vitamin c

Našu imunitu posilňujú vitamíny a minerály. Medzi ne patrí najmä vitamín C, ktorý prirodzene nájdeme nielen v ovocí, ale aj v rôznych výživových doplnkoch.

Vitamín C účinne bojuje s prechladnutím a chrípkou ale aj s vysokým krvným tlakom, vredmi, začervenanou pleťou, vráskavou kožou, úpalom, artrózou, bielkovinou v moči, problémom s močovým mechúrom, zápachom z úst a mnohými ďalšími zdravotnými ťažkosťami. Vitamín C prispieva k správnej funkcii obranyschopnosti organizmu. Znižuje príznaky vyčerpania a únavy a dopomáha k normálnej tvorbe kolagénu. Taktiež prispieva k ochrane buniek pred oxidačným stresom a zvyšuje vstrebávanie železa.

Nedostatok vitamínu C negatívne ovplyvňuje organizmus z hľadiska dlhodobého zdravia, čo sa prehlbuje najmä vo vyššom veku. Medzi chorobné stavy spojené s nedostatkom vitamínu C patria zápalové reumatické ochorenia, alergie, srdcovo-cievne ochorenia, opakujúce sa infekcie, ale aj únavový syndróm.

Prirodzene ho nájdete v citrónoch, pomarančoch a ostatných citrusových plodoch, ale aj v morušiach, čiernych ríbezliach, goji alebo v zelených potravinách ako sú chlorela, zelený jačmeň či spirulina.

  • vitamín C je dôležitý pre správne fungovanie imunitného systému
  • naše telo si nevie vytvoriť jeho zásoby
  • bežnou stravou nie je možné doplniť zvýšenú potrebu, do krvi sa prenesie len časť vitamínu C
  • organizmus bez problémov vstrebe od 200 do 500 mg denne
  • nadmerné množstvo vitamínu sa uvoľňuje z tela močom nachádza sa najmä v čerstvom ovocí a zelenine
  • dôležitým zdrojom sú paprika, chren, citrusové ovocie, kivi, zelené vňate, kel, kapusta

Taktiež má skvelé antioxidačné účinky a užívať by ste ho mali aj v období detoxikácie tela, ktorú je dobré preventívne vykonať pred jeseňou a chrípkovým obdobím, aby ste posilnili svoju imunitu a prečistili organizmus.

Zdravá strava každého človeka, by mala obsahovať dostatok potravín s vysokým obsahom vitamínu C.

VIAC AKO 500 MG NEMÁ ZMYSEL hovorí Etela Janeková, internistka:

Všetkého veľa škodí a to platí aj pri vitamíne C. Nemali by ste prekračovať odporúčané dávkovanie, pretože sa ním dokážete ľahko predávkovať. Denné dávkovanie vyššie ako 2000mg môže spôsobovať obličkové kamene, žalúdočné problémy alebo hnačky. Preto užívajte maximálne jednu tabletu denne, v ktorej je obsiahnutých 500mg vitamínu C s postupným uvoľňovaním.

 

Ale ako sú vlastne kolagén a vitamín C prepojené?

Kolagén v ľudskom organizme účinkuje správne len vtedy, ak ho prijímame s vitamínom C. Od vitamínu C závisí prirodzená regenerácia a tvorba kolagénu. To znamená, že sa vám vďaka nemu skôr zregenerujú svaly, napomôžete nám k pevnejším kostiam, posilní šľachy a srdce.

 

Veľmi dôležitú úlohu zohráva v živote športovcov, ktorí sú namáhaní vysokou fyzickou záťažou. Vďaka svojej pevnosti v ťahu sú kolagénové vlákna hlavnou zložkou pohybového aparátu a kože.

Vitamín C výborne naštartuje tvorbu prirodzeného kolagénu a pomáha vstrebávať ten, ktorý pleti dodávame v strave alebo doplnkoch výživy. Je to vďaka jeho účinným regeneračným a antioxidačným vlastnostiam a schopnosti znižovať v pleti množstvo voľných radikálov. Ak teda chceme telu dodávať kolagén zvonka, je dôležité nezabúdať ani na dostatočnú dennú dávku vitamínu C, čo zabezpečí dobrú vstrebateľnosť kolagénu.

Viac o dolnkoch výživy , ktoré sa oplatí mať nájdete tu

Kolagén sa však vekom z tela začína vytrácať a treba ho dopĺňať vo forme výživových doplnkov. Aj preto by ste ich mali užívať spolu. Pri nákupe Inca Collagenu u nás dostanete vitamín C ako darček.

Kolagen Inca Collagen

Ušetrite pri nákupe Inca Collagenu

Nakúpte teraz o 5€ výhodnejšie cez e-shop. Získate dopravu zdarma a tiež darček – balenie vitamínu C pre lepšiu syntézu kolagénu.

Zadajte v e-shope kód: S01000666 a objednajte.

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×