Z útleho dievčatka až na piedestál svetového fitness. Život jej doprial vrcholy aj pády. Prekonala mozgovú príhodu a nezlomnej majsterky sveta zostala zo dňa na deň ležiaca pacientka. Zaprela sa a rozhodla sa bojovať. Nezlomná vôľa a telo úspešnej a krásnej športovkyne Kariny Antovskej ju vrátili opäť do života.

Od malička ju mama viedla k športu. Plávanie striedala s ľahkou atletikou, istú dobu sa venovala tenisu, aby nakoniec zakotvila pri spoločenských tancoch.  Keď prestala, rapídne schudla až  trinásť kilogramov. „Celý život som sa bála, že keď raz prestanem tancovať, priberiem a ja som presne naopak, schudla,“ hovorí Karina. Po niekoľkých návštevách u lekárov jej odporučili opäť začať športovať, lebo jej ubúdajú svaly a to bol dôvod výrazného chudnutia. Rozhodla sa začať cvičiť. Ako rodená perfekcionistka do toho išla so stopercentným nasadením. Vyhľadala bývalú majsterku Európy  aj sveta v bodyfitness a predostrela jej svoju víziu. „Chcela som pretekať v kategórii bodyfitness. Trénerka si premerala si tých mojich štyridsať osem kíl a spýtala sa ma, či viem, aká tvrdá drina to je a aká som útlučká. Ja som jej povedala, že mi to nevadí, že som pripravená makať. Verila som, že to dokážem a raz bude aj zo mňa úspešný športovec,“ Netrvalo dlho a siahala po titule majsterky sveta.

„Povedala som si, že ak už mám cvičiť, tak chcem byť najlepšia.“ 

Svoj úspech chcela zopakovať, lenže jedného dňa sa boj s činkami v posilňovni zmenil na boj o holý život. Z nedostatočného prekrvenia mozgu dostala mozgovú príhodu a zo svojho prechodného domova v posilňovni sa na niekoľko mesiacov presťahovala do nemocnice. Zaťala sa, rozhodla sa vrátiť do normálneho života. Návrat medzi ľudí jej trval takmer rok. Neznáša sebaľútosť a svojou bojovnosťou a vytrvalosťou sa dokázala znova postaviť na nohy. „Asi najzásadnejšie sa mi zmenilo to, že už nemôžem vrcholovo športovať. Veľa sa však zmenilo aj vo mne. Aj keď som si svoju rodinu vždy vážila, vážim si ju ešte viac. Tiež oveľa viac času teraz venujem ľuďom, ktorých mám rada, ktorých si vážim.“

Ak máte pozitívny postoj k životu, tak je všetko v poriadku

Myseľ človeka je veľmi silná a dokáže veľa zmeniť. „Mňa to naučila moja stará mama, že keď človek niečo veľmi chce a neskonale po tom túži, dá do toho všetko, sto percent svojej energie, času, svojich daností a talentu, tak to musí dosiahnuť. Človek môže naozaj dokázať veľké veci,“ hovorí Karina. Vrcholový šport sa však podpísal aj na zdravotnom stave jej tela. Dlhodobé problémy s chrbticou si vyžiadali obmedzenie cvikov a dôkladnú regeneráciu. „Naučila som sa viac vnímať a poslúchať svoje telo. Vyhýbam sa príliš veľkým záťažiam a cvikom, ktoré mojej chrbtici nevyhovujú a snažím sa ich nahrádzať inými novými cvikmi. Taktiež na unavené svaly a šľachy používam Bio-aktívny morský kolagén, INCA COLLAGEN,“ prezrádza Karina. Práve kolagén je najdôležitejšou bielkovinou v ľudskom tele. Ide o výnimočný kolagén, ktorý ovplyvňuje bunkovú obnovu a regeneráciu kolagénových vlákien, ktoré telo prestáva tvoriť po určitom veku.

Sú alebo nie sú umelé?

Otázka, ktorá nedá mnohým mužom spávať. „Ľudia si myslia, že bez silikónov sa vo svete fitness nedá uplatniť. Vidíte, ide to, ja som toho živým príkladom, vyhrala som aj bez umelých pŕs,“ smeje sa Karina a prezrádza svoj recept na plný dekolt: „Keď potrebujem prsia, vypchám si ich ponožkami a je to.“

Článok vyšiel v októbrovom čísle časopisu Playboy na 123 strane.

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×