Kolagen pomaha mamickam

Tehotenstvo a pôrod sú pre ženu úžasným obdobím, ktoré vyvrcholí zrodom nového života.  Počas tohto obdobia sa telo ženy rapídne zmení. Ako po pôrode a počas šestonedelia zostať fit? Poďme si dať niekoľko rád, ktoré môžu ženám po pôrode pomôcť opäť sa dostať do formy.

Relaxujte

V prvom rade je dobré povedať, že ako novopečené mamičky by ste mali minimálne prvé dni odpočívať. Tehotenstvo si zoberie svoju daň a samotný pôrod vás isto stál mnoho síl. Je preto najlepšie pre vás aj pre bábätko vedieť odpočívať.

Samozrejme, že pri bábätku sa mamička častokrát nezastaví, no určite si nájdite priestor aj pre seba. Tipy, ako zrelaxovať svoje telo aj myseľ nájdete napríklad v článku o relaxe pre zdravotné sestričky.

Doplňte telu vitamíny a minerály

Na to, aby ste sa čo najskôr po pôrode dali do poriadku a zároveň sa čo najlepšie postarali o svoje bábätko, potrebujete doplniť do tela rôzne vitamíny a minerály. Najlepšie je ich pritom dopĺňať prirodzenou cestou, a to bohatou a vyváženou stravou. Poďme sa teda pozrieť, aké konkrétne vitamíny a minerály potrebujete a prečo.

Vitamín A

Vitamín A pomáha udržiavať zdravú pokožku a zároveň podporuje aj zdravie zraku. Najmä u mamičiek sa zvyšuje jeho potreba, a to nehovoriach o tých, čo dojčia. Našťastie, pri vyváženej strave ho budete mať dostatok aj bez dopĺňania vo forme tabletiek. Obsahuje ho zelenina, ryby a mäso.

Vitamíny skupiny B

Z vitamínov skupiny B sa zamerajte na doplnenie vitamínu B9, teda kyseliny listovej, a vitamínu B12. Vitamín B12 pomáha proti vypadávaniu vlasov a zlepšuje aj kvalitu nechtov či chudokrvnosť. Nájdete ho napríklad v sóji, rybách, hydine či v droždí.

Kyselina listová sa bežne dopĺňa už pri plánovaní tehotenstva a aj počas neho, takže o nej vám isto nemusíme hovoriť. Pomáha nielen pri rozvoji dieťatka, ale aj po pôrode, napríklad pri popôrodnej depresii. Okrem toho zlepšuje tvorbu mlieka a posilňuje imunitu dieťaťa. Tento vitamín je najlepšie dopĺňať aj formou tabliet, nakoľko ho zo stravy nebudete mať dostatok.

Vitamín C

Na celkovú podporu imunitného systému a načerpanie energie je vhodné siahnuť aj po vitamíne C. Skúste ho napríklad vo forme broskyní, ríbezlí či čučoriedok. Citrusy sa kvôli možnej alergickej reakcii dieťatka v prvých mesiacoch neodporúčajú.

Vitamín D

Nezabudnite na pravidelný pohyb na čerstvom vzduchu. Najlepšie si tak doplníte vitamín D, ktorý pomáha spracovať vápnik a fosfor dôležitý pre zdravé kosti a zúbky.

Minerály

Z minerálov je vhodné doplniť železo, a to najmä v prípade, ak ste pri pôrode prišli o väčšie množstvo krvi. Získate ho z červeného mäsa a zeleniny, napríklad zo špenátu. Takisto sa vám hodí doplniť vápnik, nakoľko dieťatko si počas tehotenstva berie z kostí veľa vápnika. Nájdete ho najmä v mliečnych výrobkoch.

Zlepšiť kvalitu vlasov, nechtov a pokožky môžete aj pomocou zinku, ktorý nájdete v strukovinách či orechoch a pri únave nesiahnite po káve, ale po magnéziu. Jeho najlepším zdrojom je banán.

Vhodné sú aj omega mastné kyseliny

Z rôznych druhov rýb získate omega mastné kyseliny, ktoré sú prospešné ako pre vás, tak aj pre vaše bábätko. Zlepšujú stav pokožky a majú pozitívny vplyv aj v prípade popôrodnej depresie. Okrem toho pomáhajú ku skvalitneniu materského mlieka a podporujú rozvoj mozgu novorodenca.

Nezabudnite ani na kolagén

O účinkoch kolagénu sme už toho popísali. Najlepšie je vyskúšať ho na vlastnej koži. Práve na koži, vlasoch a nechtoch totiž pocítite jeho pozitívne účinky najviac.

Kolagen Inca Collagen

Ušetrite pri nákupe Inca Collagenu

Nakúpte teraz o 5€ výhodnejšie cez e-shop. Získate dopravu zdarma a tiež darček – balenie vitamínu C pre lepšiu syntézu kolagénu.

Zadajte v e-shope kód: S01000666 a objednajte.

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×