kĺbová výživa pre psy

Otázka veku našich domácich maznáčikov je veľmi zaujímavá. Majitelia psíkov či mačiek o nej často radi diskutujú. Je tiež dôležité vedieť, v akej fáze života sa práve náš štvornohý kamarát nachádza, aby sme mu vedeli prispôsobiť zdravotnú starostlivosť a výživu. Hoci výpočty by sa na prvý pohľad mohli zdať jednoduché, nie je to tak. Ako teda správne rátať vek svojho zvieratka?

U psíkov sa to líši aj podľa plemena

Šteniatko vo veku dvoch mesiacov zodpovedá veku dvojročného dieťaťa. Ročný psík má vek asi ako šestnásťročný pubertiak. A dvojročný pes je ako mladý dvadsaťštyriročný človek.

V treťom roku majú psy vek ako človek tridsiatnik, a neskôr sa ich starnutie spomaľuje. Každým rokom zostarnú asi o 5-6 rokov v prepočte na ľudský vek. Môže sa to však líšiť podľa plemena a veľkosti psíka. Menšie psíky do 40 kilogramov starnú pomalšie a dožívajú sa viac. Vo veku 10 rokov sú na tom ako človek v 64 rokoch, zatiaľ čo väčšie plemená majú v prepočte až 87 rokov.

Mačkám sa ráta vek tak, ako malým psom

Ročná mačka sa nachádza vo fáze života asi ako 15-ročný človek. Dospelosť dosahuje asi v 1,5 roku a ako dvojročná má už približne 25 rokov. Potom starne asi o 4 roky na každý rok. V 10 rokoch je mačka ako 56-ročný človek. A hoci jestvujú mačky rekordmanky, ktoré sa dožili až vyše 25 rokov, priemerný vek života mačky je asi 15 rokov.

A čo také kone? U tých to funguje inak, než u psov a mačiek. Kôň sa pri dobrej starostlivosti dožíva asi 25 rokov. Ročný koník je približne vo veku 6,5-ročného dieťaťa. Dospelým sa stáva v treťom roku života, vo štvrtom je starý asi ako 20-ročný človek. Potom starne každý rok o 2 až 2,5 roka v prepočte na ľudský vek.

Vo všetkých prípadoch platí, že zvieratko starne aj podľa toho, akú má starostlivosť. Výborným príkladom sú domáce mačky v porovnaní s pouličnými, ktoré majú veľmi ťažký život bez veterinárnej starostlivosti. Také sa málokedy dožívajú viac než 10 rokov.

Preto naši domáci maznáčikovia potrebujú, aby sme ich kvalitne kŕmili, chodili s nimi na veterinárne prehliadky a pozorne si všímali príznaky zdravotných ťažkostí. Myslieť by sme mali aj na preventívne dopĺňanie potrebných vitamínov a kĺbovej výživy.

Incapet Collagen pre zvieratá so zľavou

Kolagén pre psy, mačky a kone nakúpite teraz o 5€ výhodnejšie cez e-shop. Zadajte v e-shope kód: S01000666  a objednajte.

Spoločné majú jedno – potrebujú kolagén

Tak ako u ľudí, aj psy, mačky a kone so stúpajúcim vekom nemajú dosť kolagénu. Telo ho v dostatočnom množstve tvorí len do určitého veku. Nedostatok kolagénu sa môže podpisovať pod rôzne problémy pohybového aparátu, ale prejavuje sa tiež na kvalite kože, srsti, hrivy, pazúrov i kopýt. Kolagén je totiž jednou zo základných bielkovín v tele cicavcov, stará sa o spájanie a pružnosť buniek, dalo by sa povedať, že drží tkanivá pohromade. “Kolagén tvorí 30 % bielkovinového tkaniva v tele zvieraťa a až 70 % kože. Jeho nedostatok môže stáť za veľkým množstvom problémov,“ potvrdzuje MVDr. Markéta Sedlinská z Veterinárnej a farmaceutickej univerzity v Brne.Psy, kone aj mačky sú veľmi pohyblivé zvieratá, a tak pri nedostatku kolagénu hrozia zranenia či choroby kĺbov a kostí, čo podstatne znižuje kvalitu života a z dlhodobého hľadiska môže dokonca skrátiť život.

Našťastie dnes už nie je problém doplniť zvieratku kolagén zvonka. Tak, ako to robíme my ľudia. Užívanie kvalitného kolagénového doplnku nám prospieva po mnohých stránkach. Takýmto kvalitným kolagénom je Inca Collagen, ktorý je jednotkou na trhu kolagénov pre ľudí. A keďže jeho účinky potvrdzujú nespočetné príbehy spokojných zákazníkov, vznikol aj kolagén pre zvieratá – Incapet Collagen. Dá sa úsmevom povedať, že bol testovaný na ľuďoch, aby mohol pomáhať zvieratám.

Kolagén 4+1

Aj zvieratká potrebujú kolagén. Ku 4 baleniam Inca Collagenu získate 1ks Incapet Collagenu pre vášho domáceho miláčika ako darček. Pridajte mu kolagén do jeho obľúbeného krmiva a sledujte účinky.

Čo dokáže Incapet Collagen

  • posilňuje chrupavky, mäkké tkanivá, kĺby a kosti, čím pomáha predísť degeneratívnym aj iným ochoreniam pohybového aparátu, ako sú artritídy či dysplázie kĺbov
  • v prípade rozvinutých ochorení pohybového aparátu napomáha ako kĺbová výživa pri regenerácii postihnutých tkanív, chrupaviek či kostí
  • pomáha pri regenerácii po zraneniach kĺbov a kostí
  • u zvierat vo vyššom veku pomáha opätovne naštartovať mobilitu a odstrániť bolesti pohybového aparátu
  • pomáha udržiavať zdravé zuby a ďasná
  • stará sa o krásnu a hustú srsť
  • pomáha regenerovať kožu po zraneniach alebo alergiách

A okrem toho zvieratám výborne chutí a je ľahko stráviteľný. Ide totiž o čistý prémiový produkt, morský kolagén bez prímesí, aróm či konzervantov. Incapet Collagen je podobne ako Inca Collagen vo forme prášku, ktorý stačí zvieratku denne pridať do krmiva.

Dĺžku života vášho zvieratka máte do veľkej miery v rukách vy. Odkedy sme si zvieratá domestifikovali, stali sa našimi nerozlučiteľnými spoločníkmi a najlepšími priateľmi. Čím lepšie sa o ne budeme starať, tým šťastnejší a plnohodnotnejší život budú mať. A o to dlhšie ostanú s nami a budeme sa môcť tešiť z ich spoločnosti.

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×