Kolagén menopauza

Hoci sú klimaktérium a menopauza prirodzenými fázami života ženy, väčšina žien má z nich pochopiteľne strach. Hlavu hore, milé dámy, dnes už máte mnoho možností, ako si to uľahčiť. Aj užívanie kolagénu vám v tom môže pomôcť – veď táto esenciálna stavebná bielkovina vám už v tomto období môže začať chýbať. Ešteže nám moderná biochémia poskytla spôsob, ako si chýbajúci kolagén doplniť. Vysvetlíme, ako môže kvalitný doplnok pomôcť v menopauze a máme pre vás aj ďalšie rady, ako zvládnuť toto obdobie s radosťou zo života.

Aké má menopauza príznaky?

Klimaktérium a menopauza nie je to isté. Kým klimaktérium je obdobie niekoľkých rokov, počas ktorých sa môžete stretávať s prvými príznakmi hormonálnych zmien, menopauza označuje poslednú menštruáciu u ženy. Je to však vlastne jedno, príznaky, ktorým žena v prechode čelí, sú nepríjemné: hladiny estrogénu a progesterónu poklesnú, následkom čoho nastáva vypadávanie vlasov, návaly tepla spojené s nočným potením, poruchy spánku, výkyvy nálad a postupne dochádza k oslabeniu kostí. Môže sa tiež zhoršovať stav pokožky, ktorá je omnoho suchšia a s tým je spojená rýchlejšia tvorba vrások. Bežne začína klimaktérium a menopauza u žien vo veku 45 až 55 rokov.

Ale nie je dôvod na zúfalstvo. Vy to zvládnete – a to aj vďaka Inca Collagen! Prvé príznaky menopauzy možno účinne zmierniť, a to podľa rád odborníkov najmä zmenou životného štýlu, kam spadá:

  • zmena jedálnička,
  • dostatok pohybu,
  • dopĺňanie dôležitých vitamínov a minerálov,
  • prírodné botanické výťažky a dopĺňanie bielkovín, vrátane kolagénu,
  • vylúčenie nezdravých zvykov ako je fajčenie alebo pitie alkoholu,
  • dostatok oddychu a vyhýbanie sa stresu.

Kolagén a menopauza? Áno, aj ten môže byť účinným pomocníkom

Keďže kolagén potrebujeme všetci, lebo je to naša základná stavebná jednotka v pohybovej sústave, tkanivách a koži, dámy v zrelom veku nie sú výnimkou. Práve naopak, okolo štyridsiatky ho telo ženy naozaj ocení. A keďže v tomto veku už nevládze produkovať dostatok vlastného kolagénu, užívať ho v podobe doplnku je viac než žiadúce. “V strednom veku sú tieto výživové doplnky nenahraditeľnou zbraňou v prevencii starnutia kože, nechtov, kĺbov a šliach. Najmä po 40. roku života je vhodné užívanie výživových doplnkov s obsahom kolagénových peptidov. Najlepšie sú tie prípravky, ktoré obsahujú celý komplex kolagénových peptidov,” hovorí dermatologička Jana Molčanová z kliniky Medoderm.

Inca Collagen ako top doplnok vo svojej triede vám teda môže počas klimaktéria pomôcť s mnohými neduhmi:

  • posilní váš pohybový aparát, spevní kosti, chrupavky, ale aj iné mäkké i pevné tkanivá v tele,
  • pôsobí tak ako prevencia ochorení pohybovej sústavy a bolestivých stavov, ktoré sa môžu negatívne podpísať na psychike ženy,
  • posilňuje štruktúru kože, zlepšuje hojenie rán,
  • zvyšuje elasticitu pokožky, čím spomaľuje tvorbu vrások a slúži ako prevencia rôznych nedokonalostí na pleti,
  • pomáha tiež zamedziť tvorbe pigmentových škvŕn,
  • výrazne podporuje rast vlasov, zlepšuje ich kvalitu, pomáha zastaviť vypadávanie vlasov vplyvom hormónov,
  • posilňuje nechty a zlepšuje ich rast.

