Účinky kolagénu na ľudí sú nepopierateľné a správne nastavená kúra dokáže človeku naozaj zmeniť život. Aj to bol dôvod, prečo sme sa rozhodli ísť o krok ďalej. Prečo nedopriať kvalitný výživový doplnok a s ním aj pevné zdravie aj našim domácim miláčikom? A tak vznikla myšlienka vytvoriť rovnako kvalitný produkt, ktorý dokáže skvalitniť život mnohým domácim miláčikom – Incapet Collagen.

Čo je to kolagén

Kolagén je základná stavebná bielkovina, ktorá sa prirodzene nachádza v organizme ľudí ale aj zvierat.

Presnejšie tvorí 25% až 30% úplne všetkých proteínov v organizme cicavcov. Už len na základe jeho percentuálneho zastúpenia medzi bielkovinami v tele je jasné, že ide o pre život doslova kľúčovú látku, ktorej úbytok môže naozaj veľmi výrazne ovplyvniť stav organizmu. To je dôvod, prečo je potrebné dávať pozor na udržanie optimálnej hladiny kolagénu v organizme.

V opačnom prípade sa to môže odraziť u ľudí na kvalite nechtov, vlasov, či pokožky a u zvierat napríklad na pazúroch, kopytách či srsti. Okrem toho, kolagén u ľudí aj zvierat vplýva na regeneráciu opornej sústavy, kĺbov, šliach a chrupaviek.

Aký má vplyv na telo ľudí a zvierat

Pri optimálnej hladine kolagénu v organizme je kvalita života najvyššia. Pri ľuďoch sa to odzrkadľuje na pevných no zároveň optimálne pružných nechtoch, zdravých a lesklých vlasoch. Rovnako zníženou tvorbou vrások a pokožkou na ktorej sa netvoria pigmentové škvrny. Vďaka dostatku kolagénu sa počas noci stíhajú regenerovať napríklad veľmi namáhané kolenné alebo lakťové kĺby, šľachy a chrupavky. Vďaka tomu môže človek napríklad aj napriek vyššiemu veku žiť svoj život kvalitnejšie a venovať sa činnostiam, ktoré ho naozaj bavia.

kolagen pre kone

Takýto výrazný vplyv má kolagén aj na kvalitu života domácich miláčikov. Pri mačkách a psoch môže nedostatok kolagénu spôsobiť problémy s kĺbmi, šľachami, regeneráciou mäkkých tkanív a výrazne zníženú kvalitu  srsti, pazúrikov alebo dokonca problémy s celým  pohybovým aparátom. Vzhľadom na to, že ide o menšie zviera, je často náročnejšie tento problém spozorovať. Kolagén pre kone je však často skloňovanou témou, ktorá sa bežne dostáva k majiteľom zvierat už cez odporúčanie veterinára. Pri koňoch je totiž obzvlášť dôležitá schopnosť regenerácie kĺbov, chrupaviek a šliach. Okrem naozaj bolestivých nepríjemností pre zviera, môže nedostatok kolagénu viesť aj k zraneniam, ktorých liečenie môže byť pre majiteľov veľmi nákladné.

Či už ide o mačky, psy, kone alebo iné cicavce, ktoré sú vašimi miláčikmi, hladina kolagénu priamo vplýva na kvalitu ich životov.

Kolagen Inca Collagen

Ušetrite pri nákupe Inca Collagenu

Nakúpte teraz o 5€ výhodnejšie cez e-shop. Získate dopravu zdarma a tiež darček – balenie vitamínu C pre lepšiu syntézu kolagénu.

Zadajte v e-shope kód: S01000666 a objednajte.

Kedy je potrebné kolagén dopĺňať

Vzhľadom na to, že kolagén napomáha regenerácii organizmu, je hneď niekoľko situácií, kedy je naozaj veľmi vhodné zakomponovať ho do stravy vášho zvieraťa.

Dopĺňanie kolagénu po zákrokoch

Ak máte doma zviera, ktoré čaká na operačný zákrok, je po úraze alebo už po operácii, dokážete mu ešte viac pomôcť. Organizmus, ktorý má optimálnu hladinu kolagénu dokáže lepšie regenerovať pri úraze alebo po operácii. Vzhľadom na to, že kolagén je telu prirodzený, organizmus ho dokáže pri správnej forme podania rýchlo zužitkovať pri regenerácii.

Kolagén pri gravidite

Ak chcete pomôcť svojmu gravidnému zvieratku, môžete mu po konzultácii s veterinárom pridať do stravy kolagén. Ten pomôže priamo vášmu miláčikovi, ale aj vyvíjajúcemu sa plodu.

Kolagén pre staršie zvieratá

Podobne ako pri ľuďoch, aj u zvierat sa produkcia kolagénu vekom znižuje. Aj to je častou príčinou rôznych problémov s pohybovým aparátom. Ak na svojom zvieratku pozorujete nejaké problémy s mobilitou, či ťažkosti pri istých, predtým ľahko zvládnuteľných úkonoch, problém môže byť aj v nedostatku kolagénu.

