Morský (rybí) kolagén

Kolagén je významná bielkovina ľudského organizmu. Ako taký predstavuje hlavný pilier spojivového tkaniva a nedostatok kolagénu môže mať veľmi nepriaznivý vplyv na kvalitu života. Viete ako si správne doplniť hladinu kolagénu aj potom, ako ho vaše telo už prestane produkovať?

Hoci je kolagén v akejkoľvek forme pre telo veľmi dôležitý, jeho produkcia v ľudskom tele je obmedzená. Už po 25. roku života sa zásadným spôsobom znižuje tvorba vlastného kolagénu. Po 45. roku života sa už takmer vôbec nevytvára a je potrebné ho dopĺňať v inej forme.

Potrebuje moje telo viac kolagénu?

Akonáhle v tele klesne optimálna hladina kolagénu, začne vás na to upozorňovať rôznymi signálmi. Môže to byť napríklad zhoršená kvalita vlasov – ak máte nedostatok kolagénu, vlasy sú bez lesku, majú väčší sklon k lámavosti a môžu aj vypadávať.

Ďalším z častých príznakov sú napríklad krehké a často sa štiepiace nechty, pigmentové škvrny, suchá pokožka so sklonmi k tvorbe vrások a v najhoršom prípade dokonca problémy s pohybom.  Okrem týchto, existujú aj ďalšie príznaky, ktoré keď spozorujete, mali by ste uvažovať nad tým, ako doplniť do tela kolagén.

Okrem príznakov ktoré môžete rýchlo spozorovať počas bežného dňa, je odporúčané začať postupne doplňovať kolagén po dosiahnutí 35. roku života. Takto môžete predísť aj vyššie spomenutým nepríjemnostiam.

Ako doplniť kolagén?

V dnešnej dobe je na trhu naozaj široká paleta výživových doplnkov, ktoré vám dokážu pomôcť v boji s nedostatkom kolagénu. Pri ich výbere je potrebné vždy myslieť hneď na niekoľko vecí. Prvou z nich je forma, v ktorej ho prijmete. Existujú rôzne formy užívania, avšak najefektívnejšie do tela dostanete kolagén pitím.

Druhým dôležitým faktorom je typ. V súčasnej dobe poznáme až 27 rôznych typov kolagénov, ktoré môžu mať v tele človeka odlišné funkcie. Ktorý si ale vybrať, aby splnil vaše očakávania a vášmu telu naozaj prospel? Napríklad pre náš pohybový aparát sú kľúčovým stavebným prvkom práve kolagény typu I a II. Aktuálne sa však spustila veľká diskusia o takzvanom morskom kolagéne, na ktorý sme sa v tomto článku zamerali. Dozviete sa prečo je morský kolagén pre naše telo tým najvhodnejším a tiež to, ako si ho môžete správne pripraviť.

Čo je morský kolagén?

Dnes môžeme túto bielkovinu svojmu telu doplniť aj pomocou rozličných kolagénových prípravkov a výživových doplnkov. V praxi sa pritom najčastejšie stretávame s kolagénom na báze najmä hovädzích či bravčových bielkovín, a taktiež s morským kolagénom.

Morský kolagén je extrahovaný z kože, kostí, plutiev aj šupín morských rýb a preto sa mu často hovorí aj rybí kolagén. Rybí kolagén má pritom vynikajúcu biologickú dostupnosť, čo znamená, že v ľudskom tele sa po konzumácii vstrebáva skutočne rýchlo.

Okrem toho je čistý morský kolagén bohatý na aminokyseliny, a to napríklad hydroxyprolín, alanín, glycín a arginín. Práve prvý zo štvorice spomínaných, hydroxyprolín, predstavuje najdôležitejšiu zložku pre produkciu kolagénu v bunkách. Nemalý význam však majú aj ostatné látky. Alanín dodáva energiu do svalových tkanív, mozgu aj centrálneho nervového systému a dokonca pozitívne vplýva na imunitný systém človeka. Arginín zase napomáha nielen stimulovať imunitný systém, ale rovnako ovplyvňuje hojenie rán. Glycín nakoniec spúšťa uvoľňovanie kyslíka potrebného pre proces tvorby buniek.

