Kolagén na akné

Patríte k tým, ktorí majú pubertu dávno za sebou a napriek tomu sa cítia pri pohľade do zrkadla ako na strednej škole? Akné je trápenie, a to nielen po fyzickej, ale aj psychickej stránke. Posielame súcit, mnohí sme si tým tiež prešli a zároveň máme pre vás dobrú správu: nad akné sa dá zvíťaziť. Kľúčové je nájsť pre pleť rovnováhu, nastaviť jej nemennú rutinu, zbaviť sa zlozvykov a nezanedbateľná je aj vnútorná výživa. Na akné pomôže aj kolagén.

Po šiestich rokoch na trhu sa Inca Collagen môže pochváliť aj skúsenosťami zákazníkov, ktorí pri jeho užívaní zaznamenali pozitívne zmeny na pleti s akné. Práve stavebná bielkovina kolagén je totiž kľúčovou pre zdravú štruktúru pleti. V spojení s dôležitými vitamínmi, napríklad vitamínom C a vitamínom A môže kolagén na akné skutočne pomôcť. Chcete vedieť detaily? Čítajte ďalej.

Pleť nemôže byť bez kolagénu

Opakovanie je matkou múdrosti: kolagén je základná stavebná bielkovina, bez ktorej by sme neexistovali, lebo je to z hľadiska vývoja cicavcov kľúčová zložka pohybového aparátu a kože. Telo cicavcov, a teda aj naše, si ho tvorí samo, od 25. roku života sa však zásadným spôsobom znižuje tvorba kolagénu. Jeho nedostatok sa postupne môže začať prejavovať na koži ako:

  • strata elasticity, 
  • vrásky, 
  • suchosť, 
  • nerovnováha pleti, 
  • zhoršená štruktúra, 
  • nejednotný tón, 
  • citlivosť a náchylnosť na zápalové procesy.

 

Preto, keď telo nestíha, mali by sme mu pomôcť. Ako doplniť kolagén, je vám už zrejme z našich článkov jasné. V prípade, že nie, tak vedzte, že samotnými potravinami to nejde. Poriadne “nakopnúť” organizmus k tvorbe kolagénu však môžete prostredníctvom účinných výživových doplnkov, kolagénových hydrolyzátov. O čo ide? 

Je to prakticky živočíšny kolagén štiepený za studena, ideálne špecifickou enzymatickou hydrolýzou. Pritom za najčistejší zdroj sa považujú morské ryby. Takto sa získava aj Inca Collagen, teda šetrným štiepením kolagénu morských rýb pomocou enzýmov, až vznikne jemný prášok. Sú to kolagénové peptidy s homogénnou identickou štruktúrou, vďaka ktorej ich ľudské telo po užití dokáže spracovať a vytvoriť si nový kolagén. Maximálnu účinnosť Inca Collagenu zaručuje aj to, že ide o čisté peptidy, teda žiadne príchute, konzervanty ani arómy naviac. Len čistý kolagénový hydrolyzát pripravený na užívanie. Nasypete do pohára, zalejete vodou, premiešate a vypijete. A aké má potom kolagén na pleť účinky?

Telo prijaté kolagénové peptidy zachytí, vytvorí si molekuly kolagénu a použije ich tam, kde treba. Najmä v pokožke a pohybovom aparáte. Uvádza dermatologička MUDr. Jana Molčanová z kliniky Medoderm: Kolagén tvorí 30 % bielkovinového tkaniva v ľudskom tele a až 70 % kože. Preto vám môže pomôcť s množstvom kozmetických a zdravotných problémov. Je nápomocný pri eliminovaní pigmentových škvŕn, pri suchej a popraskanej koži, pri prvotných príznakoch starnutia pleti a podobne.”

Kolagen Inca Collagen

Ušetrite pri nákupe Inca Collagenu

Nakúpte teraz o 5€ výhodnejšie cez e-shop. Získate dopravu zdarma a tiež darček – balenie vitamínu C pre lepšiu syntézu kolagénu.

Zadajte v e-shope kód: S01000666 a objednajte.

Ako súvisí kolagén a akné?

Je potrebné pripomenúť, že akné nie je kozmetická vada, je to choroba. A ako každú chorobu, ani túto neodporúčame riešiť len pomocou rád na Googli či v diskusných fórach. Ak je situácia vážna, je namieste sa poradiť s dermatológom, aby ste si neublížili. My vám však môžeme dať všeobecné rady, ktoré vám určite škodu na pleti nenapáchajú. Jednou z nich je: užívajte kolagén Inca Collagen. 

