Kolagén na pleť

O krásnej pleti by sa dali písať ódy – veď o nej aj básnici radi píšu. Pekná pleť je pre ženy ako svätý grál – položme si ruku na srdce dámy, komu na nej nezáleží? A je jedno, v akom veku. Dokážeme stráviť hodiny a hodiny pred zrkadlom, v trápení nad najrôznejšími problémami pleti.

So smiechom možno povedať, že žena sa so svojou pleťou nikdy nenudí. V puberte je to akné, precitlivelosť, suchosť a alergické prejavy, riešime aj náročné diagnózy ako rosacea, seboroická dermatitída… A potom príde tridsiatka a bum! Máme tu prvé vrásky. Nejedna žena sa vtedy stretne s odporúčaním: vyskúšať kolagén na pleť. Funguje to však?

Ak počujete o kolagéne hovoriť ako o elixíre mladosti, nie je to vôbec zveličovanie. Ale milé dámy, najprv je potrebné do detailov pochopiť, aké kritériá by mal splniť ten najlepší kolagén a prečo si všímať, aké má kolagén na pleť recenzie. Pretože kúpiť si prvý krém s prídavkom kolagénu, na ktorý narazíte, to môžete svoje ťažko zarobené peniaze rovno vyhodiť z okna. Za určitých okolností však môže byť kolagén na tvár skutočne dobrým riešením.

Prémiový stopercentný kolagénový hydrolyzát Inca Collagen za 7 rokov existencie získal už viac než 200 tisíc spokojných zákazníkov, a veľká časť z nich sú práve ženy. Nie je to náhoda. Inca Collagen totiž funguje a my vám v tomto článku vysvetlíme, prečo. Ako pôsobí na pleť, prečo jediný naozaj účinný spôsob je užívať ho vnútorne a ako pomohol už nejednej žene. Takúto recenziu na Inca Collagen nám napríklad zanechala zákazníčka Paula: Zatiaľ užívam druhé balenie Inca Collagenu a som s ním nadmieru spokojná. Už teraz vidím výsledky – mám jasnejšiu a napnutejšiu pleť, menej vrások i ostatných nedokonalostí.”

Poďte s nami objaviť tajomstvo účinkov Inca Collagenu na pleť, a to v nasledujúcom článku, prípadne si vypočujte náš podcast (na Google, Spotify, Podbean).

Relaxačná kolagénová kúra

Pripravili sme pre vás nový darčekový relax balíček pre dokonalú pohodu a výživu tela. Ku 3  kusom Inca Collagenu dostanete ako darček: jemný uterák, 3x vitamín C, zdravý a kvalitný čaj Geisha Oxalis a dopravu zadarmo.

Keď je dostatok kolagénu, je to vidieť aj na pleti

Pripomeňme si pár čísel. Bielkovina kolagén sa v hojnom množstve nachádza v ľudskom organizme, až 70% kolagénu pritom tvorí kĺbové chrupavky. Pleť človeka pozostáva na 80% z kolagénu. Je teda zjavný fakt, že bez kolagénu by telo nefungovalo. Je to lepidlo pre bunky, spája ich, zabezpečuje pružnosť a hydratáciu kĺbov, sceľuje kožu, cez ňu vyživuje aj vlasy a nechty.

Kolagén si telo tvorí samo, ale bohužiaľ v dostatočnom množstve len do určitého veku. Je to zhruba do 25.-30. roku života a postupne produkcia kolagénu klesá o 1,5% ročne. Čiže v určitom období ho telo môže mať nedostatok a to sa potom prejavuje primárne na pohybovom aparáte v podobe čoraz častejších bolestí a problémov, a na zníženej kvalite pleti, vlasov a nechtov. “Objavujú sa prvé príznaky starnutia organizmu – prvé vrásky, pokožka stráca svoju elasticitu a pevnosť za ktoré je zodpovedný najmä kolagén typu I., a okrem iného sa zhoršuje aj kvalita nechtov a vlasov,” potvrdzujú slová Doc. RNDr. Ingrid Tumovej z Katedry farmakológie a toxikológie Farmaceutickej fakulty UK v Bratislave.