Incapet Collagen pre zvieratá so zľavou

Kolagén pre psy, mačky a kone nakúpite teraz o 5€ výhodnejšie cez e-shop. Zadajte v e-shope kód: S01000666  a objednajte.

Regenerácia pre športovcov

Každý športovec pri výkone zaťažuje svoje telo viac ako je bežné a to platí aj pri zvieratách. Práve preto je každý šport spojený aj s fázou regenerácie, kde si musí organizmus odpočinúť a jednoducho povedané ošetriť všetky výkonom spôsobené rany. Vyrovnaná hladina kolagénu pomáha pri regenerácii kĺbov, šliach, úponov, svalov a tak sa môže telo každého zvieraťa zregenerovať rýchlejšie a často aj kvalitnejšie ako pri jeho nedostatku.

Účinky kolagénu pre zvieratá

IncaPet Collagen dokáže pomôcť pri veľkom množstve problémov, ktorými trpia nie len zvieratá venujúce sa športu alebo výstavám. Jeho užívanie má veľmi dobré účinky a pomáha v prípade, že potrebujete u svojho zvieraťa riešiť tieto problémy:

  • Pomáha posilniť chrupavky, mäkké tkanivá, kĺby
  • Pomôže spevniť kosti
  • Zlepšuje kvalitu srsti
  • Zlepšuje kvalitu pazúrikov
  • Pomôže posilniť zuby
  • Pomáha pri hojení a regenerácii pokožky pri rôznych kožných problémoch
  • Zlepšuje a napomáha hojeniu rán po rôznych chirurgických zákrokoch a zraneniach
  • Pomáha pri celkovej regenerácii zvierat s vysokou fyzickou záťažou
  • Výrazne pomôže zlepšiť mobilitu starších zvierat
  • Napomôže liečeniu úrazov ako: operácia, krívanie, opuchy kĺbov, bolestivé kĺby, degeneratívne či iné ochorenia kĺbov, dysplázia bedier alebo iná dysplázia, luxácia jabĺčka

Dobrá kĺbová výživa pre kone – kolagén pre kone môže výrazne pomôcť

Mnohých profesionálnych ale aj rekreačných jazdcov trápi otázka, aká kĺbová výživa je pre ich kone tá najvhodnejšia. Pri regenerácii kĺbov najviac pomáha kolagén, avšak ten je potrebné vždy prijímať aj s vitamínom C, ktorý pomáha kolagénu pre kone vstrebávať sa do ich organizmu. Je preto neúplné tvrdiť, že jeden konkrétny výrobok, či jediná zložka v ňom je správna kĺbová výživa pre kone, všeobecne pre zvieratá, či ľudí. Dôležitá je vždy správna kombinácia účinných látok, ktorá zvieraťu pomôže zregenerovať celý organizmus a zároveň sa efektívne vstrebe do celého tela.

Pre aké zvieratá je kolagén vhodný

Vzhľadom na to, že ide o základnú stavebnú bielkovinu organizmu, sa nedá hovoriť o tom, pre ktoré zviera by bol kolagén vhodnejší alebo menej vhodný. Rozhodne sa odporúča pre staršie zvieratá a tie, ktoré súťažia, či už vo fyzických aktivitách alebo na výstavách.

Pokiaľ ide o zvieratá, podávať kolagén má určite význam pri psoch, mačkách, výrazne dokáže pomôcť koňom.

Kolagén pre psov – riešenie mnohých problémov

Mnoho psov má problém s rýchlym rastom. Týka sa to najmä veľkých plemien ako napríklad nemecké dogy alebo aj labradory a všeobecne retrívre. Rýchly rast týchto plemien si preto vyžaduje aj odlišné nároky na výživu, a to u plemien do 40 kilogramov do 12 mesiacov veku a u plemien nad 40 kg do 24 mesiacov veku. V tomto dôležitom období vývinu zvieraťa môže byť prepuknutie ortopedických chorôb, na ktorých vzniku sa okrem nesprávnej výživy a neprimeranej záťaže vo veľkej miere podieľa aj genetická predispozícia.

Problém je v tom, že počas dospievania je telo vystavené záťaži vo forme rastu, ale zároveň aj  všetkým vplyvom súvisiacim s bežným životom psa. Preto je počas rastového obdobia vhodné pridávať do potravy kolagén, ktorý pomáha vytvárať pevné väzby, stará sa o kvalitu tkanív a kostí.

Rovnako dôležitý je aj pre jeseň života, kedy jeho úbytok môže viesť k zhoršeniu kvality srsti, veľmi lámajúcim sa pazúrikom, ale aj zníženej pohyblivosti zvieraťa. Vtedy je vhodné zaviesť kolagénovú kúru, ktorá môže vášmu miláčikovi prinavrátiť jeho minulú radosť z hier a bežného dňa. O tom hovoria napríklad aj skúsenosti zákazníkov našej značky.

Kolagen Inca Collagen

Ušetrite pri nákupe Inca Collagenu

Nakúpte teraz o 5€ výhodnejšie cez e-shop. Získate dopravu zdarma a tiež darček – balenie vitamínu C pre lepšiu syntézu kolagénu.

