Vypadávanie vlasov

Hovorí sa síce veľa o vnútornej kráse, no čo si budeme klamať – vonkajší vzhľad je pre každú ženu dôležitý. A vlasy tvoria jeho absolútny základ. Dlhá, krásna lesklá hriva pristane každej žene a dokáže významne podčiarknuť jej sexepíl. Ale aj pre pánov sú vlasy dôležitejšie, než si niektorí z nich priznávajú. Plešinky, kúty, rednúce vlasy… to na sebavedomí veru nepridá. Ak teda nie ste ten sexi typ ako Jason Statham či Bruce Willis, ktorým to pristane aj s holou hlavou, vypadávajúce vlasy vás zrejme netešia.

Často zabijeme hodiny a hodiny hľadaním riešení na vypadávanie vlasov, míňame peniaze na vlasovú kozmetiku, vitamíny a procedúry, všetko zbytočne. Nezúfajte, my pre vás máme riešenie, a je úplne jednoduché. Možno vám totiž chýba esenciálna bielkovina spájajúca bunky – kolagén.

“Po troch detičkách som užívala rôzne vitamíny, toniká na vlasy, aj rôzne šampóny, ale až Inca Collagen mi pomohol. Výhodou je aj jednoduché užívanie, kedykoľvek počas dňa do pohára s vodou. Určite budem s užívaním pokračovať a vrelo odporúčam.”Spokojná užívateľka Paula Rovná.

Znie to možno neuveriteľne, ale skutočne to funguje. Chcete mať opäť krásne, zdravé a husté vlasy? Tak čítajte ďalej a dozviete sa, prečo je kolagén elixírom života aj pre vlasy, a ako vám môže pomôcť zastaviť vypadávanie vlasov.

Vypadávanie vlasov v štatistikách

Najprv si povedzme niekoľko zaujímavostí o vlasoch, ktoré ste možno nevedeli:

  • Za normálnych okolností vypadne človeku 50 až 100 vlasov denne.
  • Zdravý človek má na hlave 100 až 200 tisíc vlasov.
  • 85 až 90% z nich je v rastovej fáze.
  • Vlasy podrastú v priemere o centimeter za mesiac.
  • Vlasy rastú rýchlejšie v lete a pomalšie v zime.
  • Až 85% mužov zaznamená začínajúcu plešatosť už pred 50. rokom života.

Ako môže kolagén pomôcť proti vypadávaniu vlasov

Poďme si teraz vysvetliť, akú rolu má kolagén vo vlasoch.

Vlas pozostáva z elastickej bielkoviny, keratínu. Ten tvorí až 95% štruktúry vlasu. Zvyšok tvoria ďalšie bielkoviny, tuky a stopové prvky, ale aj melanín, ktorý má na svedomí konkrétny odtieň vlasov. Celý vlas vyrastá z vlasového folikulu. Na ten sa napájajú cievy zásobujúce vlas živinami. Veľmi dôležitým zdrojom živín pre vlasy sú aminokyseliny, ktoré tvoria kolagén.

Kolagén je pre naše telo esenciálnou bielkovinou, pretože spája bunky v koži, ale aj svaloch, kostiach, kĺboch či zuboch. Má prívlastok “elixír mladosti”, a nie je to náhoda. Telo si ho spočiatku tvorí samo, to vďaka nemu máte v mladosti také krásne pružné vlasy, sviežu pokožku a zdravé kĺby. Bohužiaľ ľudské telo si kolagén tvorí v dostatočnom množstve len do určitého veku. Po 25. roku života sa zásadným spôsobom znižuje tvorba vlastného kolagénu. Po tridsiatke sa začínajú objavovať príznaky starnutia – a jedným z nich sú aj problémy s vlasmi. Vek je jednou z príčin padania vlasov a kolagén dokáže účinky starnutia spomaliť.

Molekulu kolagénu tvoria aminokyseliny, ktoré slúžia ako živiny pre vlasové folikuly. Telo si z týchto aminokyselín berie tie, čo potrebuje, a z nich potom vytvára keratín, ktorý tvorí vlas. Kolagén navyše regeneruje štruktúru vlasových folikulov a podporuje ich činnosť, takže môže mať dosah nielen na kvalitu vlasov, ale aj na ich šedivenie. Dokáže totiž zvyšovať tvorbu melanínu vo vlasoch.

 

Čo na vypadávanie vlasov

 

Tu vstupuje do hry výživový doplnok Inca Collagen – prémiový trojzložkový čistý morský kolagén v prášku, ktorý dokáže telo efektívne využiť okrem iného aj v boji proti vypadávaniu vlasov.