Okrem toho existujú faktory, ktoré ešte viac narúšajú tvorbu kolagénu v tele a tým pádom aj vašu pleť. V skratke sa to dá zhrnúť ako vplyv vonkajších podmienok a tiež nesprávnej starostlivosti o telo. Napríklad, syntézu kolagénu negatívne ovplyvňuje UV žiarenie, ktoré vyslovene ničí fibroplasty v koži, produkujúce kolagén. Tak potom nastáva predčasné starnutie pleti. 

Ďalším veľmi negatívnym faktorom je fajčenie, preto pokožka žien, ktoré fajčia, býva vystavená z hľadiska nedostatku kolagénu ešte väčšej záťaži. Napokon je negatívnym faktorom aj zlá životospráva – málo spánku, pitie alkoholu, nadbytok nezdravej, rafinovanej stravy. Na našu pokožku zle vplýva aj znečistené ovzdušie a smog. Toto všetko je potrebné pleti kompenzovať.

Je teda dôležité už v mladosti myslieť na prevenciu a zvyknúť si na pravidelné dopĺňanie kolagénu zvonka. “Aby ste si takú krásnu tvár zachovali a nedošlo k rýchlej degradácii kolagénu, čo sa prejavuje zhoršenou kvalitou kože, nechtov, vlasov, ale i zhoršenou kvalitou nervovo-svalového tkaniva. Kolagén je potrebné konzumovať v akejkoľvek vekovej kategórii,“ odporúča atestovaný ortopéd Vladimír Holoubek.

SpotifyGoogle PodcastsAmazon MusicTuneInPodbean

Pozitívne zmeny na pleti pri užívaní kolagénu

Zo slov doktora Holoubeka už možno pochopiť, že jediným naozaj účinným spôsobom, ako doplniť kolagén, je vnútorne prostredníctvom výživových doplnkov. Kolagén v potravinách síce možno nájsť tiež, ale ten na dostatočné zásobovanie tela nestačí. Najviac kolagénu je v mäse a mäsových vývaroch, niektoré ďalšie potraviny potom majú tendenciu stimulovať syntézu kolagénu, no samotné ho neobsahujú. V mäse a vývaroch býva kolagén už tepelne spracovaný. “Pri tepelnom spracovaní najmä živočíšnych kolagénov dochádza k určitej degradácii kolagénu a menšiemu pôsobeniu,” dodáva doktor Holoubek. Surové mäso alebo kože z rýb väčšinou nejeme a aj keby sme chceli, museli by sme toho jesť veľa, čo nie je reálne.

Čiže ostáva len spoľahnúť sa na výživové doplnky. Také, ako Inca Collagen, prémiový stopercentný kolagénový hydrolyzát z morských rýb. Prečo je to hydrolyzát? Znamená to, že je štiepený bez tepelnej úpravy špecifickou enzymatickou hydrolýzou na malé fragmenty. “Prírodný kolagén bez úpravy sa veľmi zle vstrebáva, preto ho treba pre vnútorné použitie špeciálne upravovať či štiepiť, aby sa do tela  dobre vstrebal,” vysvetľuje emeritný primár ortopédie MUDr. Milan Čarvaš. Takéto kolagénové fragmenty si zachovávajú špecifickú štruktúru, vďaka ktorej je hydrolyzát bio-aktívny, čiže telo človeka ho spracuje a vytvorí si nový kolagén. A s ním vie narábať ako s vlastným.

Výsledok? Skvelé účinky na celé telo. Kolagén pre športovcov je už bežným pomocníkom kvôli pohybovej sústave, ale ocení ho aj telo nešportovca. Je výživou pre chrupavky, posilňuje kosti, regeneruje tkanivá a svaly, zabezpečuje pružnosť šľachám. Je výborný aj na regeneráciu po operáciách, kolagén pre ženy má viacero funkcií, skvelý je aj na zotavenie po pôrode, stará sa o kožu celého tela, zlepšuje jej štruktúru, zvyšuje obranyschopnosť, pomáha sceliť najrôznejšie poškodenia kože. A potom sú tu vlasy, pomáha ich vyživovať, zastaviť vypadávanie vlasov, podporí rast nových vlasov a zlepší ich kvalitu. Podobne funguje aj na mäkké a lámavé nechty, ktoré postupne zosilnejú a spevnejú.

