Vypadávanie vlasov na jeseň

Jeseň je krásnym obdobím plným farieb, ale po letnej eufórii je pre naše telo a myseľ veľkou skúškou. Prázdniny sa skončili, začal sa tradičný kolotoč povinností, skôr sa stmieva… a nastupuje únava, znížená imunita, stres. Vezmime si už len také vlasy, ktoré v lete žiarili zdravím a dobrou kondíciou, no na jeseň sú zrazu bez lesku, viac vypadávajú, sú akoby unavené a štiepia sa.

K melancholickým náladám z odchádzajúceho leta tak pribudne ďalšia, z pohľadu do zrkadla. Bohužiaľ, v tomto je príroda neúprosná a tak, ako stromy strácajú lístie a pripravujú sa na zimný spánok, naše vlasy hromadne vypadávajú na jeseň.

Tento problém netrápi len ženy, pre ktoré sú vlasy korunou krásy, ale aj mužov. Nezúfajte – ľudské telo funguje dômyselne a vie, prečo to robí. Zistili sme to aj my a spolu s odborníkmi vám to vysvetlíme. A máme aj ideálne riešenie! Dnes už na smútok z vypadávajúcich vlasov nie je dôvod, pretože existuje bielkovina, ktorá je kľúčom k zdravým a krásnym vlasom – kolagén.

“V našom salóne ponúkame Inca Collagen už vyše roka a je neuveriteľné, koľko pozitívnych reakcií sa nám dostalo. Moja osobná skúsenosť s týmto kolagénom začala mojimi problémami s kolenami. Zhruba po dvoch-troch mesiacoch používania som okrem citeľného zlepšenia kĺbov spozorovala značné zlepšenie kvality vlasov. Bola som milo prekvapená a rozhodla som sa preto ponúknuť tento výživový doplnok aj našim zákazníčkam. Samozrejme je od tej doby aj mojim každodenným pomocníkom,” potvrdzuje Viktória Janovjaková, majiteľka kaderníckeho salónu VIKIna v Bratislave.

Je to tak, aj vlasy potrebujú kolagén, a to po celý rok. Sezónne vypadávanie vlasov tak môžete zvládnuť omnoho jednoduchšie. Prečo to takto funguje, čo na to odborníci a ako sa pripraviť na jeseň? Čítajte ďalej a dozviete sa viac.

Do akej miery je padanie vlasov na jeseň normálne

Vlasy sú minimálne na ženských stretnutiach pri kávičke jednou z popredných tém. A na jeseň obzvlášť. Už je to raz tak, že sychravé počasie neprospieva kondícii vlasov, ani stylingu. Ak ešte nenosíme čiapky, tak určite mnoho dní nosievame dáždniky, vlasy sú vystavené mrholeniu, silnému vetru a chladu. Niet sa čo čudovať, že mnoho žien si ich jednoducho zopne do gumičky, aby sa s nimi nemuseli trápiť. Ďalším dôvodom je to nešťastné vypadávanie, ktoré spozorujeme už na začiatku augusta a pretrváva po celú jeseň. Odkaz z vedeckej obce je však jasný: vypadávanie vlasov na jeseň je celkom normálne! Potvrdili to viaceré štúdie a odborníci dokonca zistili, že práve na jeseň ľuďom vypadáva najviac vlasov. Tiež sa zhodujú na tom, že ak vám vypadáva do 100 vlasov denne, je to ešte stále v norme.

 

Zrejme ste sa zasmiali: kto by mal čas počítať vypadnuté vlasy? Indícií, že nejde len o bežné jesenné vypadávanie vlasov je však viac. Spozornieť by ste mali vtedy, ak:

  • vám vlasy vypadávajú na konkrétnych miestach, kde sa začínajú tvoriť okrúhle alebo hranaté lysinky,
  • ak vlasy vypadávajú aj mimo jesene,
  • ak padajú po celých prameňoch, prípadne po úprave zakaždým vyťahujete z hrebeňa celé chumáče vlasov.

