Vitamín D slnko

Vitamín D v našom organizme plní zodpovednú úlohu, stará sa o správne vstrebávanie vápnika a horčíka. Tým prispieva k zdraviu kostí a svalov, ale tiež zubov, stará sa o imunitu, reguluje rast buniek, prispieva k správnej funkcii mozgu. Môže pomôcť pri liečbe kostí, svalov, kĺbov, pomáha predchádzať poruchám imunitného systému a môže pomôcť pri liečbe niektorých kožných ochorení, ako napríklad pri psoriáze.

Ľudské telo si vitamín D dokáže vytvoriť samo, ale potrebuje na to slnko. Preto počas leta vďaka častejšiemu tráveniu času na slnku majú ľudia väčšinou dostatok tohto vitamínu. Problémom sú jesenné a zimné mesiace, kedy môžu mať najmä deti, ale aj dospelí, nedostatok vitamínu D. Toto sú najčastejšie príznaky: môžete cítiť nadmernú únavu, byť často chorí, môžu vás trápiť bolesti kostí, môžete sa cítiť nervózne či depresívne. Pri dlhodobom nedostatku vitamínu D sa môžu vyskytovať vážne vývinové poruchy kostí ako je napríklad osteoporóza, dochádza k oslabeniu imunity a nastupuje chronická únava.

Kolagen Inca Collagen

Ušetrite pri nákupe Inca Collagenu

Nakúpte teraz o 5€ výhodnejšie cez e-shop. Získate dopravu zdarma a tiež darček – balenie vitamínu C pre lepšiu syntézu kolagénu.

Zadajte v e-shope kód: S01000666 a objednajte.

Okrem slnka môžeme získať vitamín D konzumáciou potravín, ako sú tučné ryby – losos, makrela, bohatá na vitamín D je aj tresčia pečeň. V menšom množstve ho obsahujú vajíčka a mäso. U ľudí žijúcich v oblastiach s malým výskytom slnečného svitu, ale aj u tých, ktorí sa neradi vystavujú na slnku, nemusí pestrá strava stačiť na doplnenie vitamínu D. Preto je vhodné dopĺňať si ho prostredníctvom výživových doplnkov.

Dospelí by mali užívať až 2000 IU (medzinárodných jednotiek) denne, u detí sa odporúča od 400 do 600 IU. Vitamín D3 1000 IU od Inca Collagen je ideálnym doplnkom ku kolagénu na pleť, vlasy a nechty a na podporu kĺbov. Pre ešte lepšiu produkciu kolagénu v tele ku každému baleniu Inca Collagen dostanete grátis aj vitamín C 500 mg so šípkami. S Inca Collagen a darčekmi v podobe vitamínov C a D môžete udržiavať nielen krásu, ale aj zdravie svojho tela počas dlhého zimného obdobia.

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×