No a čo pleť? To je samostatná kapitola. 

Ako funguje kolagén na pleť?

Takéto účinky má stopercentný hydrolyzovaný rybí kolagén na pleť, keď ho začnete užívať pravidelne a v odporúčanej dennej dávke:

Kolagén na pleť pôsobí hydratačne, podporuje jej elasticitu a tým spomaľuje vznik vrások. Pribúda postupne čoraz viac dôkazov a štúdií o tom, že užívanie kolagénu má skutočne významný vplyv na hydratáciu, zlepšenie elasticity a tým pádom redukciu vrások a spomalenie starnutia pleti. Pozorovateľné výsledky sa pri niektorých testoch prejavili už za 4 – 8 týždňov užívania kolagénu.

“Inca Collagen som začala užívať na základe toho, že som mala pocit, že v týchto zimných mesiacoch potrebujem pre svoju pleť už niečo viac ako len výživu v podobe krému, že potrebujem výživu zvnútra. Cítim oveľa pružnejšiu pleť a som rada, že robím niečo pre svoje zdravie a že doprajem výživu aj kĺbom, vlasom a nechtom,” teší sa zákazníčka Janka.

Kolagén na pleť pôsobí regeneračne, pomáha aj pri akné a na regeneráciu po ňom. Keďže kolagén stojí pri obnove buniek, môže byť nápomocný pri dermatologických diagnózach, okrem akné aj na rosaceu alebo seboreu. Môže zlepšiť priebeh ochorenia, ale aj zrýchliť obnovu poškodenej pleti. “Hojenie rán môžeme rozdeliť do štyroch fáz a kolagén je súčasťou procesu hojenia rany od prvej fázy. Kolagén je zodpovedný za pevnosť a pružnosť vzniknutej jazvy,” potvrdzuje dermatologička Jana Molčanová. Počas pandémie sa objavil nový problém zvaný maskné, čo je akné alebo iné dermatitídy z nosenia rúšok a respirátorov. Aj tu dokáže kolagén pomôcť.

“Pleť je lepšia, a to som stále mala problémy s akné. Tieto zmeny sa dostavili po cca 30 dňoch užívania Inca Collagenu,” hodnotí blogerka Livka Gaľová.

Kolagen Inca Collagen

Ušetrite pri nákupe Inca Collagenu

Nakúpte teraz o 5€ výhodnejšie cez e-shop. Získate dopravu zdarma a tiež darček – balenie vitamínu C pre lepšiu syntézu kolagénu.

Zadajte v e-shope kód: S01000666 a objednajte.

Vyskúšajte kolagén na pleť počas leta. Je dôležité vedieť, ako sa správne opaľovať, teda chrániť pleť pred poškodením slnečnými lúčmi. Dopĺňaním kolagénu nahrádzate telu to, čo môže pri opálení stratiť, keďže slnečné lúče môžu ničiť fibroplasty. Po doplnení stavebného prvku kolagénu do jej tkanív sa koža ľahšie opaľuje a toto opálenie dlhšie vydrží. Samozrejme spolu s účinným ochranným krémom s UV faktorom.

“Čo ma ňom baví najviac je jeho univerzálnosť. Vedeli ste napríklad, že opálenie Vám omnoho dlhšie vydrží ak pravidelne užívate Inca Collagen? … ja som nadšená z toho ako som stále hnedá napriek tomu, že som (tak ako aj vy) prežila nekonečnú domácu karanténu,” pochvaľuje si módna návrhárka Jana Pištejová.

Kolagén funguje aj na pigmentové škvrny na tvári. Tie sú často výsledkom vplyvu slnečného žiarenia, ktorému je naša tvár prakticky neustále vystavovaná, ale aj iných faktorov. Ide o nadmernú produkciu melanínu, ktorý v koži ostáva a zanecháva tmavé škvrnky. V tomto smere je najlepším receptom dbať na prevenciu, chrániť tvár pred slnkom a užívanie kolagénu vám zaistí rýchlejšiu obnovu kožných buniek, čo môže pomôcť pri postupnom miznutí pigmentových škvŕn.

