Toto nie je recenzia na kolagén ale pravdivá skúsenosť s jeho užívaním. Môj príbeh je o zranení pri športe a následnej regenerácii práve kolagénom. Keďže účinky kolagénu na ľudské telo sú mnohostranné rozhodol som sa podstúpiť kolagénovú kúru počas procesu hojenia.

Volám sa Ľubomír Šimkovič a Inca Collagen sám pravidelne užívam, občasne a asi ako každý chlap, len vtedy, keď už je naozaj zle. Užívam ho po cvičení, lebo je to prírodný a základný proteín. Lebo spevňuje svaly, hydratuje kožu a premazáva kĺby a pohybový aparát. Užívam ho keď sa v lete spálim až do červenoružova až sa zo mňa kamaráti smejú, že Hellboy is back 🙂 Ale užívam ho sem-tam aj preventívne pre posilnenie imunity. Teraz som sa však zranil a na vlastnej zodratej a krvavej koži a rane videl jeho účinky. A keďže mám doma ten najlepší kolagén od Inca Collagen doslova pod nosom, neostávalo mi ani nič iné len nasadiť zosilenú kolagénovú kúru práve na seba.

Lebo korčule nie su len o korčuľovaní

Od malička mám rád pohybu a všetky možné druhy športov. Hrával som tenis, futbal, bicykloval a aj pouličný hokej. Práve korčuľovanie pri mojej výške skoro 190cm je pomerne zložité (áno, viem, že Zdeno Chára má 205cm, no a čo:)), vybehnem okrem ľadu, kde sa dá zabrzdiť o spoluhráča alebo mantinel, aj na inline korčule na hrádzu. V teplých mesiacoch je tam skutočne krásny výhľad na ostatné korčuliarky, ktorým to tak krásne ladne ide, až je to motivujúce. Jedno také poobedie som sa rozhodol prevetrať inline korčule, ktoré si pamätajú posledný zápas z čias detstva proti susednej dedine a vybehol na hrádzu. Cieľ bol aspoň hodinku sa prebehnúť, prevetrať hlavu a opáliť sa (ideálne nie do ružova :)). Všetko sa mi to podarilo, aj s bonusom.

Pád z veľkej výšky

zranenie a kolagen

Po pár odhodlaných záberoch to všetko vyzeralo ideálne, šiltovka, okuliare, sluchátka s pohodovou muzikou, bez trička len v kraťaskoch a samozrejme bez chráničov. Upaľoval som si do asi kilometer vzdialeného bufetu na obľúbený nealko nápoj, po chvíľke oddychu vstal a išiel späť k autu. Pohodovým tempom, bez obáv, veď som práve prešiel viac ako kilometer bez zaváhania sa posúvam a v tom čo to? Strata balansu, rovnováhy a letím smerom k zemi. Padám ako kabela s efekným kotrmelcom až zastavujem vedľa trasy na tráve. Sedím, obzerám sa čo mi je, odkiaľ krvácam či som celý a viem sa hýbať. Za mnou idúci cyklista zastavuje so slovami: “chalan si OK?” Ja neviem asi áno, odpovedám stále sa zorientúvavajúc kde som a čo sa stalo. Ale čo sa vlastne stalo? Neviem, akoby som si prišliapol korčuľou šnúrku a preletel cez rameno. Schytalo to koleno, dlaň a rameno. Čo však bolo horšie, musel som sa ten kilometer vrátiť dáko k auto. Krvácajúc, nadávajúc či mi toto bolo treba zisťujem, že okrem rozbitého seba mám aj rozbitý mobil. Volám kamarátke so smiechom, že čo sa mi stalo, lebo už mi to bolo smiešne. Úspešne som dorazil k autu, utrel sa išiel sa liečiť.

A pointa?

liecenie kolagenom

Liečba prírodným kolagénom s trojnásobnou dennou dávkou bola jasnou prvou voľbou. Kolagén na pitie s vitamínom C urobil za dva týždne svoju prácu dokonale. Rana sa okamžite začala zcelovať, pokožka sa spájala a obnovovali väzby ako keby som bol Wolverine (haha). Okrem toho mi prestali viac padať vlasy a rýchlejšie rásť nechty, hm, aj to robí kolagén. Ale pointa je, kolagén ma zahojil, spojil, zcelil a vyžehlil, pleť, vrásky, vlasy nechty. Tam všade som pocítil zmenu po intenzívnej dvojtýždňovej dávke Inca Collagenu. Teraz ho už užívam asi 2-3 krát do týždňa lebo to stačí ako prevencia. Ale hneď ako sa mi zase niečo stane (dúfam, že nie) tak si dávku zase zvýšim. Takže na otázku kedy piť kolagén, odpovedám: STÁLE, bez ohľadu na to, či ste po zranení alebo máte nejaký estetický problém. Či už športujete alebo chcete pomôcť svojmu telu, doplňte si do života kolagén.

Za mňa je Inca Collagen práve ten kolagén, ktorý naozaj pomáha.

Kolagen Inca Collagen

Ušetrite pri nákupe Inca Collagenu

Nakúpte teraz o 5€ výhodnejšie cez e-shop. Získate dopravu zdarma a tiež darček – balenie vitamínu C pre lepšiu syntézu kolagénu.

Zadajte v e-shope kód: S01000666 a objednajte.

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×