Kolagén počas dojčenia

Tehotenstvo a obdobie po pôrode sú vzrušujúce a krásne chvíle. Privítanie nového roztomilého člena rodiny sa spája s nezabudnuteľnými spomienkami, kedy vzniká láska na celý život. Sú to ale aj veľmi náročné obdobia po fyzickej i psychickej stránke. Nečudo, že sa mamičky snažia dodať telu viac vitamínov, minerálov a pri zotavovaní po pôrode mnohé siahnu aj po kolagéne. Inca Collagen spája bunky v našom tele a rovnako spája aj mamičky, pretože im môže pomôcť urýchliť hojenie rán, zlepšiť stav pokožky, podporiť rast vlasov a kvalitu nechtov.

Aj keď vám teda nie je dopriate dojčiť, kolagén po pôrode vám môže v mnohom pomôcť. Ak dojčíte, zrejme ste sa už zaujímali o to, či je bezpečné ho užívať počas tohto obdobia. Odpoveď je jednoznačná.

Kolagén počas dojčenia je maximálne bezpečný. Pomáha na celkové zotavenie po pôrode, zlepšuje hojenie rán, pomáha na vypadávanie vlasov po pôrode súvisiace s hormonálnymi zmenami a zlepšuje kvalitu nechtov. Pomáha aj na regeneráciu kože celého tela, na strie a pomôže vám s riešením problémov s pleťou, napríklad s hormonálnym akné.

Prečo má takéto účinky a prečo ho počas dojčenia vyslovene odporúčame, rozoberá nasledujúci článok.

Kolagén je kľúčovou bielkovinou pre nás všetkých

Význam kolagénu spočíva v tom, že patrí medzi vývojovo najstaršie stavebné bielkoviny a bez neho by sme nemali pohybový aparát a neprežili by sme ako živočíšny druh. Z našich článkov už viete, že ho prirovnávame k akémusi lepidlu – je to spojivo buniek, to, čo nás drží pohromade. Pár základných čísel, našu kožu tvorí až takmer 80% kolagénu, sušina kĺbovej chrupavky obsahuje 70% tejto stavebnej bielkoviny. Je tiež v kostiach a zuboch, obsahujú ho šľachy, väzivá a má vplyv na kvalitu vlasov i nechtov.

Mamičky vedia, čo všetko obnáša pôrod. A vezmite si, že kolagén sa u človeka v dostatočnom množstve tvorí len do určitého veku. Nečudo, že dnes toľko ľudí hľadá spôsob, ako si doplniť kolagén. Jediným účinným spôsobom sú kvalitné výživové doplnky. Kolagén môže človeku začať chýbať už medzi tridsiatkou – štyridsiatkou, čo je v dnešnej dobe a našich zemepisných šírkach často práve ten vek, kedy sa ženy rozhodnú založiť si rodinku.

Kvalitný kolagénový hydrolyzát, akým je Inca Collagen, dokáže účinne podporiť hojenie po pôrode. Otázka, či je vhodný aj kolagén v tehotenstve, nemá jednoznačnú odpoveď. Dôvodom je však najmä legislatíva a nedostatok klinických štúdií. My preto odporúčame užívať ho pred tehotenstvom, a následne od prvého dňa po pôrode a počas celého obdobia dojčenia.

 

Ako môže kvalitný kolagén počas dojčenia pomôcť

Pripomeňme si najskôr, čo vlastne myslíme pod pojmom “kvalitný kolagén”. Ide vlastne o kolagénový hydrolyzát, ktorý sa získava spracovaním surového kolagénu zo živočíšnych zdrojov, najčastejšie bravčových či hovädzích kostí, alebo z morských rýb. O kvalite ale rozhoduje to, akú metódu výrobca zvolí. Molekula živočíšneho kolagénu je priveľká na to, aby ju ľudské telo dokázalo spracovať, preto je potrebné ju štiepiť na menšie fragmenty. Je dôležité, aby výsledné fragmenty boli homogénne, štiepené vždy na tom istom mieste a vo výsledku musia mať zachovanú štruktúru trojzávitnice. To je podmienka, ktorá zaručuje, že výsledný produkt bude bioaktívny. Ak by k štiepeniu dochádzalo napríklad tepelnou úpravou, molekula by sa rozložila na aminokyseliny, z ktorých kolagén pozostáva. Tie síce telo tiež využije, ale už z nich nevie vytvoriť nový kolagén.

Kolagén 4+1

Aj zvieratká potrebujú kolagén. Ku 4 baleniam Inca Collagenu získate 1ks Incapet Collagenu pre vášho domáceho miláčika ako darček. Pridajte mu kolagén do jeho obľúbeného krmiva a sledujte účinky.

