Kolagén pre psy

Psy sú nesmierne oddanými priateľmi, ktorí po celý svoj život nezištne, len z čistej lásky robia spoločnosť svojmu majiteľovi. Je len málo ľudí, ktorí im dokážu odolať – najmä malým šteniatkam, ich nevinnému pohľadu, hebkej srsti a uškám, keď s vrtiacim chvostíkom štekajúc skáču do výšky a prosia o vaše pohladenie. Milé povahy psíkov sa stali predlohou mnohých knižných či filmových príbehov, kolujú o nich aj nespočetné množstvá výstižných citátov. A spojenie psa a človeka je výnimočným putom od nepamäti. Pes by za svojho majiteľa položil život, a ľudia im vďačia za mnohé, vrátane schopnosti zlepšiť náladu aj po ťažkom dni.

Pre dobrého majiteľa by teda stopercentná starostlivosť o psa mala byť samozrejmosťou. A takáto starostlivosť, to nie je len dostatok krmiva a občasná návšteva veterinára. Skutočne kvalitný prístup v chove vášho najlepšieho kamaráta vyžaduje ešte čosi naviac. Keďže je to pre vás ďalší člen rodiny, dopriať by ste mu mali tak ako sami sebe, nielen čo sa týka stravy a výživy, ale aj špecifických potrieb.

Napríklad, psy sú veľmi dynamické a pohyblivé zvieratá. Vedeli ste, že aj oni môžu trpieť nedostatkom kolagénu? Sú to cicavce tak ako ľudia, a aj u nich dochádza vekom k poklesu tvorby kolagénu v tele. Najvýraznejšie sa to prejavuje na ich pohybovom aparáte. Niektoré plemená sú na takéto problémy náchylnejšie, než iné. Ale kolagén je potrebný pre všetky psy. Riešením je starať sa o dostatočnú výživu už v mladom veku a nepretržite, čím môžete zabrániť väčším problémom – a tým pádom aj návštevám u veterinára.

Počas mnohých rokov existencie Inca Collagen sme dostali nespočetné množstvo nadšených recenzií od zákazníkov, a preto sme sa rozhodli ísť ďalej. Tak vznikol Incapet Collagen – unikátny bioaktívny kolagénový hydrolyzát určený špeciálne pre zvieratá. A postupne sa k nadšeným zákazníkom, ktorí náš kolagén užívajú sami, pridávajú aj spokojní chovatelia psov. Čo presne kolagén v tele psa robí a ako funguje? Čítajte ďalej.

Kolagén pre ľudí a kolagén pre psy

Kolagén je jedna z najzákladnejších bielkovín v tele cicavcov a preto si našu pozornosť rozhodne zaslúži. Vezmite si, že tvorí u ľudí aj u psov až 30% všetkých bielkovín v tele, 80% hmoty kože a až 70% kĺbovej sušiny chrupaviek. Tvorí spojivové tkanivá v kostiach, šľachách, kĺboch. Dostatočné množstvo kolagénu má teda pozitívny vplyv na pružnosť kože, pevnosť vlasov či nechtov, u zvierat zodpovedá za krásnu srsť a zdravé pazúriky. Pozitívne ovplyvňuje funkčnosť pohybového aparátu. Je bielkovinou, ktorá spája bunky a je veľmi komplexný – až 19 aminokyselín, ktoré telo potrebuje na rôzne funkcie. Kolagén má štruktúru pozostávajúcu z troch prepletených proteínových vláken, takzvanú štruktúru helixu.

Tento životodarný proteín si telo tvorí samo. V mladom organizme ho za normálnych okolností vzniká dostatok. Horšie je to so stúpajúcim vekom, kedy už jeho produkcia klesá. U človeka po 45. roku života telo netvorí takmer žiaden vlastný kolagén a preto jedinou možnosťou, ako mu pomôcť, je dodávať ho zvonka. U zvierat je tomu podobne. Určité množstvo kolagénu prijmeme aj vo vyváženej strave, ale nestačí to.

Ideálnym spôsobom, ako ho doplniť, je užívať ho vo forme výživového doplnku. Preto keď Inca Collagen zaznamenal obrovský úspech u ľudí, rozhodli sme sa pokračovať s Incapet Collagen. Tento prírodný bioaktívny morský kolagénový hydrolyzát je stopercentný a čistý, bez prímesí a nemaskovaný žiadnymi príchuťami.

“Ladynka poctivo užíva Incapet a po mesiaci sme si všimli zmenu. Lady má zlú chrbticu a kĺby a pri každom pohybe to v nej strašne hlasno vŕzgalo. Občas to ešte vŕzga, ale už o dosť menej.” Monika a jej fenka Lady

Kolagénový balíček pre psov s darčekmi

Veľký kolagénový balíček pre psov. 3x Incapet Collagen a k tomu hebká plyšová deka a bavlnený uzlík na hranie.

