Najlepšia kĺbová výživa pre psov

Psíkom vďačíme za veľa. Nejde len o bezbrehú oddanosť, ktorou nás zaplavujú, alebo spoločnosť a zábavu, ktorú s nimi zažívame. Ale psy z nás robia lepších ľudí – je dokázané, že sme vďaka nim šťastnejší a tiež nás učia zodpovednosti a obetavosti. Ak raz vznikne puto medzi psom a človekom, je nepretrhnuteľné. Dobrý majiteľ by spravil čokoľvek pre to, aby sa zo spoločnosti svojho štvornohého kamaráta mohol tešiť čo najdlhšie. Užívať si dlhé prechádzky s ním, naháňačky v prírode, šťastné vrtenie chvostíka a jeho oddané pohľady.

Preto by mal majiteľ dbať nielen o kvalitnú stravu, ale aj veterinárnu starostlivosť a dopriať svojmu psíkovi aj tú najlepšiu kĺbovú výživu. Psy sú veľmi dynamické zvieratá a preto je starostlivosť o ich pohybový aparát jedným z najdôležitejších bodov. Dokonca niektoré plemená sú náchylnejšie na ochorenia pohybového aparátu, a to sa môže prejaviť už v útlom veku. Navyše zvieratká starnú inou matematikou, ako ľudia.

Aj kolagén pre psy je výbornou kĺbovou výživou, pretože, podobne ako u ľudí, psy ho môžu mať nedostatok. A dnes už nie je problém nájsť prírodný, stopercentný morský kolagén pre psy, ktorý dokonale funguje. Je to Incapet Collagen.

“Eliška sa narodila s vrodenou vadou, má skoliózu chrbtice. Absolvovali sme s ňou radu vyšetrení, pravidelne dochádzame na K-Laser terapiu, má rôzne druhy masážnych terapií a hydroterapiu mala tiež. Naozaj veľké zmeny sa začali diať, keď som začala pridávať Eliške kolagén. Vlastne my ho užívame všetci:) Eliška akoby zosilnela, nemá už stuhnuté svalstvo a je vidno, že si užíva viac život. Konečne sa z nej stal psík, ktorý môže behať a je dokonca aj niekedy rýchlejší, než normálni hafani a moje srdce spieva radosťou, že konečne je zdravá a šťastná. Veterinár povedal, že sa jej neskutočne polepšilo. A hovoria to všetci, ktorí nás poznajú. To je tak nádherný pocit šťastia a ja vám za to ďakujem,” podelila sa o svoje skúsenosti Dagmar, majiteľka trojročnej sučky zlatého retrívra Elišky.

Chcete sa dozvedieť viac? Čítajte ďalej a vysvetlíme vám, prečo kolagén tak skvele funguje a čo všetko môže obsahovať najlepšia kĺbová výživa pre psov.

Ochoreniam kĺbov sa dá predísť správnou prevenciou

Dysplázia lakťového či bedrového kĺbu, osteochondróza, osteoartritída – toto sú pojmy, ktoré už len pri vyslovení spôsobujú chovateľom vrásky na tvári. Akoby aj nie, veď všetky tieto ochorenia kĺbov u psov sa spájajú s bolesťami a zníženou kvalitou života. O tom, že pomaličky nenápadne v tele psíka začínajú robiť šarapatu, obvykle nevieme, až dokým na psíkovi nespozorujeme krívanie alebo iné problémy s pohybom. A pritom dôslednou a dobre nastavenou prevenciou sa im dá predísť, prípadne znížiť následky a značne zmierniť priebeh.