Hľadali sme preto spôsob, ako túto podmienku bioaktivity splniť. Inca Collagen je štiepený špecifickými enzýmami za studena, táto šetrná metóda zaručuje, že vznikne jemný biely prášok, ktorý je maximálne účinný. A navyše Inca Collagen neobsahuje nič iné, iba 100% kolagénové peptidy, žiadne arómy, príchute ani konzervanty, skrátka nič, čo by mohlo mať vplyv na jeho účinnosť. Zdrojom Inca Collagenu sú morské ryby, ktorých kolagén je dobre hydrolyzovateľný do čistej podoby, pokračuje biochemička, doktorka Dagmar Petrová: “Najľahšie hydrolyzovateľný je preto, že u rýb nie sú (ako u cicavcov) molekuly kolagénu spojené s takými ďalšími zložitými štruktúrami, ktoré hydrolýze kolagénu bránia a súčasne sa objavia vo výslednom hydrolyzáte ako znečistenie, znižujúce účinnosť hydrolyzátu v ľudskom organizme.”

Výhody

100% morský kolagén bez prísad, ktorý naozaj funguje
Prémiový trojzložkový kolagén z overených zdrojov (obsahuje kolagén typu I, II, III)
Bioaktívny (živý) kolagén, ktorý sa výborne vstrebáva
Denná dávka obsahuje 3 000 mg účinného hydrolyzovaného kolagénu
Hydrolyzovaný morský kolagén Inca Collagen
Skvelo rozpustný vo vode - nehrudkovatie ako iné
Samostatne balená denná dávka pre zachovanie účinku
Nemaskovaný sladidlami, farbivami ani ochucovadlami
Kolagén overený zákazníkmi s výbornými recenziami

Takéto kolagénové fragmenty potom ľudské telo maximálne využije na to, aby si vytvorilo nový vlastný kolagén. A použije ho tam, kde treba, napríklad u mamičiek krátko po pôrode na hojenie vzniknutých rán. Počas dojčenia je telo mamičky tiež namáhané a Inca Collagen mu môže pomôcť:

  • Na boľavé bradavky, pomáha totiž urýchliť ich regeneráciu, keďže je to podstatná súčasť kože.
  • Na rôzne problémy s pleťou. Kolagén na pleť je účinný pomocník, typické problémy mamičiek počas dojčenia sú napríklad hormonálne akné alebo pigmentové škvrny na tvári. Telo využije kolagén v koži, čím zlepšuje jej elasticitu, tón a tiež odolnosť. Spolu so správne nastavenou kozmetickou rutinou tak urýchli návrat kože do normálu.
  • Počas dojčenia sa tiež mamičky potýkajú s častým problémom – trápi ich vypadávanie vlasov. Od kvality kože sa odvíja aj kvalita vlasových korienkov, teda folikul. Ak doplníme telu stavebný prvok kolagén, telo ho môže využiť aj na regeneráciu oslabených korienkov a podporiť tak tvorbu nových vlasov. 
  • To isté platí pre krehké a lámavé nechty. Kolagén pomôže posilniť ich štruktúru a urýchliť rast, takže postupne nechty zosilnejú a budú sa menej lámať.

Hodnotí športovkyňa a mamička Jana Šimkovičová: “Inca Collagen mi pomáha, aby moje kĺby fungovali ako hodinky. Navyše sa stará o moje vlasy, ktoré po neuveriteľnom vypadávaní počas oboch kojení dostali riadne zabrať.”

Kolagén počas dojčenia je bezpečný rovnako, ako tesne po pôrode

Kolagén vám teda počas dojčenia môže jedine pomôcť, a pokiaľ sa pýtate, či nemá nejaký vplyv aj na bábätko, nemusíte mať obavy. Odborníci spolu s lekármi sa zhodujú v tom, že užívanie kolagénu v bežných dávkach je pre matku aj dieťa bezpečné. Ale aj v prípade, že nedojčíte, môže významne podporiť hojenie vášho tela. Tak ako to má odskúšané mamička Lucka, ktorej pri treťom neplánovanom tehotenstve hrozila ruptúra maternice. Lucka mala s Inca Collagenom výborné skúsenosti, a tak vsadila na jeho účinky. “Celé tehotenstvo som kolagén užívala v bežných dávkach a posledný trimester aj vo zvýšených dávkach. A dopadlo to nad očakávania. Výsledky boli ohromujúce. Po tretej sekcii doktorka zhodnotila, že tam nebol ani náznak nejakého poškodenia.”

Morský kolagén Inca Collagen je prémiový český produkt, ktorý je na našom trhu už 6 rokov a za ten čas si získal dôveru už okolo 200 tisíc spokojných zákazníkov. Pridáte sa k nim? Tie účinky vaše unavené telo rozhodne ocení.

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×