Zadajte v e-shope kód: S01000666 a objednajte.

Testovaný na ľuďoch, vhodný pre zvieratá

Úsmevným faktom je aj to, že Incapet Collagen bol najprv testovaný na ľuďoch. Tento hydrolyzovaný kolagén pre psy, mačky a kone bol vo svojej forme prvotne určený pre ľudí. Práve vďaka pozitívnym ohlasom a účinkom, ktoré mal Inca Collagen na ľudí, sme sa rozhodli vytvoriť aj špeciálnu edíciu s názvom Incapet Collagen venovanú práve našim domácim miláčikom.

Ako podávať kolagén svojim miláčikom

V prvom rade pravidelne. Podobne ako pri produkte Inca Collagen by sa malo začínať úvodnou kúrou. Tá zvyčajne trvá 2 až 3 mesiace. Potom by sa však kolagén nemal vysadiť, no jeho užívanie by malo pokračovať v širších intervaloch – teda nie je potrebné podávať jednu dávku denne . Pre dosiahnutie najlepšieho možného efektu sa odporúča takúto kúru opakovať 2 až 3-krát ročne.

Rýchlo rastúce veľké a gigantické plemená psov majú niektoré odlišné nároky na výživu a záťaž počas rastu (u plemien do 40 kg do 12 mesiacov veku, u plemien nad 40 kg do 24 mesiacov veku).

Na vzniku ortopedických problémov sa podieľajú 3 základné faktory : genetika, výživa a záťaž.
Aj keď ortopedické ochorenia sú viac či menej geneticky predisponované, môžeme ich vývoj výrazne ovplyvniť správnou výživou v inkriminovanom období rastu a primeranou záťažou.

Vzhľadom na zloženie sa Incapet Collagen podáva priamo do krmiva. Dokonca ho môžete podávať aj pri väčšine redukčných diét. Dôležitou súčasťou kolagénovej diéty však je aj príjem potrebných vitamínov, ktoré pomáhajú kolagénu vstrebať sa do organizmu.

Kvalita a prispôsobenie produktu je u nás prvoradé, čo svojou recenziou potvrdila aj profesionálna veterinárka MVDr. Markéta Sedlinská Ph.D.

Incapet Collagen nemá žiadne nežiaduce vedľajšie účinky. Je to prémiová kŕmna surovina. Obsahuje len vysoko kvalitný, bioaktívny a trojzložkový kolagén. Incapet Collagen telo zvieraťa využije lepšie ako kolagén, ktorý prijíma zo stravy.

Kolagén pre kone môže byť pre človeka škodlivý!

Čítate správne, existujú aj ľudia, ktorí sú presvedčení o tom, že kolagén určený pre kone, je vhodný aj pre nich. A tak si miesto konskej dávky kolagénu dajú dávku konského kolagénu. Hoci sa to môže zdať ako úsmevná zámena, opak je pravdou. Pokiaľ koňom nepodávate naozaj iba 100% čistý kolagén s vitamínom C, ale rôzne špeciálne kĺbové výživy určené zvieratám, v tom lepšom prípade vám to neuškodí, ale stále budete užívať lieky pre iný živočíšny druh. Pri dlhodobom užívaní však môžu nastať problémy.

V prvom rade je potrebné si uvedomiť, že kolagén určený koňom, často predávaný už rovno v kombinácii s rôznymi inými látkami, je prispôsobený účelom ako je zosilnenie chrupaviek, kĺbov, ale zároveň aj na zvýšenie kvality srsti, lepšiemu rastu hrivy a chvosta. V prípade, že takýto kolagén užívate, nevyužívate jeho potenciál a prakticky dochádza k plytvaniu látok, ktoré by mohli pomôcť zvieraťu, ale na človeka nemajú žiaden efekt.

Okrem toho si môžete aj uškodiť. Pokiaľ užívate špeciálne kolagénové doplnky pre kone s obsahom látok, ako napríklad MSM (Metylsulfonilmetán). Práve ten dokáže v našom organizme v dávkach určených pre kone narobiť naozaj neporiadok. Hoci je MSM potrebný aj pre ľudské telo, jeho dávka určená ľuďom je oveľa nižšia a pri predávkovaní môže spôsobiť napríklad úplné odstránenie bolestí, avšak nie problému. Kvôli absencii bolesti začnete kĺby opäť zaťažovať aj v čase, keď na to ešte nebudú pripravené – problém síce necítite, pretože ste telo oklamali, ale v princípe nezmizol. Práve toto je jeden z najčastejších dôvodov naozaj závažných zranení.

Súčasťou rôznych kĺbových výživových doplnkov pre kone sú aj ďalšie iné látky, ktoré v princípe pomáhajú aj ľudskému telu, ale “konskou kúrou” dochádza k tomu, že ich organizmus v lepšom prípade vypudí von z tela, napríklad močom, alebo majú v horšom prípade aj negatívny vplyv na organizmus.

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×