“Mne dopĺňanie kolagénu citeľne zlepšuje nechty, vlasy, hydratuje pokožku, zmäkčuje staré vrásky a strie a eliminuje pigmentové škvrny, ktoré sa zhoršili po pôrode a máme to aj dedičné. Pitie kolagénu sa vždy 2x ročne stane mojou rannou rutinou a výsledky sú naozaj viditeľné. Môj tip je dávať si ho pred letom. V lete naša pokožka jednoducho vyžaduje dvojnásobnú starostlivosť. Nielen že je vystavovaná priamemu slnku, ale aj očiam nášho okolia. Dostatok kolagénu v pokožke pomôže odolať podráždenie, starnutie, spáleniu kože alebo tak veľmi nežiadúcim pigmentovým škvrnám,” hodnotí blogerka Silvia Škultéty.

Kolagén pre mužov? Áno!

Samozrejme, aj pánov dnes trápi pleť viac, než v minulosti, aj páni potrebujú ostať večne mladí, aj páni sa potrebujú hýbať a cvičiť bez bolestí. No a kolagén je na to všetko ideálny. Práve preto už dnes kolagén pre mužov nie je žiadne tabu, a skúsenosti má aj náš zákazník Juraj, ktorý užíval Inca Collagen: “Po silnej diagnóze akné, rosacea, dlhodobo, ale úspešne liečenej Roaccutanom mi koža na tvári ostala poznačená zjavnými defektami. Po o niečo viac ako trojmesačnom užívaní tohoto výrobku defekty samozrejme nezanikli úplne, ale rozdiel je badateľný. A nech už je tento efekt spôsobený reálnym doplnením týchto proteínov do organizmu, alebo je to placebo efekt, za seba môžem len odporučiť. Ďakujem!”

Tak páni, tí ktorí ešte váhate, nie je nad čím. Kolagén potrebujeme všetci bez ohľadu na pohlavie, takže akýkoľvek ostych dajte bokom a začnite užívať Inca Collagen. Tým, že podporuje zdravú pleť, regeneruje ju, spája bunky, zaisťuje pružnosť a hydratáciu, môže pri akomkoľvek probléme s pleťou len pomôcť. A navyše, v lete sa vďaka nemu nespálite, a krajšie sa opálite.

Kolagen Inca Collagen

Ušetrite pri nákupe Inca Collagenu

Nakúpte teraz o 5€ výhodnejšie cez e-shop. Získate dopravu zdarma a tiež darček – balenie vitamínu C pre lepšiu syntézu kolagénu.

Zadajte v e-shope kód: S01000666 a objednajte.

Ktorý kolagén je najlepší na pleť?

Dnes už vyberanie kolagénového doplnku nie je jednoduché, trh je presýtený veľkým množstvom značiek. Ako sa v tom nestratiť a zistiť, ktorý kolagén je najlepší? Odporúčame zaujímať do hĺbky o spôsob výroby, použité zdroje a dôraz treba klásť aj na čistotu kolagénového prášku. Inca Collagen funguje tak výborne preto, že spĺňa vysoké kritériá kvality:

Enzymaticky hydrolyzovaný kolagén

Už sme spomenuli hydrolýzu, teda štiepenie kolagénových molekúl za studena. Značka Inca Collagen si zvolila metódu enzymatického štiepenia, pri ktorom z molekúl kolagénu z rýb vznikajú peptidy so zachovanou štruktúrou trojzávitnice. Tým pádom sú kolagénové peptidy bioaktívne, a ľudské telo s nimi dokáže pracovať, vytvoriť si nové molekuly kolagénu a tie využiť, kde potrebuje – teda aj v pleti.

Morský kolagén v prášku

Navyše kolagén na pleť, vyrobený z vedľajších produktov morských rýb ako sú plutvy, koža, šupiny a kosti, je podľa štúdií najlepší čo sa týka vstrebateľnosti a bezpečnosti. Morský kolagén na pleť nepotrebuje žiadne tepelné úpravy oproti napríklad hovädziemu či bravčovému, čiže opäť sa zachováva bioaktivita. A práve z takýchto kvalitných zdrojov ako sú morské ryby Inca Collagen vzniká. Je tiež mikronizovaný do formy jemného prášku, ktorý sa ľahko rozpúšťa v nápoji. Forma prášku nevyžaduje žiadne konzervanty, takže ide o jednozložkový produkt bez akýchkoľvek aditív.