Problémy s kĺbmi sa u psov delia na dve hlavné skupiny, a to sú degeneratívne a vývojové, teda vrodené ochorenia. Typickým vrodeným ochorením sú práve dysplázie, s ktorými sa potýkajú najmä väčšie plemená psov. Príčinou je rýchly rast psíkov, kedy chrupavka nedokáže držať krok so zvyškom tela. Chrupavka je hladká výstelka, ktorá sa nachádza v oblasti medzi kĺbom a ukončením kostí. Ak v chrupavke začne ubúdať kolagén, ktorý tvorí až 70% jej sušiny, môže zdrsnieť a pohyb kĺbov už nie je hladký a bezbolestný, tvoria sa mikrotrhliny a kĺby sa mechanicky opotrebovávajú, čo spôsobuje zranenia kĺbov s bolestivými pohybmi.

Váš psík vám v skorom štádiu ochorenia samozrejme nedokáže povedať, že ho čosi trápi. A ako mnoho iných zvierat, aj psíci majú sklon nedávať najavo bolesti, kým nie je naozaj zle. A tak veľa majiteľov zistí, že sa čosi deje, až pri viditeľných pohybových problémoch. Radíme preto nečakať, až kým sa toto stane. Nastavte svojmu psíkovi už v mladom veku kvalitnú kĺbovú výživu a doplňte mu kolagén, ktorý ich telo postupne prestáva produkovať.

Kolagénový balíček pre psov s darčekmi

Veľký kolagénový balíček pre psov. 3x Incapet Collagen a k tomu hebká plyšová deka a bavlnený uzlík na hranie.

Čo by mala obsahovať najlepšia kĺbová výživa pre psov

S kolagénom je to u psov rovnako, ako u ľudí. Je to dôležitá bielkovina, ktorá tvorí spojivo buniek, akési lepidlo, bez neho by cicavce nemali pohybový aparát, preto je z hľadiska vývoja jedným z najstarších stavebných prvkov. Zaisťuje hladkosť a hydratáciu kĺbovej chrupavky, vďaka čomu sa môžu kĺby hladko pohybovať. Telo si kolagén tvorí samo v dostatočnom množstve len do určitého veku, postupne jeho produkcia klesá. Spočiatku je to pokles produkcie o asi 1,5% každý rok, vo vyššom veku sa už netvorí takmer vôbec. A keďže psy starnú rýchlejšie, ako ľudia, môže sa stať, že sa problémy z nedostatku kolagénu objavia už aj u mladého psíka. Kolagén sa nachádza aj v strave, no len z jedla ho nie je možné doplniť, navyše kolagén v potravinách a krmive býva spracovaný tak, že ho telo opätovne nevie použiť.

No chýbajúci kolagén v chrupavke už dnes ani pre domácich maznáčikov nemusí byť problém, a práve kolagénový hydrolyzát je kvalitnou kĺbovou výživou, ktorá je ľahko dostupná a výborne stráviteľná. Kolagénový hydrolyzát sa získava zo živočíšnych zdrojov, ide o peptidy, ktoré vznikajú štiepením surového kolagénu. Ak sú peptidy správne štiepené, dokáže ich telo psa využiť na tvorbu nového kolagénu. Incapet Collagen je stopercentný morský kolagénový hydrolyzát, ktorý sme vyvinuli po úspechu “ľudského” výživového doplnku Inca Collagen. Ten má už na Slovensku a v Česku tisíce spokojných zákazníkov. A keďže kolagén je prírodná bielkovina, je jasné, že musí podobne fungovať aj u iných cicavcov, konkrétne psov, ktoré tak často bojujú s ochoreniami pohybovej sústavy.


