Strata kolagénu v tele je prirodzenou súčasťou starnutia, ktorej sa nevyhne žiaden človek ani štvornohý miláčik. Zatiaľ čo my ľudia môžeme úbytok kolagénu pozorovať v prvých vráskach či bolestiach kĺbov, u zvierat sa nedostatok kolagénu môže prejaviť až zraneniami a ochoreniami.. Stratený kolagén však môžete doplniť kĺbovou výživou, ktorá vášmu domácemu zvieratku zabezpečí zdravý a aktívny život.

Pre svojich domácich miláčikov by sme urobili i to posledné. Pravidelne ich berieme na vychádzky, staráme sa o ich srsť a kupujeme im nové hračky či oblečenie. Chceme, aby s nami prežili dlhý a kvalitný život. Jedálniček bohatý na potrebné vitamíny a dôležité prvky je pre zdravý a spokojný život zvierat prvoradý.

Kolagén sa často skloňuje v oblastiach kozmetiky a doplnkov stravy pre ľudí, nemal by však chýbať ani v zdravom jedálničku našich štvornohých miláčikov.

Prečo dávať svojmu psovi a mačke kolagén?

Kolagén prospieva štvornohým miláčikom hneď niekoľkými spôsobmi. Napríklad mnohé veľké plemená psov rastú až príliš rýchlo a ich kĺby a kosti nestačia držať krok. Výberom vhodného krmiva a užívaním správnej kĺbovej výživy preto vieme u mnohých veľkých plemien psov predísť napríklad problémom s kĺbami a následnej dysplázii kĺbov, ktorá spôsobuje psom bolesti a problémy s pohybom najmä vo vyššom veku a často im aj skracuje život. Prevencia je teda najlepšia cesta k zdravým kĺbom a kvalitnému životu.

Vyživuje kosti a kĺby a predchádza zraneniam

Psy a mačky sú neustále v pohybe. Či už vybehnú na lúku, vyskočia na pohovku, alebo sa naháňajú za loptičkou, ich kosti a kĺby stále pracujú a potrebujú dostatočnú kĺbovú výživu. Kolagén vyživuje kosti, kĺby a chrupavky a doslova drží telo pohromade.

Znižuje príznaky ochorení a pomáha po operáciách

Psy a mačky, ktoré vykazujú problémy s kĺbami a kosťami výrazne benefitujú z doplňovania kolagénu. Potvrdila to tiež štúdia Journal of Veterinary   z roku 2014, kedy vedci rozdelili 105 labradorských retrieverov do dvoch skupín, aby sledovali výskyt dysplázie lakťových kĺbov. Vedci prišli na to, že psy užívajúce dávky hydrolyzovaného kolagénu, kyseliny hyalurónovej a chondroitínu sulfátu zaznamenali výrazný pokles symptómov a klinických znakov dysplázie lakťových kĺbov.


Zlepší kvalitu srsti a pazúrikov

Ženy užívajú kolágen pre elastickejšiu pleť, pevné nechty a lesklé vlasy a podobne prospeje kolagén i vášmu psovi alebo mačke. Až 70% všetkého kolagénu sa nachádza práve v koži. Kolagén dodá pleti elasticitu, spevní pazúriky a zlepší kvalitu srsti.

Pomáha starším zvieratám

Naše domáce zvieratká starnú rýchlejšie než my. Nemali by sme zabúdať na to, že sa vekom menia ich potreby. Nie je jednoduché vidieť, ako naši domáci miláčikovia trpia bolesťami kostí, neodokážu behať tak rýchlo, ako kedysi, či nezvládnu vybehnúť niekoľko schodov. Vedci preukázali, že dopĺňanie stravy kolagénom výrazne zlepšuje mobilitu starších zvierat a hojenie ochorení, ktoré prichádzajú s vyšším vekom.

Dodá silu aktívnym psom

Ak so svojím psom trénujete agility, dogdancing, alebo si chodíte spoločne zabehať, myslite na jeho kĺby a kosti. Aktívny pes potrebuje vo svojom jedálničku dostatočnú kĺbovú výživu. Dopĺňanie kolagénu doplnkami stravy je pre psov s vysokou fyzickou aktivitou nevyhnutné.

Incapet Collagen pre zvieratá so zľavou

Kolagén pre psy, mačky a kone nakúpite teraz o 5€ výhodnejšie cez e-shop. Zadajte v e-shope kód: S01000666  a objednajte.

Kedy je najvhodnejší čas začať podávať kolagén?

Kľúčom k úživaniu kolagénu je začať ho podávať svojmu domácemu miláčikovi v mladom veku ako prevenciu pred zraneniami a ochoreniami. Vďaka tomu predĺžite zdravie jeho kĺbov, kostí, tkanív či šliach a predídete ochoreniam ako je napríklad dysplázia bedrových a lakťových kĺbov, ktorou často trpia veľké plemená psov. Čím skôr začne vaše zvieratko užívať kolagén, tým viac oddialite nárast zdravotných problémov.

Ako vybrať správny kolagén?

Pri výbere kolagénu pre vášho domáceho miláčika by ste mali predovšetkým myslieť na jeho pôvod a na proces výroby. Incapet Collagen je 100% bio-aktívny morský kolagén. Spracováva sa tzv. za studena, vďaka čomu si zachováva svoju štruktúru a telo ho dokáže prirodzene vstrebať. Incapet Collagen jednoducho pridáte do obľúbeného krmiva vášho domáceho miláčika.

„My sme sa na vlastné oči stretli so psami vo veku 12 a viac rokov, ktoré Incapet Collagen doslova postavil na nohy. Aj kobylka s rakovinou kopýt po dlhodobom užívaní nielen že bola podkutá a mohla chodiť, dokonca priviedla na svet zdravé žriebä a dožila kvalitný život. Niektoré mačky doslova opekneli, či už tie štvornohé či dvojnohé. Vaša vlastná skúsenosť má však najväčšiu váhu. Zázrak sa stane len preto, že vysoko účinný 100% bio-aktívny kolagén pomôže zvieraťu tam, kde kolagén pomôcť môže,“ hovorí majiteľka Romana Ljubasová.

Incapet Collagen je určený pre vašich domácich miláčikov a zvieratá, ktoré si vyžadujú špeciálnu starostlivosť, ale samozrejme aj pre tie ktoré si chceme udržať zdravé a v dobrej kondícii čo najdlhší čas. Incapet Collagen je vhodný pre zvieratá od juniorského do seniorského veku. Jednoducho teda Incapet Collagen pridávajte malým aj veľkým zvieratám do obľúbeného krmiva tesne pred kŕmením.

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×