Pravý včelí med je pre človeka od nepamäti ako prírodný všeliek, používa sa skutočne na všetko od sladenia čaju počas sezónnych chorôb, až po pleťové masky. V súčasnosti sa však falšuje všetko možné za účelom zisku, a výnimkou nie je ani med. Viete, ako nájsť skutočne kvalitný včelí med?

Med je pre slovenské a české domácnosti obľúbeným sladidlom, ktoré má navyše výnimočné účinky pre telo. Obsahuje množstvo minerálov a vitamínov, taktiež antioxidanty, posilňuje imunitný systém, pôsobí ako prírodná pomoc pri prechladnutí, na bolesti hrdla, má totiž aj antibakteriálne účinky. To sa bohato využíva pri výrobe kozmetiky z medu, v čistej podobe ho možno využiť aj na zapálenú alebo poškodenú kožu. Upokojuje, zvláčňuje a to všetko za predpokladu, že je kvalitný.

Aj medy sa dnes pančujú. Pri kúpe je preto dobré kontrolovať, odkiaľ med pochádza. Prvým varovným signálom môže byť príliš nízka cena, med od lokálnych včelárov je totiž drahší. Nemôžu si dovoliť podliezať cenu, ktorá sa odvíja od nákladov. Všeobecne platí, že v supermarketoch sa častejšie môžete stretnúť s nedôveryhodným medom. Na overenie kvality medu môžete vyskúšať niektoré tipy a triky, napríklad sledovať, či med cukornatie. Čistý med by mal do pol roka scukornatieť, to je znak jeho kvality. Ďalej môžete sledovať, ako sa rozpúšťa v teplom nápoji – ak dopadá na dno nádoby nerozpustený a musíme nápoj miešať, aby sa rozpustil, vysoko pravdepodobne je to pravý med. Falšovaný med sa pri padaní na dno rozpustí, ide teda o neurčitú zmes izoglukózy.

Najlepším odporúčaním je však kupovať med od overených včelárov v okolí. My v Inca Collagen odjakživa staviame na kvalite a originalite, preto si na spoluprácu vyberáme partnerov s rovnakou víziou. V našom e-shope nájdete doplnkový sortiment ako súčasť výhodných balíčkov a jedným z produktov je aj med. Dôverujeme lokálnym včelárom a med preto kupujeme výhradne od nich, čím podporujeme domácu (českú) výrobu. A vám naďalej dodávame kvalitu, tak ako ste zvyknutí pri samotnom Inca Collagene. Oslaďte si svoj nápoj naším medom od lokálnych včelárov, vlažným nápojom zalejte sáčok nášho Inca Collagenu a nechajte pracovať váš elixír krásy a vitality.

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×