Diana má v sebe kopec energie na rozdávanie. Od troch rokov tancovala, venovala sa ľudovým tancom vo folklórnom súbore. Z cvičenca sa stala trénerkou, ktorá miluje energiu, ktorú jej dávajú ľudia. Táto exotická kráska a energická bohyňa má dve tváre. Cez deň je šedá myška zahrabaná v tabuľkách a po práci je dynamická trénerka skupinových cvičení. Okrem toho rada pečie, samozrejme iba tie zdravé pochúťky.

Nám porozprávala niečo o sebe, svojom aktívnom životnom štýle ale aj ako jej Inca Collagen pomohol pri renegenácii zranenia.

Pracuješ v kancelárii na ekonomickom oddelení ale po oficiálnej práci zhadzuješ oblečenie a po večeroch cvičíš a trénuješ. Je to akoby tvoje druhé ja. Prečo tá zmena životného štýlu?

To nie je zmena životného štýlu. Je to moja druhá tvár. Cez deň som tichá pracovitá včielka a večer alebo cez víkendy sa mením na skupinovú trénerku a snažím sa viesť ľudí k tomu, aby nebrali šport a pohyb ako povinnosť, nutné zlo ale ako súčasť života a radovali sa z toho, že sa dokážu hýbať a vychutnávali si cvičenie.

Ako vyzerá taký tvoj bežný pracovno-trénerský deň?

Nejde oddeliť môj bežný deň od trénerského. Už ráno si musím dať svoju pol hodinku cvičenia, aby som bola schopná fungovať. To je môj ranný rituál. Niekto si musí zapáliť a prečítať ranné správy, ja sa musím rozhýbať. Nasleduje 8 hodín sedenia v kancelárii, účtovania, vypĺňania tabuliek, poradovania, po práci sa snažím stihnúť aspoň nákup, čo to doma porobiť, napiecť a utekám na tréningy. No a večer väčšinou opäť sadám k počítaču a buď pracujem alebo riešim všetko možné okolo tréningov, fit pobytov atp.  Okrem štvrtka trénujem každý deň. Štvrtok som si nechala ako svoj deň.

Kedy si začala byť trénerkou, ako dlho trénuješ?

Trénerkou som sa stala viac menej náhodne. Pridala som sa pred 2 rokmi v januári na skupinové tréningy v Záhorskej Bystrici – ako klient. Aj to som oľutovala ešte v deň, keď som mala ísť na prvý. Nikoho som tam nepoznala, nikdy predtým som na niečom takom nebola. Možno v minulosti na nejakej zumbe a aerobicu ale toto. Išla som tam s malou dušičkou, čo tam budem robiť. No po prvom tréningu ma to tak chytilo, že som chodila pravidelne. Až sa stalo, že naša trénerka sa zranila a len nám písala tréningy, čo si máme odcvičiť. Keďže ja som cvičievala sama doma a alebo vo fitku, tak nejako prirodzene to ostávalo na mne, riadiť hodinu podľa návodu od našej trénerky. Až prišla ponuka, či nechcem viesť svoje hodiny. A tak som si spravila trénerský kurz, potom ďalší a ďalší a už som do toho úplne spadla.  Takže oficiálne som skupinová trénerka „len“ dva roky.

fitness trenerka

 

Môj deň začína od 4:30 a potrebujem sa nakopnúť cvičením hneď od rána. Mojím najobľúbenejším jedlom sú raňajky, tie musím mať sladké.

 

 

Prezraď viac, popíš čo vlastne cvicíš, ako sa volajú tréningy a čo obsahujú.

V súčasnosti som licencovaná trénerka bodyART, BAX – bodyART Cross, deepWORK, Strong by Zumba, Jump bungee workout a najnovšie ma uchvátil POUND ROCKOUT WORKOUT.

bodyART, BAX a deepWORK – sú krásne koncepty, ktoré sa snažia o harmóniu tela aj mysle.

STRONG by Zumba – nejde o tanec ale napriek tomu je hudba dôležitou súčasťou celého tréningu. Je to veľmi fyzicky náročná hodina, kedy sa snažíte prekonávať svoje limity. Pri tomto tréningu naozaj ochutnáte svoj pot.

Jump bungee workout chcem zaradiť do svojich hodín od septembra. Hľadala som vhodný priestor, keďže ide o cvičenie, pri ktorom ste „zavesení“ celý čas na „gume“.

No a POUND – ten ma úplne dostal. Ide o úžasný kardio tréning, kde používate paličky podobné tým bubeníckym. Hudba vás úplne pohltí, zabudnete na okolie a „vybubnujete“ zo seba všetky problémy, stresy a pritom si skvelo zacvičíte. Moje klientky mali možnosť vyskúšať si na našom poslednom fit pobyte POUND prvýkrát a prepadli mu rovnako ako ja. Takže som rada, že môžem toto krásne cvičenie priniesť do Bratislavy a dúfam, že sa rozšíri a budeme bubnovať kade budeme chodiť.

No dôležitejšie ako si len prečítať akým cvičeniam sa venujem, je vyskúšať ich osobne. Každý jeden koncept má zmysel, má svoju logiku, niekomu bude vyhovovať zničiť sa na STRONG, niekto potrebuje kľudnejší bodyART.

Som prísna hlavne na seba. Pohyb je môj život. Krásne ploché brucho je výsledok pevnej vôle a stravy. Šport je vášeň.

 

 

 

 

 

S akými najčastejšími otázkami za tebou chodia?