Kolagén 4+1

Aj zvieratká potrebujú kolagén. Ku 4 baleniam Inca Collagenu získate 1ks Incapet Collagenu pre vášho domáceho miláčika ako darček. Pridajte mu kolagén do jeho obľúbeného krmiva a sledujte účinky.

Je to vlastne podobný princíp, ako funguje tento 100% čistý, neochutený morský kolagén po pôrode a počas dojčenia – pomôže prakticky so všetkými tkanivami v tele. Môže posilniť aj zuby, s ktorými nezriedka mávajú ženy v čase zvýšených nárokov tela a hormonálnych zmien, problém. Ako hovorí doktorka biochémie Dagmar Petrová: “Uloženie zubov v ďasnách silne závisí od kolagénu, pretože ďasná obsahujú kolagén ako medzibunkové spojivo.”

Účinky tohto kolagénu, jednotky na českom a slovenskom trhu, hodnotí blogerka Eva Stadler, na Instagrame známa ako @babie.leta: “Dostala som naozaj účinný produkt, ktorý mi zlepšil kvalitu života. Tí, čo ma osobne poznajú, dobre vedia, o čom hovorím. Keď bolestivo cítite každý krok a dopĺňanie kolagénu vám prinesie úľavu od bolesti, to je už ozaj vec!”

Zdravo jedzte a hýbte sa

Ak ste svoj životný štýl doteraz veľmi neriešili, menopauza je už skutočne päť minút po dvanástej. Napokon, vaše telo vám to už dáva najavo… však? Nikdy ale nie je neskoro začať – a my odporúčame, začať pohybom. Pretože pravidelné športové aktivity posilňujú svalstvo, ktoré má práve teraz tendenciu začať výrazne ubúdať. Okrem toho sa vplyvom hormónov tvorí tuk v oblasti brucha, čo cvičením slušne zastavíte. A napokon, posilňujete si kostru a celý pohybový aparát, nabíjate sa endorfínmi a pohyb na čerstvom vzduchu je všeobecne len a len prospešný. Nielen z fyzického, ale najmä psychického hľadiska.

Čo sa týka ďalších doplnkov, pri menopauze môžu pomôcť prírodné výťažky s fytoestrogénmi. Ide o látky s účinkami podobnými účinkom estrogénu, ktorého hladina vám klesá. Takéto doplnky môžete užívať ako čaje, tablety, prípadne roztoky. Nezabúdajte na dopĺňanie vápnika a vitamínu D, ktoré sú obzvlášť dôležité pre kosti.

No a samozrejme jedálniček. Jeho základ by mala tvoriť rastlinná strava, najmä čerstvá zelenina, strukoviny, vláknina, čo najmenej rafinovaných a potravinársky spracovaných potravín, ďalej zdravé bielkoviny, mliečne výrobky a produkty s vysokým obsahom vápnika.

Nebojte sa menopauzy. Aj s pomocou Inca Collagen to môže byť optimistické obdobie, ktoré si naplníte radosťou z pohybu, starostlivosti o seba a chvíľ so svojimi blízkymi. Tak vám aj kolagén pomôže dosiahnuť vytúženú psychickú rovnováhu.

Výhody

100% morský kolagén bez prísad, ktorý naozaj funguje
Prémiový trojzložkový kolagén z overených zdrojov (obsahuje kolagén typu I, II, III)
Bioaktívny (živý) kolagén, ktorý sa výborne vstrebáva
Denná dávka obsahuje 3 000 mg účinného hydrolyzovaného kolagénu
Hydrolyzovaný morský kolagén Inca Collagen
Skvelo rozpustný vo vode - nehrudkovatie ako iné
Samostatne balená denná dávka pre zachovanie účinku
Nemaskovaný sladidlami, farbivami ani ochucovadlami
Kolagén overený zákazníkmi s výbornými recenziami

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×