Chceli by sme, aby tu s nami boli navždy, zdraví a spokojní. Žiaľ vek našich najlepších priateľov sa ráta iným tempom ako u ľudí – napokon, výpočet veku vášho zvieratka sme už rozoberali v tomto článku. Vychádza však ten istý záver, zvieratko tu s nami nebude večne. Jeho život môžu skrátiť aj významné faktory, akými sú genetická predispozícia, prípadne vrodené vady. To neovplyvníme, môžeme však výrazným spôsobom predĺžiť a spríjemniť ich život, a to vďaka správnej starostlivosti.

Nie je to len o výžive. Avšak tá je rozhodne je alfou a omegou. A myslieť treba aj na zložky, ktoré by vám spočiatku ani nezišli na um. Vedeli ste napríklad, že u psov, mačiek či koní, ktoré sa prakticky neustále pohybujú, je aj úbytok kolagénu veľmi zásadným faktorom? Dokonca je u zvieratiek jeho nedostatok naliehavejším problémom, než u ľudí. Môžu pociťovať jeho nedostatok už v mladom veku – len vám to nemôžu povedať. Zistíte to až vtedy, keď napríklad psík začne krívať, pĺznuť, prípadne sa mu ťažko hoja rôzne poranenia a choroby kože. Najmä pohybový aparát je citlivou záležitosťou, bolestivé kĺby a ochorenia pohybového ústrojenstva vedú k zníženej kvalite života či dokonca jeho skráteniu.

Na čo všetko by sme mali dávať pozor, ak chceme, aby sa náš psík či mačička dožili vysokého veku?

Kvalitná strava a dostatok potrebných živín

Organizmus domácich zvierat funguje odlišne od ľudského a iné je tiež zloženie stravy. Veľkú časť z nej, ak nie väčšinu, by malo tvoriť mäso. Tomu by malo zodpovedať aj zloženie krmiva pre mačky a psov, na ktoré si zodpovedný chovateľ určite rád posvieti. Mnoho majiteľov kŕmi svoje psy či mačky granulami, prípadne mäsovými konzervami. Tie by mali obsahovať vysoké percento kvalitného mäsa z dobrých zdrojov, vrátane všetkých živín, ktoré pes či mačka pre svoj život potrebujú. Je preto dôležité sa zamerať na výber tých správnych značiek. Prirodzeným riešením je tiež kŕmenie surovou stravou, takzvané BARF, ktoré je garanciou prísunu potrebných vitamínov. U psov sa zloženie stravy môže líšiť aj podľa plemien.

Aj kvalitné výživové doplnky sú podstatnou súčasťou stravy. Dôležitá je správna kĺbová výživa, ktorú možno podávať v podobe čistého a kvalitného kolagénu. Takým je napríklad aj prémiový hydrolyzovaný kolagén značky Incapet Collagen.

Incapet Collagen + uterák pre psov

Kolagén pre psy Incapet Collagen a jemný uterák, ktorý oceníte po kúpeli alebo očistnej sprche vášho miláčika.

Teraz vo výhodnom balíčku.

Prečo potrebujú zvieratá kolagén?

Kolagén je jednou zo základných bielkovín v tele človeka aj zvierat. Spája bunky v tkanivách, tvorí 70% sušiny kĺbových chrupaviek a až 80% kože, vyživuje vlasy a nechty, u zvierat srsť, hrivu či pazúre a kopytá. Keďže už v mladom veku sa jeho vlastná produkcia v tele znižuje, riešením je doplniť ho zvieratku v podobe výživového doplnku. Musí však byť kvalitný a účinný. Incapet Collagen je prémiový bioaktívny morský kolagénový hydrolyzát v prášku, ktorý je 100% čistý a prírodný produkt, prirodzený pre telo zvieraťa. Bioaktivitu mu zabezpečuje spôsob spracovania, pretože sa získava z vedľajších produktov morských rýb pomocou enzymatickej hydrolýzy. Pri tej nedochádza k žiadnemu tepelnému spracovaniu, ako je tomu často pri kolagénoch z hovädzích či bravčových produktov, ktoré sa kvôli bezpečnosti musia prevárať. Hydrolýza pomocou enzýmov je studená metóda, pri ktorej sa šetrne štiepia kolagénové molekuly na fragmenty, ktoré sú biologicky aktívne, takže telo zvieraťa ich ľahko prijme.

Kolagén v prášku stačí pridať zvieratku do jeho obľúbenej stravy tesne pred kŕmením. Výhodou Incapet Collagen je jeho čistota a ľahká stráviteľnosť, ale aj to, že zvieratám chutí. Keďže je to prírodný doplnok, je hypoalergénny a nerobí problém ani zvieratám s citlivým trávením. Zároveň má tendenciu zvyšovať chuť do jedla, takže sa hodí pre anorektické zvieratá s chronickými chorobami, ktoré strácajú apetít.