“Správne množstvo kolagénu má vplyv na kvalitu kostí a chrupaviek, ovplyvňuje aj kvalitu vlasov, nechtov, zubov a ovplyvňuje i kvalitu pokožky, ktorá je vďaka kolagénu a elastínu, najmä v mladosti, pevná, pružná a zvlhčená. Biologický význam kolagénu je preto veľký,” hovorí doktorka Ingrid Tumová z Katedry farmakológie a toxikológie Farmaceutickej fakulty UK v Bratislave v autorskom odbornom materiáli, publikovanom v odbornom časopise Medicus news.

Inca Collagen obsahuje kolagén typu I.,II. a III., teda pre ľudské telo najpotrebnejšie typy kolagénov. Čo sa týka aminokyselín, obsahuje napríklad glycín, prolín či arginín. Práve prolín je potrebný na tvorbu keratínu.

Kolagen Inca Collagen

Ušetrite pri nákupe Inca Collagenu

Nakúpte teraz o 5€ výhodnejšie cez e-shop. Získate dopravu zdarma a tiež darček – balenie vitamínu C pre lepšiu syntézu kolagénu.

Zadajte v e-shope kód: S01000666 a objednajte.

Kolagén dokáže účinne regenerovať poškodené vlasové folikuly. Keď sa s pomocou kolagénu vlasové folikuly obnovia, už existujúce vlasy silnejú a zároveň rastú nové. Prispieva tak k pružným, dobre hydratovaným vlasom.

Mladé dievčatá sa zvyknú hnevať, keď im z drdola neustále vypadáva množstvo kratučkých mladých vlasov. Čo by za to dala žena v strednom veku, však? A práve také vlasy sa pri užívaní Inca Collagen opäť ukážu – najmä v línii vlasov nad čelom a v kútoch. Možno práve na týchto miestach ste s hrôzou sledovali postupný úbytok svojich vlasov. S Inca Collagen sa dočkáte vysnívaných “baby hair”, teda mladých čerstvo vyrašených vláskov. A nielen to, vlasy budú rásť pevnejšie, budú pružnejšie, nebudú sa toľko lámať a zlepšenie spozorujete aj na končekoch, ktoré sa zvykli štiepiť.

Známa biatlonistka Veronika Machyniaková mávala s vlasmi problémy, no tie sú minulosťou. “Inca Collagen som v prvom rade vyhľadala kvôli mojim vlasom. Prestali mi vypadávať a sú pevnejšie. Vlasy mi lepšie zvládajú ťažšie tréningové obdobia, plus stres zo školy, a podobné záležitosti.”

Aké sú príčiny vypadávania vlasov?

Vypadávanie vlasov, odborne zvané alopécia, môže mať množstvo príčin. Vážnejšia strata vlasov sa môže spájať s ochoreniami štítnej žľazy, obličiek či pečene, autoimunitnými ochoreniami alebo cukrovkou. Vplyv môže mať samozrejme aj užívanie určitých liekov alebo chemoterapia. Hormonálne zmeny bývajú ďalšou veľmi častou príčinou – hovoríme v takom prípade o androgénnej alopécii. Možno vám tiež chýbajú dôležité vitamíny, ako je vitamín A, C, D, vitamíny B7 a B12, minerály ako železo, selén, a chýbať vám môžu aj tuky a určité bielkoviny, napríklad kolagén.

Do hry môže vstupovať aj pôsobenie voľných radikálov v našom tele. Tie sa aktivizujú následkom stresu, znečistenia ovzdušia, zlej životosprávy, ovplyvňovať to môže fajčenie a prehnaná konzumácia alkoholu. Následkom tohto všetkého sa môžu vlasové folikuly postupne oslabovať, až takmer ničiť. Dochádza k rednutiu vlasov, vlasy rastú tenšie, rýchlo sa lámu, prípadne jeden po druhom prestávajú rásť úplne. Najhoršou fázou je odumretie korienkov vlasov, preto je potrebné začať padanie vlasov riešiť čím skôr.

Takže pozor aj na to, ako žijete – nie nadarmo sa hovorí, že od stresu sa šedivie, prípadne rovno plešatie.

Strata vlasov u mužov a u žien máva odlišný priebeh aj príčiny.