Vďaka tejto kombinácii látok sa dá povedať, že morský kolagén je naozaj veľmi komplexným riešením mnohých problémov, s ktorými sa stretáva mnoho ľudí. Práve to z neho urobilo veľmi obľúbenú formu kolagénu na pitie.

 

Prečo sa spoliehať práve na morský kolagén?

Vďaka jeho komplexnosti a rýchlemu vstrebávaniu môže byť práve morský kolagén riešením mnohých problémov, s ktorými sa dnes stretávate. Sám o sebe je aj súčasťou výživového doplnku značky Inca Collagen, ktorý je určený na rýchle a, samozrejme, pravidelné dopĺňanie významnej bielkoviny ľudskému organizmu.

Tento doplnok stravy obsahuje 100 %-ný čistý rybí kolagén bez rozličných prísad a je šetrným spôsobom zbavený rybieho zápachu tak, aby bola v prvom rade zachovaná jeho nutričná hodnota. Pri výbere kolagénových doplnkov stravy je potrebné dbať na ich pôvod aj kvalitu, ktorá by mohla byť maskovaná napríklad rozličnými umelými sladidlami.

Práve preto produkty značky Inca Collagen neobsahujú žiadne sladidlá a tiež nie sú nijak dofarbované, vďaka čomu máte v každom balení iba potrebnú dávku kolagénu a žiadne iné nežiadúce látky, ktoré by mohli vplývať na kvalitu výrobku. Iba tak si môžete vychutnať kolagénový nápoj tej najvyššej kvality.

Kolagen Inca Collagen

Ušetrite pri nákupe Inca Collagenu

Nakúpte teraz o 5€ výhodnejšie cez e-shop. Získate dopravu zdarma a tiež darček – balenie vitamínu C pre lepšiu syntézu kolagénu.

Zadajte v e-shope kód: S01000666 a objednajte.

Efektívny morský kolagén

Častou chybou je taktiež zámena morského kolagénu za iné doplnky výživy vyrábané prevažne z dobytka a prasiat. Hoci sa to môže zdať ako maličkosť, rovnako ako proces výroby aj výsledky, ktoré sa dostavia, môžu byť odlišné.

Pri získavaní bravčového alebo hovädzieho kolagénu totiž môže dochádzať k degradácii, respektíve znehodnocovaniu proteínov, a to z dôvodu často agresívneho enzymatického či chemického spracovávania.

Práve materiál z rýb sa však považuje za dobrú možnosť pre získavanie kolagénu. Pri spracovávaní rýb totižto vzniká obrovské množstvo nespotrebovaného materiálu, vrátane koží, kostí či šupín, z ktorých je možnosť získať kolagén. Ten je ľahko získateľný v pomerne veľkom množstve a je navyše vysoko stabilný. Morský alebo aj rybí kolagén je výborný zdroj kolagénu pre pleť i telo. Rýchlo sa vstrebáva a jeho využitie telom je veľmi efektívne. Takýto kolagén môže dostatočne vplývať na bunkovú obnovu a regeneráciu kolagénových vlákien v organizme.

Pripraví pokožku na slnečné lúče

V lete si naša pokožka jednoducho vyžaduje dvojnásobnú starostlivosť. Na dovolenke pri mori to platí obzvlášť! Podráždenie, slnečné alergie, či nepríjemné spálenie sú len obranným mechanizmom, ktorým sa naša pleť bráni pred nežiaducimi účinkami ultrafialového žiarenia. Intenzívne slnečné žiarenie navyše poškodzuje kolagénové vlákna, čo spôsobuje nielen predčasné starnutie kože, ale aj tvorbu vrások a pigmentových škvŕn.