V prípade akné ide o zápalový proces pleti. Vzniká pri upchávaní pórov a následnom začervenaní, opuchnutí a zahnisaní. Akné môže byť jedným z prejavov oslabenej pleti, aj keď väčšinou je to súhra viacerých príčin, vstupuje do toho genetika, hormonálne zmeny, nesprávna starostlivosť alebo alergie.

Kolagén ako stavebná bielkovina pri doplnení do kože posilní štruktúru pleti, regeneruje poškodené vlákna, obnovuje pružnosť a elasticitu pleti, tým pádom zlepšuje obranyschopnosť pleti a chráni ju proti zápalovým procesom. Užívaním kolagénu teda môžete pomôcť pleti zvládať prejavy akné a zabrániť tvorbe nepríjemných pupienkov.

“Vďaka tomuto úžasnému kolagénu sa mi zlepšila nielen kvalita pleti, ale aj vlasov. Pri mojej práci je však moja pleť kľúčová, čo bol zároveň môj jediný problém. Už po prvom mesiaci užívania si toto výrazné zlepšenie všimli všetci moji kamaráti a známi,” zhodnotila modelka Marika.

Taktiež môže kolagén pomôcť pri regenerácii pleti trpiacej následkami akné – teda na jazvy, pigmentové škvrny na tvári, ryhy a iné nedokonalosti.

“Po silnej diagnóze akné, rosacea, dlhodobo, ale úspešne liečenej Roaccutanom mi koža na tvári ostala poznačená zjavnými defektami. Po o niečo viac ako trojmesačnom užívaní Inca Collagenu defekty samozrejme nezanikli úplne, ale rozdiel je badateľný. A nech už je tento efekt spôsobený reálnym doplnením týchto proteínov do organizmu, alebo je to placebo efekt, za seba môžem len odporučiť. Ďakujem!” hovorí zákazník Juraj.

Základom je jednoducho mať zdravú pleť a to je predpoklad, že bude lepšie zvládať nielen prejavy akné. To platí aj o akné vznikajúce z rúška – maskné. Vzniká pri neustálom nosení rúšok následkom množenia baktérií a šúchania materiálu o pleť.

Pokiaľ ide o ďalšie vitamíny, veľmi prospešný je podľa výskumov vitamín C vo forme správne naformulovanej kozmetiky, pretože je to skvelý antioxidant a zároveň má protizápalové účinky. Vitamín C užívaný vnútorne zasa podporí nielen imunitu, ale i syntézu vlastného kolagénu. Aj kvôli tejto vlastnosti dodávame ku každému baleniu Inca Collagenu vitamín C zdarma.

Kolagén + Vitamín C

Vitamín C a dopravu zdarma dostanete od nás ako darček k nákupu. Použite zľavový kód a nakúpte teraz ešte o 5€ výhodnejšie cez e-shop.

Zadajte v e-shope kód: S01000666 a objednajte.

Buďte nežní k svojej pleti

Áno, vieme. Vidieť na svojej pleti pupienok a nedotýkať sa ho – hotové muky! Ale skúste to, zatnite sa a nesiahajte naň. Je absolútne nevhodné ho neodborne vytláčať, hrozí, že si doň zanesiete nečistoty a celý zápalový proces len predĺžite a zhoršíte. Okrem toho vám hrozia trvalé jazvy a to vážne nechcete.

Ak máte pocit, že potrebujete vyčistiť pleť od komedónov, zverte sa do rúk odborníkom. Dermatológovia vám tiež nastavia šetrnú kozmetickú rutinu. Tá by mala pozostávať z jemných čistiacich produktov, krémov a sér pre citlivú pokožku bez obsahu parfémov, vhodné zložky pre aknóznu pleť sú kyselina salicylová, retinoidy, čo sú deriváty vitamínu A, a spomínaný vitamín C na ochranu pleti a redukciu stôp po akné. Pleť tiež dostatočne hydratujte, a to nielen v podobe krémov bez parfemácie a s vitamínom E, panthenolom, niacinamidom či kyselinou hyalurónovou. Dbajte aj na zdravú stravu a pite dostatok čistej vody. V tom vám pomôže aj Inca Collagen, ktorým každé ráno výborne naštartujete pitný režim. Pleť si čistite ráno a večer, jemne ju osušte uterákom, nedrhnite. Správajte sa k nej ako ku vzácnej kvetine a najmä – buďte trpezliví. Výsledky sa určite dostavia.

Incapet Collagen pre zvieratá so zľavou

Kolagén pre psy, mačky a kone nakúpite teraz o 5€ výhodnejšie cez e-shop. Zadajte v e-shope kód: S01000666  a objednajte.

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×