Veronika Machyniaková je meno, ktoré sa vo svete biatlonu skloňuje už dlhšiu dobu. Obľúbený šport na Slovensku má nové vyhliadky na úspechy z minulosti a Veronika túži uspieť. Mladá len 20 ročná ambiciózna športovkyňa je už  3-násobná juniorská majsterka Slovenska. Momentálne sa pripravuje na svoju sezónu v kategórii žien. Pre spoločnosť Inca Collagen je veľká pocta stáť pri tejto výnimočnej športovkyni ako partner, ktorý jej dopĺňa základnú stavebnú bielkovinu v tele. Veronike prajeme veľa úspechov a pevné zdravie. Pri príležitosti tejto spolupráce nám Veronika poskytla krátky rozhovor:

Ako dlho sa už venuješ biatlonu?
Biatlonu sa venujem od malička (v 9 rokoch som mala svoje prvé mládežnícke preteky), keďže aj môj otec bol biatlonista, priviedol ma k tomu on.

 Čo ťa na tomto športe najviac baví?

Asi tá jeho nevyspytateľnosť. Za pár sekúnd sa to vie na strelnici celé zmeniť. Vždy som bola jedna z tých dobrých strelkýň, baví ma hlavne strieľať vo vetre, lebo viem, že vtedy to dokážem možno lepšie zvládnuť ako väčšina ostatných súperiek..

Ako sa udržuješ v kondícii prípadne popíš svoj tréningový deň?

V tréningový deň mám zväčša budík nastavený na 6:30, vypijem pohár vody a začínam s core cvičeniami alebo ak sa mi nechce idem sa aspoň prejsť. Keď sa trochu rozhýbem, preberiem. Spravím si raňajky. Keďže zbožňujem sladké varím si väčšinou kaše na rôzne spôsoby, do ktorých vždy prisypem dennú dávku svojho kolagénu.  A utekám na ranný tréning. Ten spravidla býva náročnejší ako ten poobedný. Zväčša okolo obeda prídem domov, naobedujem sa. Mám čas na malú siestu, poobedňajšiu kávu, ktorá nesmie chýbať a nasleduje druhý tréning. Ten je skôr regeneračný a netrvá tak dlho, mám teda čas sa viacej venovať veciam, ktoré mi robia väčší problém napríklad technike, sile spodných končatín, suchá streľba. Tréning končíme okolo času večere. So sestrou si pripravíme niečo vhodné po náročnom dni na večeru. Večer mi ostane čas na kamarátov ak nie som veľmi unavená. Vtedy sa len hodím rovno na gauč s knihou v ruke, prípadne sa venujem štúdiu a potom tiež strečingu. Pred spaním si potrebujem ešte pripraviť veci na nasledujúci deň.

Čo výživové doplnky? 

Som názoru, že v dnešnej dobe to bez výživových doplnkov nejde. Nie všetko, čo človek “vybehá” vie doplniť stravou. Vždy si na tréningy spravím iontový nápoj. A zas po tréningu je to nejaký regeneračný nápoj, do ktorého pridám nejaké Céčko a ak si nedám na raňajky vrecúško kolagénu, primiešam ho do potréningového pitia. Iným tabletkám a doplnkom sa vyhýbam. Aj v tomto prípade si myslím, že niekedy menej je viac.

Aké máš ciele pred nastávajúcou sezónou?

Aký mám cieľ do novej sezóny? Aby som po tejto predchádzajúcej, nie veľmi vydarenej sezóne mala radosť aj na pretekoch, netrápila som sa a verím, že s tým by prišli aj nejaké dobré výsledky.

 Kde ťa môžeme vidieť pretekať?

Preteky bývajú takmer po celej Európe. Až pred sezónou, keď budem mať za sebou nominačné preteky, uvidím na ktoré preteky budem postavená.

Veronika o sebe:

Moje meno je Veronika Machyniaková a už od môjho útleho detstva sa venujem biatlonu.
Náš rok pozostáva zo zimnej sezóny a z letnej/jesennej prípravy. Síce by som mala byť zvyknutá na tvrdú zimu, no som veľmi zimomravá. A naopak, letná príprava býva v horúčavách na kolieskových lyžiach. Som citlivá na zmeny počasia a postupne som to spozorovala najmä na mojich vlasoch. Začali mi viacej vypadávať, boli krehké. Vymýšľala som čo môžem zmeniť, hľadala som po internete. A natrafila som na kolagén. Prečítala som zloženie a k tomu je výborným zdrojom bielkovín(super 2v1skvelé namiesto iných výživových doplnkov). Hneď som objednávala a neupustila som od toho doteraz. Zatiaľ problémami s kĺbmi nemám ale ako skvelá prevencia… Zdravá žena je oveľa šťastnejšia žena.

Okrem športu je mojou vášňou aj zdravý životný štýl. Rada pečiem, varím – vymýšľam nové recepty. Ale samozrejme ako pre každú ženú, skvelým relaxom sú nákupy, baví ma móda, trendy vo vizáži..Milujem sladké a kávu.

 

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×