Ak si teda z dovolenky nechcete doviezť nepríjemný suvenír v podobe spálenej, dehydrovanej a fľakatej pokožky, radšej sa na pobyt pri mori pripravte už v predstihu. A tým nemáme na mysli len správnu kozmetiku, ale najmä vnútornú výživu, ktorá dodá potrebné živiny a pripraví pleť na záplavu slnečných lúčov. Okrem pitného režimu a stravy bohatej na betakarotén a antioxidanty (najmä vitamín C) si pred dovolenkou nezabudnite doplniť kolagén, základnú stavebnú bielkovinu, ktorú naše telo s pribúdajúcim vekom prirodzene stráca. Práve pravidelným užívaním morského kolagénu sa zlepší stav vašej pokožky natoľko, že nástrahám UV žiarenia bez problémov odolá. Ak má pokožka dostatok kolagénu, nielenže vám opálenie dlhšie vydrží, ale zároveň je aj pravdepodobnosť spálenia výrazne nižšia. Ak ste to so slnením napriek varovaniu dermatológov prehnali, kolagénová kúra zafunguje aj ako účinná prvá pomoc. 100% prírodný Bio-Aktívny morský Inca Collagen výborne upokojí, rehydratuje a zregeneruje pokožku aj po nadmernom slnení.

Ako sa morský kolagén vyrába?

Morský kolagén je extrahovaný z čerstvých alebo mrazených koží, kostí, plutiev či šupín morských rýb. Čistý morský kolagén značky Inca Collagen je pripravovaný veľmi šetrnou metódou, ktorá zabezpečuje jeho vysokú kvalitu a najmä zachovanie jeho biologickej štruktúry. Ide o takzvanú hydrolýzu, čiže rozkladnú reakciu, pomocou ktorej je možné získať kvalitný a čistý kolagén. Tento proces prebieha s využitím enzymatickej extrakcie. Práve s pomocou enzýmov dochádza pri hydrolýze k rozbíjaniu väzieb v konkrétnych aminokyselinách na jednotlivé kolagénové peptidy.

Táto reakcia je prevádzaná veľmi šetrne a vďaka tomu si kolagén uchováva štruktúru trojitej špirály-helix, ktorá je charakteristická iba pre bielkoviny živých organizmov. S kolagénom z morských rýb tak ľudské telo pracuje ako s vlastným.

Inca Collagen – čistý rybí kolagén

Výživový doplnok značky Inca Collagen obsahuje v jednej dávke až 3000 mg 100 % čistého hydrolyzovaného morského kolagénu, ktorý sa rýchlo dostáva do krvného obehu. Vďaka tomu, že s ním dokáže telo pracovať ako s prirodzeným vlastným kolagénom, dokáže ho aj rýchlo využiť a potrebné živiny sa tak v krátkom čase dostávajú do kostí, kože a kĺbov.

Tento morský kolagén vďaka svojmu zloženiu taktiež doplní aj kolagén I, II, III. Práve tieto typy sú v ľudkom organizme aj telách živočíchov značne zastúpené a nachádzajú sa v kostiach, svaloch, koži aj chrupavkách.

Rozhodnite sa pre kvalitu

Ak sa už z akéhokoľvek dôvodu rozhodnete doplniť kolagén a chcete siahnuť po nejakom výživovom doplnku, určite sa snažte zistiť čím viac informácií o produkte a poraďte sa so svojim lekárom alebo lekárnikom. Výber môže byť náročný, a preto sa odporúčame riadiť jednoduchými radami.

Bez pridaných umelých látok

Produkty značky Inca Collagen boli navrhnuté tak, aby z nich telo dokázalo získať čo najviac potrebných látok a zároveň nebolo zaťažované umelými farbivami či sladidlami.

V správnej forme

Pri výbere taktiež odporúčame zohľadniť formu, v ktorej sa rozhodnete kolagén prijímať. Najefektívnejšia forma je kolagén na pitie, teda ho prijať formou nápoja.

Pravidelne

Aby mala vaša snaha doplniť kolagén aj skutočné výsledky, vždy myslite na to, že sa jedná o dlhodobý proces. Pri zdraví žiadne skratky neexistujú.

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×