Výhody

100% morský kolagén bez prísad, ktorý naozaj funguje
Prémiový trojzložkový kolagén z overených zdrojov (obsahuje kolagén typu I, II, III)
Bioaktívny (živý) kolagén, ktorý sa výborne vstrebáva
Denná dávka obsahuje 3 000 mg účinného hydrolyzovaného kolagénu
Hydrolyzovaný morský kolagén Inca Collagen
Skvelo rozpustný vo vode - nehrudkovatie ako iné
Samostatne balená denná dávka pre zachovanie účinku
Nemaskovaný sladidlami, farbivami ani ochucovadlami
Kolagén overený zákazníkmi s výbornými recenziami

100% čistý kolagén

Keďže Inca Collagen neobsahuje žiadne prídavné látky, arómy či príchute, takýto čistý kolagén na tvár sa vyznačuje maximálnou účinnosťou. Tento trend si značka dlhodobo zachováva, pretože jej predstavitelia berú do úvahy poznatky odborníkov. Fragmenty kolagénu môžu s rôznymi prímesami reagovať tak, že sa prímesi niekde na fragmenty uchytia. Táto väzba a to, či k tomu dôjde, závisí na type prímesi a na charakteristike prostredia. Táto väzba sa môže v žalúdku rozpadnúť, ale nemusí. Ak prímesi zostanú uchytené, môžu obmedzovať absorpciu. Po prechode do krvného riečiska môžu obmedzovať prienik do buniek, ktoré majú potenciál k spracovaniu fragmentov kolagénu,” zdôvodňuje potrebu čistoty kolagénu doktorka biochémie Dagmar Petrová. 

Inca Collagen teda neobsahuje nič iné, než 100% rybieho kolagénu. Aj vitamín C pre podporu syntézy kolagénu dostanete pri kúpe mesačného balenia Inca Collagenu separátne a zdarma. Pri výrobe sa nepridáva priamo do kolagénu, aby nedošlo k narušeniu účinnosti.

A čo kolagén na vlasy, ako si vybrať najlepší?

Keďže je kolagén súčasťou kože, má vplyv aj na kvalitu vlasov. Aby účinkoval, je potrebné, aby kolagén vo forme výživového doplnku obsahoval najmä kolagén typu I. Práve tento typ kolagénu na vlasy vplýva prostredníctvom pokožky. V prírode nachádzajú vedci až do 30 typov kolagénu, u človeka je potrebný pre kožu a šľachy typ I. a pre chrupavky typ II. Dávajte teda pozor, aby ste si kúpili doplnok s kolagénom typu I., ktorý telo využíva v koži. Inca Collagen obsahuje až 3 typy kolagénov (kolagén I., II., III.) a tak je vhodný tak na zlepšenie stavu pokožky, ako aj vlasov a nechtov, a rovnako pre kĺby, chrupavky a kosti.

Vďaka týmto vlastnostiam je Inca Collagen dlhodobo jednotkou na slovenskom i českom trhu, a tiež vyhráva rebríčky nezávislých hodnotení a porovnávačov. Má tiež obrovské množstvo pozitívnych recenzií. Niektorí zákazníci sa ho pokúsili vymeniť za iné značky, no po čase sa k Inca Collagen vrátili. “Už sme ich mali v salóne a išli veľmi dobre, len zákazníčky chceli skúsiť aj iné značky. Po krátkych pokusoch s inými značkami sme sa rozhodli zase vrátiť k Inca Collagen. Predsalen, je to overený produkt,” hovorí Linh Haplová, šéfka salónu LUXURIA Nails&Beauty.