Najčastejšie príčiny vypadávania vlasov u mužov

Príčiny vypadávania vlasov u mužovZo žartu sa zvykne vravieť, že muži pri svojich manželkách plešatejú. Kiežby to záviselo len od toho, pousmeje sa možno nejeden muž.
Najčastejšou príčinou vypadávania vlasov u mužov je kombinácia dedičnosti a hormonálnych vplyvov, čiže z generácie na generáciu dedená androgénna alopécia. Pri tej sú vlasové folikuly citlivé na testosterón. Preto najčastejšie u mužov začína problém s vypadávaním vlasov niekedy medzi dvadsiatkou a tridsiatkou. Ďalším dôvodom môže byť samotné starnutie.

Páni pozorujú úbytok vlasov od čela v kútoch, a tiež na temene hlavy, kde sa tvoria plešiny. Ženám, naopak, vypadávajú vlasy zväčša rovnomernejšie z celej plochy hlavy.

Najčastejšie príčiny vypadávania vlasov u žien

Chuť vytrhať si vlasy po hádke s manželom má raz za čas každá žena, ale štatistiky neklamú – toto nie je hlavný dôvod straty vlasov u žien. Uhádnete, čo ním je?

Bingo – hormóny. Svoje vie o tom aj naša verná zákazníčka Daniela Revayová, ktorej svedectvo potvrdzuje účinky kolagénu na vlasy:

“Po pôrode mladšej dcéry mi podobne ako mnohým iným ženám vypadlo množstvo vlasov. Po čase sa padanie zastavilo, ale keď som ani po roku užívania rôznych vitamínových doplnkov nevidela takmer žiadny výsledok, hľadala som ďalej. Natrafila som na Inca Collagen, ktorý som mohla užívať aj počas dojčenia, čo mi veľmi vyhovovalo. Moje nadšenie trochu opadlo, keď som po doužívaní prvej krabičky nevidela takmer žiadny efekt, ale keďže sa odporúča trojmesačná kúra, pokračovala som ďalej. Po druhom mesiaci mi už viditeľne začali dorastať vlasy na vypadaných miestach a po doužívaní tretej krabičky ma moja kaderníčka privítala so slovami: wow, tebe koľko veľa nových vlasov vyrastá!”

Kolagen Inca Collagen

Ušetrite pri nákupe Inca Collagenu

Nakúpte teraz o 5€ výhodnejšie cez e-shop. Získate dopravu zdarma a tiež darček – balenie vitamínu C pre lepšiu syntézu kolagénu.

Zadajte v e-shope kód: S01000666 a objednajte.

Áno, je to bohužiaľ tak – počas tehotenstva a následne dojčenia mnohé dámy zažijú tento nepríjemný šok zo straty veľkého množstva vlasov. Ale zároveň na to existuje skvelé riešenie v podobe kolagénovej kúry. Tá by mala trvať minimálne tri mesiace pri dennom užívaní odporúčanej dávky 3000 mg, no niektoré ženy si natoľko zvykli na účinky kolagénu, že ostali pri jeho užívaní natrvalo. Kolagén na zotavenie po pôrode pomáha naozaj všestranne, napríklad zlepšuje pleť, pomáha s akné, ovisnutou kožou na tele, so striami a pomáha tiež spevniť nechty. Vlasy sú však azda najviditeľnejším nositeľom úspechu v tomto boji.

Veľmi často sa problémy s vlasmi u žien začnú počas menopauzy, ale nezriedka tu má vplyv aj už spomínaná dedičnosť. U žien môže veľmi často zavážiť aj spôsob starostlivosti o vlasy. Časté tepelné úpravy či farbenie vlasy oslabujú. Aj nesprávne česanie, či neustále nosenie konských chvostov v gumičke im neprospieva. Ak nosíte vlasy prísne stiahnuté, môžete si tým nechtiac poškodzovať vlasové folikuly.

Čo pomáha na vypadávanie vlasov

Samozrejme, bolo by skvelé, ak by sme sa v živote vedeli vyhýbať stresovým situáciám, žili a stravovali sa iba zdravo, nikam sa neponáhľali a mali neustálu duševnú aj hormonálnu rovnováhu. To však nie je celkom reálne, a tak si musíme pomôcť inak. Preto stále radíme: užívajte kolagén.

Inca Collagen je špičkovým výživovým doplnkom, ktorý je vyrobený presne tak, aby ho telo dokázalo dokonale zužitkovať – takýto kolagénový hydrolyzát sa označuje pojmom “bioaktívny”. Je čistý, vyrábaný šetrne pomocou studenej metódy – hydrolýzy, pri ktorej je enzymaticky štiepený na fragmenty, extrahovaný a dehydrovaný na biely prášok. Preto sa aj jednoducho užíva. Stačí si každý deň nasypať obsah sáčku do pohára, zaliať čistou vodou alebo pomarančovým džúsom a nechať rozpustiť. V takto pripravenom nápoji máte ideálnu dennú dávku kolagénu podľa odporúčaní odborníkov.