Na jednu otázku som vyslovene alergická. Keď mi niekto napíše alebo osobne sa opýta: „Ale ja som začiatočník. Je to vhodné pre mňa?“ Moja odpoveď: „ÁNO!!!“ Každý jeden môj klient, klientka predsa boli niekedy začiatočníci a stále sú noví a noví ľudia. Všetky tréningy sú vystavané tak, aby boli možnosti aj pre začiatočníkov ale aby si užili celú hodinu aj pokročilí. Je len na ľuďoch, či si zvolia vyššiu obtiažnosť prevedenia cvikov, či zapoja do nejakej kombinácie skok a pod.

No a iné otázky? Na skupinových tréningoch neriešime až tak otázky typu jedálniček, cvičenie mimo hodín. Tam si prídeme, odcvičíme a rozprávame sa o našich bežných starostiach a radostiach. Sme skupina, rodina, priatelia…

Čo ťa na tomto športe najviac baví?

Baví ma prekonávanie svojich limitov. A pri klientoch to, keď vidím ako po hodine odchádzajú usmiati, spokojní a plní energie. Pretože hýbať sa, znamená žiť. Celý deň väčšina z nás presedí za počítačom. Preto sa teším, keď si v tejto uponáhľanej dobe nájdu ľudia čas pre seba a hýbu sa.

So športom súvisia aj zranenia. Ako regeneruješ a liečiš si zranenia spojené so športom?

Moje prvé vážne zranenie sa stalo prednedávnom. Vlastne ani neviem ako ale zlomila som si fibulu. Keďže ma noha „len“ bolela, neopuchla, nebola farebná, tak som si myslela, že ju mám len preťaženú a naďalej cvičila. Dokonca som natočila s ňou ešte aj videá pre Fitshaker. No bolesť sa stupňovala a tak som si povedala, že by som mala ísť asi k lekárovi. Pani na RTG mi oznámila, že mám zlomenú kosť. Vtedy som na pár minút stratila reč a zrútil sa mi môj trénerský svet. No o malú chvíľu už som mala v hlave zloženie tréningov, kde nezaťažím zlomeninu. A zrovna v tomto čase som sa dostala ku kolagénu a povedala som si, prečo nie. Uvidíme na ďalšom kontrolnom RTG, či sa mi noha napriek tomu, že ju nemám v kľudovom režime, začne hojiť. A áno. Pán doktor ma pochválil ako sa mi pekne kosť zrastá. Priznávam, že regeneráciu zanedbávam. Ale ak si predsa len nájdem pre seba čas, trávim ho v saune, na dobrej masáži.

S cvičením súvisia aj výživové doplnky. Ako by si opísala účinky kolagénu na ľudské telo?

 

Na kolagén sa pozerám z dvoch uhlov. Ako žena a ako trénerka. Ako žena chcem samozrejme vyzerať čo najdlhšie mlado, mať krásnu pleť, vlasy, pokožku, takže všetko, čo mi k tomu dopomôže má u mňa veľké plus. No a ako trénerka viem, že sa treba starať o svoje telo, o kĺby, kosti… A keďže si neviem bežnou stravou dopĺňať všetky potrebné živiny v množstve v akom potrebuje moje telo, je nutné vyhľadávať „pomoc“ aj inde ako len v strave.

 

 

 

 

Sama Inca Collagen užívaš, akú zmenu si pocítila po jeho užívaní s odstupom času?

Vďaka kolagénu sa urýchlilo hojenie mojej zlomeniny. Sám doktor bol prekvapený ako pekne sa kosť zrastá, napriek tomu, že som si nemohla dovoliť luxus ostať doma v kľude na lôžku. Okrem pozitívneho účinku pri liečbe zlomeniny, však prispelo užívanie kolagénu aj k zlepšeniu mojej pleti, ktorá pôsobí sviežejšie a zdravšie.
Kolagen Inca Collagen

Ušetrite pri nákupe Inca Collagenu

Nakúpte teraz o 5€ výhodnejšie cez e-shop. Získate dopravu zdarma a tiež darček – balenie vitamínu C pre lepšiu syntézu kolagénu.

Zadajte v e-shope kód: S01000666 a objednajte.

Ako si udržiavaš zdravie a krásu?

Mladistvý vzhľad mám zrejme v génoch po tatinovi. Som napoly Vietnamka. Raz za mesiac doprajem mojej pleti starostlivosť na kozmetike. Snažím sa používať kvalitné krémy, aj keď zabúdam pri tom mojom zhone. No a zdravie? Prispôsobujem svojmu životnému štýlu aj stravu, stala som sa vegetariánkou, takže konzumujem veľa zeleniny ale aj ryže (to sú tie gény), strukovín a snažím sa piecť zdravé fit dezerty. Keďže mám rada sladké a dodáva mi aj energiu.

Si plná energie, nápadov, ambícií, ako oddychuješ vlastne?

Ja slovo oddych ako taký nepoznám. Pre mňa je aktívny oddych. Na tréningoch vypnem hlavu, zabúdam na všetko, čo ma trápi a som tam pre ľudí. Tí mi dodávajú energiu, radosť, úsmev. No ak sa predsa len vyskytne chvíľa, kedy si môžem sadnúť a nič nerobiť, tak si vezmem knihu a čítam, idem do kina na dobrý film alebo vymýšľam nejaké ďalšie aktivity, akcie pre mojich klientov.

Aké máš ciele v cvičení a tréningoch do budúcna?

Mojím snom je mať svoje vlastné štúdio a nechodiť hore dole ako kočovník. Len prísť, odomknúť si, povedať si – toto je môj priestor, kde sa ľudia cítia dobre od momentu kedy vojdú až do chvíle kedy odchádzajú.

Ale to je taký sen, ktorý sa možno naplní, možno nie.

Teraz mám skôr reálnejší cieľ to, aby som do popredia dostala aj v Bratislave POUND. Keďže toto cvičenie je na Slovensku ešte v plienkach a je nás tu len pár inštruktorov.

 

 

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×