Na trhu dnes nájdeme aj rôzne formy výživových doplnkov, hitom sa napríklad stal aj tekutý kolagén na pleť. Lenže táto forma nie je práve najšťastnejšia, pretože kolagén namiešaný na okamžité pitie musí obsahovať aj konzervanty, inak by sa pokazil. Naopak, prášková forma to nepotrebuje. “V práškovej forme je minimálne nebezpečenstvo bakteriálneho rozkladu – bez vody je baktéria bezmocná,” ozrejmuje doktorka Petrová. Ale zároveň telo môže vstrebať kolagén len v tekutej forme, práve preto sa Inca Collagen rozmieša v pohári vody a vypije sa hneď nato. “Prášok sa rozpúšťa tým lepšie, čím menšie sú v ňom čiastočky. Do práškovej formy s dostatočnou rozpustnosťou však možno dostať (v biochémii) len veľmi čistú látku s približne konštantnou veľkosťou molekúl. Prášková forma je teda zárukou čistoty a jednotnej veľkosti kolagénových fragmentov,” uzatvára doktorka Petrová.

Odpovede na otázky, ktoré by vás mohli zaujímať

Často sa na nás obracajú samotné dámy, ktoré chcú zistiť viac o tom, ako sa kolagén na pleť používa. Radi ich zakaždým spolu s tímom odborníkov zodpovieme a teraz vám ich ponúkame takto na jednom mieste.

Prečo nefunguje na pleť krém s kolagénom?

Pretože molekula kolagénu je priveľká na to, aby prešla až do hlbších vrstiev pleti, kde ju treba najviac. Účinný kolagén sa skrátka do pleti musí dostať zvnútra – v podobe peptidov so zachovanou štruktúrou helixu, cez črevo do krvného obehu až tam, kde ho telo potrebuje. Za krémy teda zbytočne nemíňajte peniaze, omnoho lepšie je vsadiť na Inca Collagen.

Môžem si dať kolagén ako pleťovú masku? 

Áno, náš Inca Collagen môžete rozmiešať s pár kvapkami vody na kašičku a naniesť si na tvár takúto prírodnú masku. Ale tak ako píšeme v odpovedi na predošlú otázku, aj prienik kolagénových peptidov do pleti je problematický, pretože pleť má niekoľko vrstiev, ktoré aj kolagénové fragmenty prekonávajú veľmi ťažko. Efekt robia skôr na povrchu, pretože pomáhajú pleti viazať vodu, no je to krátkodobá záležitosť. Každopádne to je pre pleť príjemná relaxácia, ktorú podporte aj pitím kolagénu, aby ste mali garantovaný účinok.

Pomôže mi kolagén zlepšiť problém s akné? 

Tak ako sme spomenuli v kapitole o účinkoch, kolagén je na problémy tohto typu ako stvorený, pretože je to stopercentne prírodná, pre telo potrebná bielkovina.. Samozrejme, jeho účinok závisí aj od stupňa problémov, rozhodne odporúčame navštíviť s akné dermatológa, pretože ide o kožné ochorenie.

Aký je rozdiel medzi kolagénovými maskami a vaším kolagénom?

Náš kolagén je na vnútorné užívanie, po vypití nápoja prechádzajú hydrolyzované kolagénové peptidy do krvného obehu a telo ich použije tam, kde najviac potrebuje. Vďaka tomu, že Inca Collagen je trojzložkový, môže účinne pôsobiť tak v pleti, vlasoch a nechtoch, ako aj v pohybovej sústave. Kolagén v maskách je väčšinou nehydrolyzovaný a preto ani nemá možnosť preniknúť hlboko do pleti. Ak by kolagénová maska obsahovala hydrolyzované peptidy, preniknúť do pleti môže, ale len na povrchu a účinok je krátkodobý. A stále by to bol len účinok pre pleť. Zatiaľ čo u Inca Collagen máte možnosť na širší záber – pomôže aj kĺbom, tkanivám a skrátka všade, kde to telo potrebuje.

Nie je dôvod trápiť sa kvôli pleti. Kolagén na pleť skutočne funguje a ak siahnete po kvalite v znamení Inca Collagenu, už po prvom mesiaci užívania môžete vidieť prvé výsledky. Ide o skutočný výdobytok modernej biochémie, mnohí mu hovoria aj zázrak, za ktorý môžeme byť len vďační. A prejaví sa nielen na pleti, ale na celom tele.

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×