 

Psík Fabio napríklad vyskúšal už Inca Collagen určený pre ľudí, ktorý mu podávala majiteľka. Fabio mal problémy s kĺbmi. “Nemohol už ani chodiť a nechceli sme o neho prísť. Jediná liečba, ktorá mu zaberala mu naopak škodila na pečeň. Preto som hľadala alternatívne riešenie. Skúsili sme mu dávať kolagén pre psov – sirup. Absolútne mu nechutil. Skúsila som mu dať môj Inca Collagen. 1 sáčok mu delíme na 3 dni, rozmiešame mu to v troške vody a dávame malou striekačkou. Veľmi mu chutí a momentálne si už každé ráno príde pýtať kolagén. Samozrejme, veľmi mu pomohol,” pochvaľuje si majiteľka Hanka Jančovičová. Neskôr s Fabiom prešli aj na, v tom čase novinku, Incapet Collagen. “Mám pocit, že ten mu pomáha ešte viac. Náš Fabio má teraz 18 rokov a 3 mesiace a doslova skáče tak, ako neskákal ani keď bol mladý. Okrem iného mu zhustla srsť a krásne sa mu leskne. Keď sa nás niekto cudzí pýta, koľko má Fabio rokov, tak nám nikto neverí jeho vek.”

V čom spočíva tajomstvo Incapet Collagen a prečo tak úžasne funguje? Najlepší kolagén pre psy musí spĺňať určité kritériá, a my sme sa snažili nájsť spôsob, ako ich všetky naplniť. Incapet Collagen je morský kolagénový hydrolyzát, získavaný z prvotriednych zdrojov. Na jeho získanie spracovávame vedľajšie produkty morských rýb, ktoré obsahujú veľké množstvo kvalitného prírodného kolagénu. Aby sme kolagén získali v podobe, ktorú bude psík schopný stráviť a zužitkovať, musíme kolagénovú molekulu najprv rozštiepiť na malé fragmenty, ktoré dokáže telo prijať. Na štiepenie nevyužívame tepelnú úpravu, tá by mohla molekulu kolagénu nenávratne denaturovať. Aby to nebolo také jednoduché, rozštiepené fragmenty musia mať zachovanú takzvanú trojzávitnicu – pletenec troch proteínov, ktorý je znakom bioaktivity. To znamená, že tieto fragmenty sú akoby v živej podobe, a telo cicavca si ich dokáže poskladať na novú molekulu kolagénu, ktorú využije.

Aby sme dosiahli tento stav, musíme využívať veľmi šetrnú metódu spracovania. Používame preto špecifickú enzymatickú hydrolýzu, čo je vlastne štiepenie za studena pomocou enzýmov, bez tepelnej úpravy. “Zachováva prirodzenú štruktúru kolagénu, jeho molekuly ju prežijú bez denaturácie (uvedenia do nezvratného tvaru). Podstatné je, že z kolagénu sa oddelia také fragmenty, ktoré organizmus dokáže využiť na výrobu nového kolagénu,” vysvetľuje doktorka biochémie Dagmar Petrová.

Navyše, morský kolagén patrí k najlepšie stráviteľným kolagénom vôbec. Keďže oproti bravčovým a hovädzím kolagénom nemusí prejsť tepelnou úpravou, je tu aj garancia vysokej účinnosti. “Výhodou rybieho kolagénu je to, že je to kolagén vývojovo starý, to znamená, že nie je spojený s radom ďalších, podporných biomolekúl. Rozštiepi sa teda na fragmenty a výsledný roztok nie je znečistený fragmentmi iných molekúl,“ dodáva doktorka Petrová.

Incapet Collagen neobsahuje nič iné, len stopercentný kolagén štiepený na peptidy vo forme prášku s veľmi jemnými a dobre rozpustnými časticami. Žiadne prídavné látky, žiadne dochucovadlá. Prirodzená aróma rybieho kolagénu navyše skvelo dochutí podávané krmivo a tak s konzumáciou Incapet Collagen nie je problém. Tým, že ide o maximálne čistý a prírodný kolagén, je vhodný aj pre psy s citlivým trávením, je hypoalergénny a psom chutí. Stačí ho nasypať na obľúbené krmivo psíka pri kŕmení.