Možno už viete, že psíkovia starnú ešte rýchlejšie, než ľudia. Znamená to, že už aj v relatívne mladom veku psa sa môžu začať objavovať ťažkosti spojené s nedostatkom kolagénu. Spočiatku ich ani nemusíte spozorovať, pociťuje ich len psík, ale ten vám nedokáže vysvetliť, že ho čosi bolí. Preto je dôležité podchytiť riziká včas a už v mladom veku zvieraťa začať s podávaním kolagénu. Samozrejme, niektoré zdravotné problémy nedokážete úplne vylúčiť, pretože sú dedičného charakteru, najmä u konkrétnych plemien. Ale môžete správnou výživou pomôcť tomu, aby sa problémy zmiernili, a tak ich do istej miery redukovať a zlepšiť svojmu štvornohému priateľovi život.

Ako môže kolagén pre psov pomôcť: štúdie a názor veterinára

Vedci v nedávnych rokoch testovali účinky doplnkov stravy s obsahom kolagénu na skupinách rôznych plemien psov s ochoreniami pohybového aparátu. Skúmali sa psy s osteoartritídou, či dyspláziou kĺbov, výsledky potvrdili, že kolagén pomáha znížiť klinické príznaky a symptómy týchto ochorení. Prejavilo sa to na zvýšenej pohyblivosti psov a poklese krívania. Navyše, podávanie takýchto doplnkov psíkom náchylným na degeneratívne ochorenia pohybového aparátu, a to už od útleho veku 3-4 mesiacov, má preventívne účinky. Preukázalo sa to napríklad zníženým progresom rádiografických osteoartritických zmien, ktoré sú sprievodným javom dysplázie lakťového kĺbu.

Kolagén teda slúži ako kĺbová výživa a pri pravidelnom užívaní jednoznačne pomáha u psov predchádzať problémom spojeným s opotrebovaním kĺbov a kostí vplyvom veku. Taktiež slúži ako akútna pomoc pri už rozvinutých ochoreniach pohybového aparátu. Okrem už spomenutých dysplázií či artritíd, zviera môže trpieť na opuchy kĺbov, luxáciu jabĺčka a iné. Ak však má kolagén naozaj účinne pomáhať, musí byť podávaný vo forme, ktorú je telo psa schopné prijať.

V tomto smere je Incapet Collagen skutočne unikátom, ktorý je navrhnutý veterinármi tak, že ho organizmus psa od vlastného kolagénu prakticky nerozozná. Kľúčom k takejto forme je bioaktivita. Bioaktívne kolagénové peptidy, ktoré sa získavajú štiepením zo živočíšneho kolagénu, majú po spracovaní zachovanú vyššie spomínanú trojitú štruktúru helixu.

Aby sme to rozobrali na drobné, je treba pripomenúť, že kolagén sa získava z vedľajších produktov rýb, alebo prasiat či hovädzieho dobytka. Takto získaný kolagén má ale príliš veľkú molekulu, preto je potrebné ju rozštiepiť na malé fragmenty, takzvané peptidy, ktoré už potom majú schopnosť preniknúť cez bariéru tráviaceho traktu až do krvného obehu. Práve proces štiepenia je pri výrobe kolagénu veľmi dôležitý a my sme našli taký spôsob, ktorý zachováva bioaktivitu výsledných peptidov. Incapet Collagen získavame pomocou veľmi šetrnej studenej metódy, špecifickej enzymatickej hydrolýzy, pri ktorej nedochádza k tepelnému spracovaniu kolagénu. Tým pádom sa zachováva bioaktivita výsledných fragmentov, schopnosť preniknúť do tela človeka a zvierat tak, aby ich dokázalo využiť. A vďaka tomu Inca Collagen pre ľudí, ale aj Incapet Collagen pre psov tak skvelo účinkujú.

“Náš Fabio oslávi tento mesiac 18. narodeniny. Pred 2 rokmi mal veľké problémy s kĺbikmi na predných labkách, nedalo sa mu chodiť, ani sa postaviť. Nakoľko som sama užívala váš kolagén a pomohol mi, tak som ho začala dávať aj jemu (1 balík rozdelený na 3 dni). V priebehu 2 mesiacov sa mu výrazne polepšilo.” Hanka Jančovičová hodnotí efekt kolagénu na svojho psíka Fabia.