Jednou z najväčších výhod Inca Collagenu je, že si od chvíle svojho vzniku zakladá na čistote a jednoduchosti, čo znamená maximum účinkov. Nie je totiž ochutený a dosladený žiadnymi prísadami a arómami. Tie podľa slov odborníkov kolagén degradujú:

“Keď sa kolagén v trojzávitnici zmieša so silnou kyselinou, denaturuje sa rovnako, ako sa denaturuje bielkovina vajíčka počas varenia. To znamená, že molekula sa nevratne zmení a stratí schopnosť reagovať na zmeny vnútorného prostredia,” vysvetľuje doktorka Dagmar Petrová.

Užívajte tiež vitamíny a minerály, na podporu kolagénu je výborný vitamín C. Ten stimuluje vlastnú tvorbu kolagénu v tele, preto Inca Collagen dodáva ku každému baleniu kolagénu zadarmo balenie vitamínu C s obsahom 500 miligramov v dennej dávke.

Ďalej si dopĺňajte železo, zinok, selén, vitamíny skupiny B, primárne biotín a kobalamín (B12), vitamín A a D. To všetko nájdete aj v pestrej a vyváženej strave, preto odporúčame jesť zdravo, pokiaľ to je možné – dostatok zeleniny a ovocia, celozrnné pečivo namiesto bieleho, strukoviny a vlákninu, veľa rýb bohatých na omega-3 mastné kyseliny, ktoré sú tiež pre rast vlasov veľmi dôležité. Pokúste sa aj obmedziť rafinované tuky a cukry.

Dôležitá je správna starostlivosť o vlasy. Zaobchádzajte s nimi šetrne pri umývaní, nedrhnite si vlasy uterákom, používajte masky a kondicionéry. Rozčesávajte ich opatrne a pravidelne im doprajte starostlivosť od profesionálneho kaderníka, neexperimentujte doma s farbením a inými úpravami. Nepreháňajte to s kulmovaním, žehlením a fénovaním vlasov. Toto platí zrejme najmä pre dámy, ale možno sa v tom nájde aj nejeden muž.

Ak pozorujete, že vaše problémy súvisia s užívaním určitých liekov, poraďte sa s lekárom, či nie sú možné iné alternatívy lieku.

Výhody

100% morský kolagén bez prísad, ktorý naozaj funguje
Prémiový trojzložkový kolagén z overených zdrojov (obsahuje kolagén typu I, II, III)
Bioaktívny (živý) kolagén, ktorý sa výborne vstrebáva
Denná dávka obsahuje 3 000 mg účinného hydrolyzovaného kolagénu
Hydrolyzovaný morský kolagén Inca Collagen
Skvelo rozpustný vo vode - nehrudkovatie ako iné
Samostatne balená denná dávka pre zachovanie účinku
Nemaskovaný sladidlami, farbivami ani ochucovadlami
Kolagén overený zákazníkmi s výbornými recenziami

Existuje liečba proti vypadávaniu vlasov?

V súčasnosti už nič nie je nemožné a v prípade, že trpíte naozaj rozsiahlym a nezvratným poškodením vlasov, asi vám neostane iná možnosť, než rôzne terapie. Využiť môžete:

  • laserovú liečbu, pri ktorej sa využíva nízkoenergetické pulzné svetlo na stimuláciu vlasových folikulov,
  • plazmové injekcie s proteínmi, ktoré využívajú vlastné krvné doštičky vstrekované do problémových miest,
  • ak došlo k úplnému odumretiu vlasových korienkov na veľkej ploche hlavy, riešením je už len transplantácia vlasov.

Ide o pomerne nákladné zákroky. Preto určite súhlasíte, že prevencia je tu najlepšou cestou, ako sa problémom vyhnúť. Začať môžete práve s kolagénom.

Vlasy sú našou vizitkou a pýchou a tvoria podstatnú časť našej osobnosti. Ak vám na nich záleží, všímajte si ich a starajte sa o ne. Tak sa vám podarí zachytiť nadmerné vypadávanie vlasov včas a účinne proti nemu bojovať. A nezabúdajte: kolagén spája a obnovuje bunky v každučkom vašom korienku, od ktorého závisí kvalita vlasu.

Preto užívaním Inca Collagen nikdy nešliapnete vedľa. Ostáva nám už len popriať vám veľa šťastia na ceste za krásnymi a hustými zdravými vlasmi.

 

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×