Štúdiami potvrdené účinky kolagénu pre psy sú tieto:

  • pomáha znížiť klinické príznaky ochorení pohybovej sústavy, ako je osteoartritída alebo rozličné dysplázie či artritída
  • zlepšuje mobilitu u starších zvierat
  • pomáha posilniť a vyživiť chrupavky, ale i tkanivá a kĺby
  • pomáha spevniť kosti
  • pôsobí ako prevencia voči zraneniam a degeneratívnym ochoreniam kĺbov
  • pomáha pri regenerácii po zraneniach a operáciách kĺbov

Incapet Collagen + uterák pre psov

Kolagén pre psy Incapet Collagen a jemný uterák, ktorý oceníte po kúpeli alebo očistnej sprche vášho miláčika.

Teraz vo výhodnom balíčku.

Okrem toho má užívanie Incapet Collagenu aj tieto nesporné benefity:

  • pomáha pri hojení rán na koži, či už následkom zranení, chirurgických zákrokov alebo kožných ochorení
  • môže prispieť k lepšej kvalite pazúrikov
  • pomáha udržať zdravé zuby a ústnu dutinu, aj ako regenerácia pri ochoreniach ústnej dutiny
  • môže pomôcť aj pri regenerácii zvierat s vysokou fyzickou záťažou
  • pomáha aj pri hojení výstelky čreva pri najrôznejších tráviacich problémoch a zvyšuje chuť do jedla

Ako dlho ho máte psom podávať? Horná hranica nie je. Ale keď s kolagénom začínate, odporúča sa aspoň dvoj- až trojmesačná kúra, počas ktorej podáte psovi dennú dávku 3000 miligramov každý deň. Väčším plemenám nad 20 kilogramov môžete podávať dvojnásobnú dávku. Neskôr, keď už kolagén zaúčinkuje, môžete pokračovať s podávaním tejto dávky dva až trikrát týždenne dlhodobo. Dôležitá je pravidelnosť. Kolagén ako prírodná bielkovina nemôže psovi ublížiť, môže mu len pomôcť, no preventívne stačí uvedená dávka 3-6 gramov denne podľa váhy.

Incapet Collagen obsahuje presne vymerané denné dávky kolagénu balené po 3 gramoch do zlatých vrecúšok. Pri kúpe viacerých balení sa to oplatí, prípadne ak chcete užívať kolagén aj vy, máme výhodné balíčky s Inca Collagenom, pričom Incapet Collagen získate ako darček.

Kolagén 4+1

Aj zvieratká potrebujú kolagén. Ku 4 baleniam Inca Collagenu získate 1ks Incapet Collagenu pre vášho domáceho miláčika ako darček. Pridajte mu kolagén do jeho obľúbeného krmiva a sledujte účinky.

Tu sú živé štekajúce dôkazy, že kolagén je skvelá kĺbová výživa

Našou dlhodobou firemnou víziou je pomáhať, a to nielen ľuďom, ale i zvieratám. Hneď ako sme vyvinuli Incapet Collagen, rozhodli sme sa ponúknuť jeho benefity tým, ktorí ho najviac potrebujú – psíkom z útulku, aj iným náročným psím pacientom. Jedným z takých je rozhodne vodiaci psík Evitka, mladá labradorka, ktorá napriek svojej vysokej inteligencii a talentu nemohla vykonávať svoje poslanie. Dôvodom bola zákerná diagnóza, dedičná osteochondróza. Je to genetické ochorenie chrupavky, pri ktorom je nedostatočne vyživovaná a dochádza k nekrotizácii, chrupavka sa odlúči od kosti a spôsobuje vážne problémy pri pohybe. Po operácii a opakovaných problémoch začala užívať Incapet Collagen. Zatiaľ s úspechom. Hodnotí trénerka Jarmila Virágová: “Evitka je pohyblivejšia a vôbec sa nešetrí. Neviem posúdiť lekárske hľadisko, ale bola trochu menej pohyblivá ako teraz. Ešte jedna dobrá správa, Evitka bude asistenčný pes.”