 

Príčinou môžu byť vážne či menej vážne ochorenia, ale jednoducho aj nedostatok minerálov, vitamínov, či kolagénu. Kolagén je telu prirodzenou bielkovinou, ktorá sa nachádza v koži, kĺboch, chrupavkách, kostiach, nechtoch a vlasoch. Mladý organizmus si kolagén sám vyrába, ale v dostatočnom množstve len do určitého veku, potom začína jeho prirodzená produkcia klesať. Kolagén sa preto nie náhodou zvykne nazývať aj “elixír mladosti”. Jeho úlohou je spájať bunky, starať sa o flexibilné väzby medzi nimi. Dostatok kolagénu v tele sa prejavuje na pleti, ktorá je pružná, svieža a hydratovaná, kĺby a chrupavky dokážu vďaka nemu bez problémov zvládať akýkoľvek pohyb a aj vlasy sú hydratované, lesklé, zdravé a nelámu sa. Vďaka kolagénu dokážu vlasy zvládať aj náročnejšie obdobia. Preto by sme si ho mali dopĺňať v podobe čistého a kvalitného výživového doplnku, akým je Inca Collagen.

Kolagen Inca Collagen

Ušetrite pri nákupe Inca Collagenu

Nakúpte teraz o 5€ výhodnejšie cez e-shop. Získate dopravu zdarma a tiež darček – balenie vitamínu C pre lepšiu syntézu kolagénu.

Zadajte v e-shope kód: S01000666 a objednajte.

“Moje vlasy mávam v katastrofálnom stave a viem, že len Inca Collagen je cesta pre ich ozdravenie.” Módna návrhárka Martina Grešová

“Užívam ho mesiac a vlasy mi naozaj prestali padať. Super mi pomohol. A ako bonus mám krajšiu pleť a prvá zima čo sa mi nelámu nechty! Som s ním veľmi spokojná.” Fashion blogerka Michaela Kapustová

“Som maximálne spokojná, neviem či je to ešte možné po mesiaci užívania, ale ozaj sa mi zlepšila pleť a aj vlasy sa mi konečne začínajú prebúdzať k životu. Tak s kúrou pokračujem ďalej.” Spokojná zákazníčka Kvetka Pagáčová

“Som konečne opäť spokojná so svojimi vlasmi, ktoré mi po vypadávaní v auguste opäť rastú. Myslím, že je to aj vďaka Inca Collagenu, ktorý som pred tromi mesiacmi začala užívať.” Módna blogerka @martinaelegant40

Viac recenzií na kolagén si môžete prečítať na našich stránkach.

Ideálna je pre problémy s vlasmi aspoň trojmesačná kúra. Kúpa troch balení Inca Collagen naraz je okrem toho cenovo výhodnejšia.

Relaxačná kolagénová kúra

Pripravili sme pre vás nový darčekový relax balíček pre dokonalú pohodu a výživu tela. Ku 3  kusom Inca Collagenu dostanete ako darček: jemný uterák, 3x vitamín C, zdravý a kvalitný čaj Geisha Oxalis a dopravu zadarmo.

Prečo vlasy na jeseň padajú a ako im môže pomôcť kolagén

Dôvody, prečo je jeseň pre vlasy tak citlivým obdobím, je treba hľadať v evolúcii. Vlasy totiž majú pre telo primárne ochrannú funkciu – tú estetickú sme im ako spoločnosť pridali až postupom času. Vlasy v zime chránia hlavu pred chladom, v lete zasa pred slnečným UV žiarením. Rast vlasov má svoje fázy, v anagénnej fáze vlasy rastú, v telogénnej fáze oddychujú a potom vypadávajú. Práve počas leta a zimy je väčšina vlasov v anagénnej fáze, teda rastovej, a naopak, na jeseň sa dostávajú do fázy pokojovej. Dochádza potom k prirodzenému úbytku vlasov, ktoré splnili počas leta svoju funkciu.

 

Vypadávanie vlasov môže nastať aj z iných dôvodov, ktoré sa nešťastne môžu stretnúť práve v citlivom období jesene. Viac ako 100 vypadnutých vlasov denne môže signalizovať aj:

  • vážne ochorenia, napríklad problém štítnej žľazy, autoimunitné ochorenie, kožné problémy, prípadne je to vedľajší účinok náročnej liečby,
  • vlasy často vypadávajú aj pri hormonálnych výkyvoch, u žien najmä v období menopauzy, časté je tiež vypadávanie vlasov po pôrode,
  • vlasy môžu padať aj v pri zvýšenom strese, ale nemáme na mysli len ten mentálny. Ten je pre obdobie jesene typický, no do hry môže vstúpiť aj takzvaný oxidačný stres, čo je pôsobenie voľných radikálov pri živote v stresujúcom prostredí mesta – negatívne na organizmus vplýva napríklad smog a znečistené ovzdušie,
  • rovnako môže mať podiel aj zlá životospráva, nadmerná konzumácia alkoholu či fajčenie,
  • a vplyv môžu mať aj naše špecifické “letné” návyky: prehnaný styling počas leta, namáhanie vlasov slnkom, morskou vodou, prípadne držanie diét počas leta, pričom nedostatok živín v tele sa na jeseň prejaví v podobe padania vlasov.