Kolagén pre mačky s darčekom navyše

Doprajte vašej mačičke výživu, akú potrebuje. Teraz ku baleniu Incapet Collagen získate kvalitný uterák grátis ako darček.


 

Toto sú najdôležitejšie účinky kolagénu pre zvieratá:

Stará sa o pohybový aparát, pôsobí ako mazivo v kĺboch a tým podporuje ich prirodzenú funkciu a chráni ich pred mechanickým poškodením. Vďaka kolagénu si môžu aj staršie zvieratá opäť naplno užívať pohyb bez bolestí.

Je tiež výborný ako prevencia pred ochoreniami pohybovej sústavy, ako sú dysplázie kĺbov alebo artritídy. Pri už existujúcich ochoreniach podávanie kolagénu dokáže znížiť príznaky, čo potvrdzuje výskum realizovaný na skupine psov.

Stará sa o zdravie kože a pomáha udržať krásnu lesklú srsť. Pri ochoreniach kože pomáha rýchlejšie hojiť rany a naštartovať k životu poškodené chlpové korienky, takže na lysých miestach začne koža opäť zarastať srsťou.

Kvalitný kolagén akým je Incapet Collagen je dôležitý najmä pre staršie zvieratá, ktorým pomáha zvládať prirodzené dôsledky veku. Kolagén pomôže zvýšiť mobilitu a odstrániť bolestivé obmedzenia spojené so stúpajúcim vekom.

Pomáha zvládať vysokú fyzickú záťaž u pretekárskych zvierat, ale tiež aj keď športujete so svojím psíkom rekreačne agility, prípadne dogdancing. Bez Incapet Collagen to skrátka pri zvýšenej pohybovej aktivite nejde.

Nezabudnite, že kolagén je vhodné začať svojmu miláčikovi podávať už v mladom veku, aby preventívne chránil pred ochoreniami kĺbov, kostí či šliach. U veľkých plemien psov, ktoré sa vyznačujú rýchlym rastom, je opodstatnené začať s podávaním už vo veku niekoľkých mesiacov.

Veľké množstvo psov a mačiek trpí ochoreniami ústnej dutiny, ďasien a zubov. Začína sa to hromadením povlaku z jedla, zubným kameňom a pokračuje zápalom ďasien, vedúcim až ku ochoreniam ako je gingivitída či parodontitída, pri ktorých môže dôjsť k vypadávaniu zubov. To všetko samozrejme za neustálych bolestí, kvôli ktorým pes či mačka neje, prípadne vo zvýšenej miere slintá. Neprehliadnuteľným príznakom je však zápach z papuľky, pri ktorom radíme spozornieť a navštíviť veterinára.

Mnoho z týchto problémov má na svedomí aj nevhodná strava. Preto odporúčame poradiť sa s veterinármi o tom, aké granule alebo pochúťky sú vhodné pre psov a mačky, ktoré zároveň pomáhajú čistiť zuby. Zvieratku môžeme zuby pravidelne čistiť špeciálnymi kefkami a ošetrovať zubnými gélmi. Výbornou pomocou pri liečbe zápalu ďasien je aj Incapet Collagen, pretože pomáha rýchlejšie regenerovať poškodené tkanivá v ďasnách.

Kolagén pre kone s darčekom navyše

Teraz ku kolagénu Incapet Collagen pre vášho koňa dostanete aj kvalitný uterák v kráľovskej modrej ako darček.

Pozor na nadváhu!

Obezita je tak u ľudí, ako aj u zvierat nebezpečná a môže radikálne znižovať kvalitu a dĺžku života. Potvrdzuje to aj nedávna štúdia, v ktorej psy s nadváhou žili až o 2,5 roka kratšie, než psy s normálnou váhou. Pamätajte na to, že ak je zviera obézne, trpí celé telo, no najväčšmi azda trpia práve kĺby. Preto základným pravidlom je, neprekrmovať svoje zviera a dopriať mu dostatok pohybu. Nenechajte svojho miláčika zlenivieť a vybehnite s ním dennodenne na dlhšiu prechádzku do prírody.

Svojmu miláčikovi ako samozrejmosť venujeme lásku, pohladenie a maznanie, no to nie je všetko. Potrebujú maximum nášho času a starostlivosti, tak aby boli v kondícii po fyzickej, i po psychickej stránke. To všetko sú investície, ktoré sa nedajú vyčísliť a vrátia sa vám v podobe zdravého, šťastného a aktívneho zvieratka.

Kolagénový balíček pre psov s darčekmi

Veľký kolagénový balíček pre psov. 3x Incapet Collagen a k tomu hebká plyšová deka a bavlnený uzlík na hranie.

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×