí náš ďalší spokojný zákazník David Meszároš o Inca Collagen… “Pre mužov, ktorí vedia, že starostlivosť o seba nie je žiadna zšenštilá záležitosť, ale že im môže priniesť len dobré výsledky.”

Kolagen Inca Collagen

Ušetrite pri nákupe Inca Collagenu

Nakúpte teraz o 5€ výhodnejšie cez e-shop. Získate dopravu zdarma a tiež darček – balenie vitamínu C pre lepšiu syntézu kolagénu.

Zadajte v e-shope kód: S01000666 a objednajte.

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×