Príroda to skrátka vymyslela tak, že vlasy v podstate naše telo na prežitie nepotrebuje, ak sa v ňom teda odohráva akýkoľvek “boj”, zaoberá sa vážnejšou príčinou a vyživovanie vlasových korienkov ide bokom. Oslabené alebo nefunkčné korienky potom nemôžu vlasy udržať a tie vypadávajú. Na druhej strane, buďme radi. Vlasy sú skvelým indikátorom, že niečo v našom živote treba zlepšiť.

Pozrime sa napríklad bližšie na vnútornú výživu. Na vlasoch sa podpisuje nedostatok vitamínov skupiny B, primárne biotínu, chýbať vám môže tiež železo, ale aj selén či zinok. V neposlednom rade samozrejme chýba kolagén, pretože ľudia si neuvedomujú, že vekom ho strácajú. Kolagén je takpovediac multifunkčnou bielkovinou, obsahuje množstvo aminokyselín, z ktorých mnohé sú pre vlasy kľúčové. Vlas pozostáva z keratínu a aminokyselín, ako aj z pigmentu. Čím lepšie sú vlasové folikuly zásobované kolagénom, vitamínmi a minerálmi, tým pravidelnejší a odolnejší je keratín, z ktorého sa tvoria vlasy. To sa potom navonok prejavuje v podobe silných, pevných a zdravých vlasov, ktoré majú lesk, objem a menej vypadávajú.

“Vlasy a nechty vznikajú z rovnakého embryonálneho základu, a preto je ich kvalita často ovplyvnená rovnakými faktormi ako sú napr. hladina hormónov, dostatok vitamínov a železa. Zo svojej praxe môžem potvrdiť, že pravidelný prísun kolagénu zlepšuje pevnosť nechtovej platničky, zmierňuje štiepenie nechtov a lámavosť vlasov,” potvrdzuje dermatologička Jana Molčanová z kliniky Medoderm.

Kolagén má na vlasy takéto pozitívne účinky:

– vyživuje vlasové folikuly a v prípade poškodení ich rýchlejšie regeneruje – korienok sa pri zaťažkávacej skúške ľahšie dostáva späť do formy,
– posilňuje štruktúru vlasov tým, že dodáva vlasovým korienkom dôležité živiny a tak zlepšuje pevnosť vlasov, ktoré sa menej lámu a štiepia,
– pôsobí na vlasy ako antioxidant a pomáha im zvládať oxidačný stres,
– má vplyv na tvorbu melanínu vo vlasoch, ktorý tvorí pigment vlasov – dokáže tak účinne oddialiť stratu farby vlasov a nástup šedín.

Našťastie, doplniť si kolagén dnes už nie je problém. Môžeme ho do tela dostať pitím stopercentného hydrolyzovaného kolagénu. Ťažším orieškom je už to, ako si spomedzi toľkých výživových doplnkov vybrať ten najlepší kolagén. Čo robí z Inca Collagen skutočne účinný výživový doplnok, ktorý si už za roky na trhu získal také množstvo priaznivcov?

Inca Collagen je hydrolyzovaný kolagén, vyrábaný modernou technológiou, pri ktorej nedochádza k degradácii kolagénu. Molekula kolagénu získaná zo živočíšnych produktov je príliš veľká na to, aby ju ľudské telo v tejto podobe dokázalo absorbovať, preto je potrebné ju štiepiť na peptidy. Tie ale musia byť v živej forme, aby s nimi telo vedelo narábať. Hydrolýza je štiepenie molekuly kolagénu za studena, nedochádza k tepelnej degradácii kolagénu. Takto pripravené fragmenty si zachovávajú trojitú štruktúru helixu, vďaka ktorej je kolagén ľahko vstrebateľný a ľudské telo ho od vlastného ani nerozozná. Hovorí sa tomu, že je bioaktívny, teda biologicky dostupný.