Herečka Nikola Říhová: “Ihneď ako som sa dozvedela že Inca Collagen má svoj kolagén aj pre psov, tak som bola šťastná, že pre moju Amy môžem zas niečo spraviť. Obe užívame kolagén: ja bojujem s vlasmi. Chcem do budúcnosti už svoje, takže priorita pre mňa bola posilnenie a rýchlejší rast. Amyčke posilňuje chrupavky, zuby, pazúre a celkovú mobilitu.”

Na výrobu Incapet Collagen spracovávame vedľajšie produkty kvalitných morských rýb. Pretože aj kvalita použitých surovín rozhoduje o výslednom produkte. A prečo práve morské ryby? Vychádzame z odborných názorov, podľa ktorých sa morský kolagén výborne hydrolyzuje do najčistejšej podoby. Vysvetľuje doktorka Dagmar Petrová: “Výhodou rybieho kolagénu je to, že je to kolagén vývojovo starý, to znamená, že nie je spojený s radom ďalších, podporných biomolekúl. Rozštiepi sa teda na fragmenty a výsledný roztok nie je znečistený fragmentmi iných molekúl,” hovorí o morskom kolagéne doktorka Dagmar Petrová.

Incapet Collagen + uterák pre psov

Kolagén pre psy Incapet Collagen a jemný uterák, ktorý oceníte po kúpeli alebo očistnej sprche vášho miláčika.

Teraz vo výhodnom balíčku.

Podstatným účinkom kolagénu u psov je vplyv na kvalitu kože, srsti či pazúrikov. Ako sme spomenuli, kolagén u psa tvorí až 75 – 80% kože a stará sa o jej pružnosť, zdravie a hydratáciu. Psy mávajú tiež problémy s kožnými ochoreniami a alergiami, ktoré sa prejavujú svrbením. “Ak si ten psík kožu rozškriabe, nejakým spôsobom ju poškodí, vzniknú nejaké odreniny, tak je dobré potom použiť nejaké podporné prípravky na to hojenie, dá sa využiť kolagén, rôzne masti a podobne,” odporúča MVDr. Hana Lešetická z veterinárnej kliniky BUDvet. Pri nedostatočnej výžive a poklese kolagénu je koža suchá, náchylná na rôzne kožné ochorenia, z ktorých sa samozrejme aj ťažšie spamätáva. Keďže srsť vyrastá z rovnakého epidermálneho základu, pokles kolagénu môže mať za následok až vypadávanie srsti, prípadne jej matný, zanedbaný vzhľad. Incapet Collagen pomáha udržiavať kožu psa v kondícii a tým pádom zachovať aj lesklú a hustú srsť. Môže dokonca podporiť rast novej srsti na miestach, kde mal psík lysiny po kožnom ochorení, prípadne alergii. Veterinári odporúčajú podávať kolagén preventívne počas období, kedy psy viac pĺznu. “Veľmi dobre zasa fungujú napríklad rôzne kolagénové prípravky, ktoré vlastne podporujú tie jednotlivé chlpy a chlpové vačky, tá srsť je potom zdravšia, až tak nevypadáva, je lesklejšia,” dodáva MVDr. Hana Lešetická.

Čo sa týka pazúrikov, dobrá výživa a dostatok kolagénu zachováva pazúre zdravé, menej sa počas rastu lámu a štiepia. Rovnako podporuje kolagén aj zdravie zubov u psa.

Hydrolyzovaný kolagén pre psov navyše pomáha tráveniu vášho najlepšieho kamaráta. U niektorých psov sa môže vyskytnúť syndróm, pri ktorom dochádza k presakovaniu čriev. Aj pri iných ochoreniach tráviaceho traktu psov môže kolagén pomôcť, opravuje totiž výstelku gastrointestinálneho traktu.

A napokon treba spomenúť aj to, že kolagén má tendenciu zvyšovať chuť do jedla. Ak teda máte psíka so špeciálnou diétou, alebo takého, ktorý má s jedením problém, môžete mu obohatiť jeho výživovú rutinu prírodným kolagénom. Incapet Collagen sa bezproblémovo kombinuje s akýmkoľvek krmivom či inými doplnkami a psy jeho chuť milujú. Incapet Collagen nepotrebuje žiadne arómy a dochucovače, ktoré by mohli jeho účinok zoslabiť. Vsadili sme preto na 100% čisté zloženie so zachovaním prirodzenej arómy rýb, ktorá u psov vôbec nevadí, naopak, motivuje ich k jedlu.

Príbehy: ako Incapet Collagen pomáha nielen útulkáčom

Naším primárnym firemným, ale aj prirodzeným ľudským cieľom je pomáhať. Či už ľuďom, alebo zvieratám. Rozhodli sme sa pomôcť útulkáčom v Slobode zvierat dodaním zásob Incapet Collagen. Veterinári ho podávali zvieratám v rekonvalescencii a jeho účinky boli fantastické.