 Psík Austen zo Slobody zvierat bol odchytený ako túlavý pes, po prehliadke veterinárka zaznamenala výrazné artrotické zmeny na bedrových kĺboch. “Bol nedôverčivý k ľuďom, nebol veľmi kontaktný, málo pohyblivý, veľmi ťažko vstával a často ležal, pri chôdzi výrazne kríval na zadné končatiny a stále zaliezal do búdy. Po dvojmesačnej kolagénovej kúre krásne sám chodil po výbehu,” rozpráva MVDr. Mužiková. Ďalším príkladom je psík Jacobs, ktorému vyskakuje jabĺčko na pravej zadnej nohe. “Už po mesačnej kúre oveľa viac používa spomínanú nožičku a začína na ňu pekne došľapovať.”

Manažérka Zdenka si pochvaľuje účinky Incapet Collagenu na jej fenku: “Beky je fenka v zrelom veku a začali sa u nej prejavovať problémy s kĺbami a chôdzou. Odmietala aportovať, čo miluje najviac zo všetkého. Odkedy užíva Incapet znovu ožila, zlepšila sa jej mobilita a znovu šťastne behá.”

V štúdiách o kolagéne sa často testujú na psoch doplnky, ktoré okrem kolagénu obsahujú ďalšie overené a veľmi účinné zložky. Najlepšia kĺbová výživa pre psov často obsahuje aj glukozamín a chondroitín.

Glukozamín je kombináciou aminokyseliny glutamínu a glukózy. Má dôležitú úlohu v chrupavkách a kĺboch, rovnako ako chondroitín, ktorý sa stará o hydratáciu chrupavky, aby nevyschla. Slovami odborníka:

„Chondroprotektíva podporujú makromolekulárnu syntézu chondrocytov a kyseliny hyalurónovej v synoviálnom moku, inhibujú degradačné enzýmy a tiež aj mediátory zápalu. Preto má kombinácia hydrolyzovaného kolagénu s s chondroprotektívami veľký význam pre regeneračnú schopnosť chrupaviek, kože, spojivového tkaniva, cievnych stien, ale i celkovo pre podporu zdravia,“ vysvetľuje ortopéd MUDr. Milan Čarvaš.

Je teda správne kombinovať tieto zložky v kĺbovej výžive pre psov. Ďalšími doplnkami môžu byť aj omega-3 mastné kyseliny, ktoré obsahuje napríklad rybí olej. Veľmi dobrým pomocníkom pri udržiavaní zdravých kĺbov sú aj antioxidanty. Napríklad taký vitamín C napomáha syntéze kolagénu. Hoci telo psa si dokáže vyrobiť dostatok vitamínu C, v obdobiach zvýšenej záťaže alebo počas rekonvalescencie nie je na škodu doplniť aj tento základný vitamín.

Ako je na tom váš psík? Cieľom tohto článku nebolo vyvolať zbytočné obavy, skôr nabádať k prevencii. Pretože skutočne milovať svojho psa znamená okrem iného predvídať, hľadieť za horizont jeho aktuálnych potrieb a pokúsiť sa urobiť maximum pre to, aby mal čo najdlhší a najspokojnejší život.

Kolagén je jednou z prírodných a účinných zložiek, ktorá môže pomôcť zachovať zdravé kĺby u psa, a to aj v prípade genetických predispozícií. Tie samozrejme zmeniť nemôžeme, ale špičková strava a najlepšia kĺbová výživa obsahujúca aj prírodný morský kolagén môže výrazne znížiť riziko prepuknutia problémov s pohybovou sústavou. Incapet Collagen bol testovaný na nás, ľuďoch, aby teraz mohol slúžiť vašim psíkom.

Kolagén pre mačky s darčekom navyše

Doprajte vašej mačičke výživu, akú potrebuje. Teraz ku baleniu Incapet Collagen získate kvalitný uterák grátis ako darček.

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×