Inca Collagen je čistý, neochutený kolagén bez arómy a prímesí. Toto je veľmi podstatné, pretože akékoľvek prímesi by mohli kolagén degradovať. Hovorí o tom aj doktorka Dagmar Petrová: “Fragmenty kolagénu môžu s rôznymi prímesami reagovať tak, že sa prímesi niekde na fragmenty uchytia. Táto väzba a to, či k tomu dôjde, závisí na type prímesi a na charakteristike prostredia. Táto väzba sa môže v žalúdku rozpadnúť, ale nemusí. Ak prímesi zostanú uchytené, môžu obmedzovať absorpciu. Po prechode do krvného riečiska môžu obmedzovať prienik do buniek, ktoré majú potenciál k spracovaniu fragmentov kolagénu.” Preto Inca Collagen neobsahuje žiadnu príchuť na maskovanie prirodzenej arómy a pri výrobe kolagén nekombinujeme so žiadnymi ďalšími látkami, ani s vitamínmi.

Inca Collagen je morský kolagén, vyrábaný z vedľajších produktov kvalitných morských rýb. Práve tento typ kolagénu je podľa názorov odborníkov ľudskému telu najprirodzenejší. “Výhodou rybieho kolagénu je to, že je to kolagén vývojovo starý, to znamená, že nie je spojený s radom ďalších, podporných biomolekúl. Rozštiepi sa teda na fragmenty a výsledný roztok nie je znečistený fragmentmi iných molekúl,” vysvetľuje doktorka Petrová.

Výhody

100% morský kolagén bez prísad, ktorý naozaj funguje
Prémiový trojzložkový kolagén z overených zdrojov (obsahuje kolagén typu I, II, III)
Bioaktívny (živý) kolagén, ktorý sa výborne vstrebáva
Denná dávka obsahuje 3 000 mg účinného hydrolyzovaného kolagénu
Hydrolyzovaný morský kolagén Inca Collagen
Skvelo rozpustný vo vode - nehrudkovatie ako iné
Samostatne balená denná dávka pre zachovanie účinku
Nemaskovaný sladidlami, farbivami ani ochucovadlami
Kolagén overený zákazníkmi s výbornými recenziami

Ako zmierniť padanie vlasov na jeseň

Ak nechcete, aby vám padali vlasy na jeseň, je dôležité žiť tak, aby ste im na to nedali dôvod. Znamená to v prvom rade zdravo sa stravovať, dopĺňať si potrebné živiny a dôležitá je tiež správna starostlivosť o vlasy.

Spomínali sme už, že dôležitý je prísun vitamínov skupiny B, takže odporúčame dopĺňať najmä biotín. Ďalej je to selén, zinok, železo, horčík. Vitamíny A, D a E sú tiež veľmi dôležité. V akej strave tieto živiny nájdete? V prvom rade odporúčame vysadiť všetko rafinované a prikloniť sa skôr k nespracovaným potravinám, pridať vlákninu a dávať si pozor na stužené tuky. V praxi to znamená jesť viac celozrnných potravín, zeleninu, ovocie, veľa rýb, kvalitné bielkoviny a ak už musíte sladiť, nahraďte biely cukor zdravšími alternatívami, ktorých je dnes na trhu dostatok.

Samozrejme, aj kolagén ako jedna zo základných živín pre vlasy sa dá nájsť v rôznych potravinách. Typická je napríklad huspenina alebo domáci hovädzí vývar. “Prírodný kolagén bez úpravy sa však veľmi zle vstrebáva, preto ho treba pre vnútorné použitie špeciálne upravovať či štiepiť, aby sa do tela dobre vstrebal,” poznamenáva emeritný primár ortopédie MUDr. Milan Čarvaš.

Preto odporúčame vsadiť na Inca Collagen, ktorý vďaka precíznej výrobe zaručuje prísun tejto základnej bielkoviny k vlasom. Dôležitým vitamínom pre celý organizmus je samozrejme aj céčko. Najviac ho je v bobuľovitých plodoch, špenáte, brokolici či paprike, ale samozrejme tiež v citrusoch. Vitamín C je azda najznámejší antioxidant, a má obrovský význam aj pre kolagén: podporuje tvorbu vlastného kolagénu v tele a ak užívate kolagén vo forme doplnku, podporuje aj jeho vstrebateľnosť. Céčko a kolagén sú skrátka kamaráti, ktorí spolu výborne kooperujú.

