Kolagénová kúra

Čoraz viac ľudí zaraďuje kolagén do svojej dennej rutiny, pretože pozorujú jeho účinky na pleti, vlasoch, pevnejších nechtoch a samozrejme aj na tele. Menej bolestí, lepšia prevencia zranení pri športe, podpora kĺbov, to všetko môže priniesť užívanie kolagénu. Malo by však byť dlhodobé, pretože tak ako vitamíny či minerály, aj kolagén potrebuje čas. To je dôvod, prečo je kolagénová kúra tak často skloňovaným pojmom. V nasledujúcom článku vám vysvetlíme, ako neurobiť chybu a neskončiť s užívaním kolagénu príliš skoro, ale aj to, prečo sa kolagény v kvalite veľmi líšia. 

Kolagénová kúra vám môže pomôcť udržať si vonkajšiu i vnútornú mladosť

Poznáte ten pocit, keď ráno vstávate a všetko vás bolí, pri pohľade do zrkadla vás víta unavená, suchá pleť s vráskami a po česaní hrebeň plný vlasov… Do toho ešte lámavé nechty, a nálada je v ťahu. Práve s týmito problémami môže dlhodobé užívanie kolagénu pomôcť. Kolagén je stavebná bielkovina, ktorú si telo vytvára samo a využíva ho ako spojivo v pokožke, rôznych tkanivách a v kĺbovej chrupavke.

Keďže ľudské telo so stúpajúcim vekom produkuje menej a menej vlastného kolagénu, odborníci sa zhodujú na tom, že užívanie kolagénu vo forme výživového doplnku môže pomôcť:

  • zlepšiť štruktúru pokožky, jej elasticitu, tón a hydratáciu,
  • redukovať menšie vrásky, účinkovať ako prevencia tvorby väčších vrások,
  • ako podpora zdravia vlasových korienkov, čím napomáha zastaviť vypadávanie vlasov,
  • na zlepšenie kvality vlasov, pomáhá ku tvorbe pevnejšieho keratínu a vlasy sa menej lámu a štiepia,
  • prospieva lepšej kvalite nechtov, spevňuje ich,
  • podporuje štruktúru kĺbovej chrupavky, prispieva k odolnosti pohybového aparátu.

To všetko sa môže stať iba za dvoch podmienok. Po prvé, mali by ste si vybrať spomedzi množstva produktov na trhu účinný kolagén. Po druhé, mali by ste ho užívať dlhodobo.

Relaxačná kolagénová kúra

Pripravili sme pre vás nový darčekový relax balíček pre dokonalú pohodu a výživu tela. Ku 3  kusom Inca Collagenu dostanete ako darček: jemný uterák, 3x vitamín C, zdravý a kvalitný čaj Geisha Oxalis a dopravu zadarmo.

Ak vás láka kolagénová kúra, voľte v prvom rade kvalitný kolagén

Výživové doplnky sa získavajú z kolagénu zvierat – sú to spracované vedľajšie produkty dobytka, alebo morských rýb, ktoré sú bohaté na kolagén. Keď si ale uvedomíte, že kolagén by mal preniknúť až do krvného obehu človeka a potom by ho mali naše bunky rozpoznať a využiť, je jasné, že takáto výroba nie je maličkosť. Jednoducho povedané, účinkov sa nedočkáte, ak budete užívať ochutené kolagénové nápoje s množstvom prídavných látok. V prvom rade je potrebné, aby kolagén zo živočíšnych zdrojov výrobca správne štiepil na malé peptidy. Jedine tie dokážu do krvného obehu človeka preniknúť, pretože samotná molekula kolagénu je príliš veľká a naše telo ju nevie rozložiť.

Štiepenie ale musí byť zároveň šetrné – tak, aby kolagénové peptidy, ktoré vzniknú, mali zachovanú špecifickú štruktúru helisy – boli bioaktívne. Pri štiepení teda nesmie dochádzať k necitlivej tepelnej úprave. Ďalšia vec je, že by mal byť čistý a nemali by sa doň pridávať žiadne arómy alebo príchute. Prečo, to vysvetľuje doktorka biochémie RNDr. Dagmar Petrová: “Fragmenty kolagénu môžu s rôznymi prímesami reagovať tak, že sa prímesi niekde na fragmenty uchytia. Táto väzba a to, či k tomu dôjde, závisí na type prímesi a na charakteristike prostredia. Táto väzba sa môže v žalúdku rozpadnúť, ale nemusí. Ak prímesi zostanú uchytené, môžu obmedzovať absorpciu.”

Takže čo by ste si mali všímať? Kolagén by mal byť 100% čistý a šetrne hydrolyzovaný. Česká značka Inca Collagen si s týmito podmienkami poradila tak, že využíva šetrnú enzymatickú hydrolýzu, čím vzniká bioaktívny kolagénový hydrolyzát. Ten už potom výrobca neochucuje a nepridáva doň nič navyše. Kolagénové peptidy potom prechádzajú mikronizáciou, čím vzniká jemný prášok. Takáto forma nepotrebuje ani konzervanty, takže v prípade Inca Collagen získavate:

  • bioaktívny,
  • 100% čistý
  • a maximálne trvanlivý kolagén, ktorý si stačí pripraviť ako nápoj, alebo pridať do jedla.