12-ročný psík Austen mal problémy s artrózou bedrových kĺbov, kvôli čomu kríval na zadné nohy a viditeľne pri pohybe trpel. Navyše mal dlhodobo zanedbanú srsť. Po 2 mesiacoch užívania Incapet Collagen sa stav zlepšil a psík bol omnoho pohyblivejší. “Incapet Collagen dávame aj dalším zvieratkám, napríklad s kožnými problémami. 2-ročný francúzsky buldoček Fred má po celom tele slabé osrstenie aj ložiská bez srsti a 7-ročnému Krašnovi odumrela časť kože na krku po bitke s inými psíkmi. Za nás Incapet Collagen odporúčame,” zhodnotili pracovníci Slobody zvierat.

 

V trnavskom útulku pani Nováková podávala Incapet Collagen viacerým psíkom, medzi nimi i Jacobsovi, ktorý mal problém so zadnou nohou. “Vyskakuje mu jabĺčko, občas si ju šetrí. Už po mesačnej kúre oveľa viac používa spomínanú nožičku a začína na ňu pekne došľapovať.”

Veterinárka kliniky LionVet MVDr. Eugénia Svobodová hodnotí liečbu svojho pacienta, kavaliera Bennyho, ktorý mal pohybové problémy: “Po mesačnej kúre Incapetom telefonovala nadšená majiteľka, že sa jeho stav výrazne zlepšil a v liečbe pokračuje ďalej.”

Podobne s Incapet Collagen pomáhame aj výcvikovému programu vodiacich psov.

Kolagén pre psy so sklonmi k dedičným ochoreniam

Už sme zmienili, že je množstvo plemien psov s genetickými predispozíciami na rôzne degeneratívne ochorenia pohybového aparátu. Spôsobené je to primárne rýchlym rastom týchto plemien, najmarkantnejšie sa to prejavuje u retrívrov, labradorov, či nemeckých dog. Výsledkom môže byť napríklad dysplázia bedrových kĺbov, čo má negatívny dopad na pohybovú aktivitu a nezriedka skracuje psovi život. Kolagén je kĺbová výživa, ktorá dokáže riziko takýchto ochorení do určitej miery eliminovať.

S dyspláziou má bohužiaľ veľa skúseností chovateľka Lucka Valentovičová: “Mám doma americkú buldočicu Kiru, ktorá má dyspláziu 4 stupňa a natiahnutý väz. Incapet Collagen jej veľmi pomáha pri regenerácii a obnovuje pohyblivosť kĺbov. Tak isto jej kolagén zlepšil kvalitu srsti.”

Incapet Collagen je ale vhodný pre všetky plemená psíkov, či už vo vyššom veku ako spôsob náhrady chýbajúceho kolagénu, alebo aj u mladších zvierat, ktoré sú vystavované opakovanej vysokej fyzickej záťaži.

Kolagén pre mačky s darčekom navyše

Doprajte vašej mačičke výživu, akú potrebuje. Teraz ku baleniu Incapet Collagen získate kvalitný uterák grátis ako darček.

Ako mám dávkovať kolagén pre psov?

Dávkovanie čistého Incapet Collagenu je veľmi jednoduché. Keďže ide o telu prirodzenú bielkovinu, nemusíte sa báť ju psíkovi podávať aj popri iných vitamínoch, či liečbe. Tak ako u človeka, aj u psov by ste mali začať s dvoj až trojmesačnou úvodnou kúrou, kedy psíkovi podávate Incapet Collagen denne. Každé zlaté vrecúško Incapet Collagen obsahuje 3 gramy čistého hydrolyzovaného kolagénu a toto množstvo je vhodné ako denná dávka pre zvieratá do 20 kilogramov, väčším psom môžete podávať až 2 balenia denne. Podobne v prípade, že má psík akútne problémy, vtedy možno dávku takto zvýšiť.

Po úvodnej kúre je dôležité naďalej psovi podávať kolagén, ale už nie je nutné podávať ho denne. Podstatnejšia je pravidelnosť. Kolagén stačí primiešať psíkovi do obľúbeného krmiva.

Nezabúdajte na to, že kvalitná starostlivosť o zdravie vášho najlepšieho priateľa mu môže výrazne predĺžiť život. Vďaka tomu s ním prežijete omnoho viac spoločných rokov strávených na prechádzkach, hrách v prírode či pri naháňačkách, ale aj doma v teple domova škrabkaním a maznaním. Užívajte si šťastné chvíle so svojím psíkom aj vďaka doplnku krmiva Incapet Collagen.

Kolagén pre kone s darčekom navyše

Teraz ku kolagénu Incapet Collagen pre vášho koňa dostanete aj kvalitný uterák v kráľovskej modrej ako darček.

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×