Hoci vitamín C napomáha vstrebávaniu Inca Collagen do tela, nepridávame ho priamo do produktu. Dodávame ho radšej osobitne. Je to práve z dôvodov, že chceme kolagén pri výrobe zachovať v maximálne čistej forme. Vitamín C tak od nás každý zákazník dostane ako separátny darček.

Kolagén + Vitamín C

Vitamín C a dopravu zdarma dostanete od nás ako darček k nákupu. Použite zľavový kód a nakúpte teraz ešte o 5€ výhodnejšie cez e-shop.

Zadajte v e-shope kód: S01000666 a objednajte.

Vypadávanie vlasov riešia ľudia primárne so svojimi kaderníkmi. Mnohí vlasoví stylisti už majú Inca Collagen úspešne otestovaný: “Ja ho odporúčam aj svojim zákazníčkam, nakoľko ho mám vyskúšaný nie len na sebe alebo zákazníkoch, ale aj na vážnejšom probléme, aký sme mali doma. Mojej tete tak padali vlasy, že to bolo až strašidelné a na doktora, no najprv sme vyskúšali tento kolagén, 3 mesiace užívania s tým, že sme podstrihávali vlasy každý mesiac 1 cm. Po 3 mesiacoch vlasy prestali padať, úplne minimum vypadlo. Bolo to až neuveriteľné.” Vlasová stylistka @shirley_hairstylist

https://www.instagram.com/p/BttC1USgFIk/

“Bez srandy a preháňania, Inca Collagen je zázrak na vlasy. Farbím si vlasy každých 5 týždňov a teraz, keď užívam Inca Collagen, som mala svoj 5-týždňový odrast po 3 týždňoch. Sama som z toho prekvapená.” Vlasová stylistka @janah_blog

Nezabúdajte ani na šetrnú starostlivosť. Používajte vlasové prípravky určené pre váš typ vlasov, rozčesávajte ich opatrne, fénujte chladným vzduchom a obmedzte farbenie, žehlenie a kulmovanie na minimum. Odporúčame tiež vzdať sa účesov, pri ktorých sú vlasy príliš napäté a stiahnuté v gumičke, pretože sa pri nich namáhajú vlasové folikuly, čo môže ešte zhoršiť vypadávanie vlasov.

Zistite, ako sú na tom vaše vlasy pred nadchádzajúcou jeseňou

Otestujte sa! Pripravili sme pre vás niekoľko bodov, podľa ktorých zistíte, či vaše vlasy potrebujú na jeseň špeciálnu starostlivosť. Pozorne si ich prezrite a odpovedzte si na nasledujúce otázky áno / nie.

 

  1. Sú vaše vlasy bez lesku, na dotyk drsné, slabé, krepovité a suché?
  2. Pozorujete pri úprave vlasov skrátené vlasy, zalomené vlasy, neprirodzene skrátené vlasy?
  3. Máte rozštiepené vlasy, ktoré sa na konci delia na dva alebo viacero tenkých vláskov?
  4. Pozorujete po umývaní a česaní, že vaše vlasy ostávajú na hrebeni alebo v dlani v chuchvalcoch či prameňoch, prípadne sa zachytávajú na odtoku?
  5. Napriek snahe máte problém vypestovať si dlhšie vlasy, než po ramená, prípadne aj kratšie, vlasy po dorastení do tejto dĺžky zvyčajne ďalej nerastú alebo vypadávajú?

 

Ak ste si na viac ako jednu otázku odpovedali “áno”, odporúčame venovať svojim vlasom zvýšenú pozornosť, doplniť im vitamíny, pracujte na zlepšení životosprávy a v prípade pochybností sa poraďte aj s lekármi. Nezabudnite však na kolagén, ktorý rozhodne v žiadnom zo štádií vašich vlasov neuškodí, môže im iba pomôcť.

S Inca Collagen sa už nebudete musieť desiť prichádzajúcej jesene 🙂

Relaxačná kolagénová kúra

Pripravili sme pre vás nový darčekový relax balíček pre dokonalú pohodu a výživu tela. Ku 3  kusom Inca Collagenu dostanete ako darček: jemný uterák, 3x vitamín C, zdravý a kvalitný čaj Geisha Oxalis a dopravu zadarmo.

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×