Výhody

100% morský kolagén bez prísad, ktorý naozaj funguje
Prémiový trojzložkový kolagén z overených zdrojov (obsahuje kolagén typu I, II, III)
Bioaktívny (živý) kolagén, ktorý sa výborne vstrebáva
Denná dávka obsahuje 3 000 mg účinného hydrolyzovaného kolagénu
Hydrolyzovaný morský kolagén Inca Collagen
Skvelo rozpustný vo vode - nehrudkovatie ako iné
Samostatne balená denná dávka pre zachovanie účinku
Nemaskovaný sladidlami, farbivami ani ochucovadlami
Kolagén overený zákazníkmi s výbornými recenziami

Aby toho nebolo málo, v prírode sa vyskytuje niekoľko desiatok typov kolagénov. U človeka v tele sa najviac vyskytuje prvých 5 typov. Dermatologička, doktorka Jana Molčanová z kliniky Medoderm, potvrdzuje zo svojej praxe účinok výživových doplnkov, ale upozorňuje na to, že by mali obsahovať viacero typov: “Najmä po 40. roku života je vhodné užívanie výživových doplnkov s obsahom kolagénových peptidov. Najlepšie sú tie prípravky, ktoré obsahujú celý komplex kolagénových peptidov.”

V Inca Collagen sa nachádzajú až tri typy kolagénov – kolagén I., II., III. Tento hydrolyzát tak dokáže pokryť nielen potreby pokožky, vlasov či nechtov, ale telo ho využije aj v pohybovom aparáte. To ešte zvyšuje jeho status kvalitného kolagénu.

Preto je ideálny pre účinnú kolagénovú kúru. Ale aj napriek kvalite nedokáže robiť zázraky na počkanie. Niekoľkomesačná kolagénová kúra už stačí na to, aby z neho naše telo začalo profitovať. Dokazujú to aj recenzie zákazníkov, ktorých si Inca Collagen za 7 rokov na trhu získal už viac než 200 tisíc:

“Mne moc pomohol Inca Collagen s pleťou. Mám menej vrások a kolená, ktoré občas boleli, už vôbec nebolia. Všimla som si, že mám lepšie vlasy aj nechty.” Andrea Šprláková

“Ja som ho už vyskúšala 2x po tri mesiace. Splnil očakávania. Pleť, vlasy a nechty sú viditeľne lepšie. Taktiež ochabnutejšia koža po schudnutí sa zlepšila.” Lumi Budajová

Kolagen Inca Collagen

Ušetrite pri nákupe Inca Collagenu

Nakúpte teraz o 5€ výhodnejšie cez e-shop. Získate dopravu zdarma a tiež darček – balenie vitamínu C pre lepšiu syntézu kolagénu.

Zadajte v e-shope kód: S01000666 a objednajte.

Ako funguje kolagénová kúra a ako často si ju dopriať?

Samozrejme, keď už viete, ako zložito sa získava účinný kolagénový hydrolyzát, viete aj, že to nemôže byť lacný produkt. A keď sa doň rozhodnete zainvestovať, je pochopiteľné, že najviac vás zaujíma odpoveď na otázku: ako dlho užívať kolagén, kým zaúčinkuje?

Je to individuálne, ale keď vezmeme do úvahy niekoľko overených štúdií, v ktorých sa skúmal vplyv kolagénu na pleť, väčšinou ich účastníci užívali kolagén 4 až 12 týždňov. Pri mnohých z nich vedci zaznamenávali viditeľné zmeny na pleti (zvýšenie elasticity, lepšia hydratácia a pevnosť pokožky) už po 6-8 týždňoch užívania.

Zákazníci Inca Collagen majú tiež rozmanité skúsenosti. U niekoho sa môžu prvé účinky prejaviť skôr, inému až po 10-12 týždňoch. A práve preto aj značka Inca Collagen, vychádzajúc z doterajších poznatkov, odporúča práve trojmesačnú kolagénovú kúru. Obvykle je takáto kolagénová kúra dostatočná, ale mnohým stačilo menej času, kým na vlastnom tele pocítili účinky kolagénu

“Veľká spokojnosť. Vrásky sa zjemnili, pleť mám pružnejšiu a to ho pijem necelý mesiac.” Slávka Brontvajová

“Len vám chcem dať vedieť, že mi prišlo dnes už druhé balenie Inca Collagenu, som maximálne spokojná, neviem či je to ešte možné po mesiaci užívania, ale ozaj sa mi zlepšila pleť a aj vlasy sa mi konečne začínajú prebúdzať k životu, tak s kúrou pokračujem ďalej.” Kvetka Pagáčová

“Som veľmi spokojná a milo prekvapená, unavená,mdlá pleť po 1 balení žiarila a bola napnutá, menej aj bolí chrbát a hlavne sa cítim menej unavená, vlasy prestali vypadávať teraz po 3 balení.” Michaela Kušnírová

Ani po intenzívnej kolagénovej kúre by ste Inca Collagen nemali úplne vysadiť. Bola by to škoda prestať telo úplne zásobovať kolagénom. Výrobca odporúča len znížiť dávky na 2-3 vrecúška týždenne.

Intenzívnu kúru môžete opakovať tak často, ako chcete – Inca Collagen je prírodná látka, ktorú môžete brať dlhodobo.Dajte si kolagénovú kúru pokojne dvakrát ročne, napríklad na jar a na jeseň. A aby ste ešte väčšmi podporili tvorbu kolagénu v tele, užívajte denne aj vitamín C, ktorý dostanete ku každému baleniu Inca Collagen ako darček zdarma.

Kolagén + Vitamín C

Vitamín C a dopravu zdarma dostanete od nás ako darček k nákupu. Použite zľavový kód a nakúpte teraz ešte o 5€ výhodnejšie cez e-shop.

Zadajte v e-shope kód: S01000666 a objednajte.

Takže ako ste na tom, užívate kolagén správne a dali ste mu dosť času? Ak užívate Inca Collagen povedzme mesiac, možno to ešte chvíľu bude trvať, kým spozorujete prvé účinky. Trpezlivosť sa v prípade kolagénovej kúry vypláca.

 

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×