opaľovanie v tehotestve

Mnohé ženy doslova milujú slnenie. Nielen kvôli výslednému sexi bronzu, ale ten celkový príjemný dovolenkový pocit tepla, rozplývajúceho sa na pokožke! Čo ak sa však stretne viacero situácií: prišlo leto, vaša dlho očakávaná dovolenka sa blíži a ste tehotná? V hlave vám pochopiteľne behajú otázky, či je opaľovanie v tehotenstve bezpečné – pre vás a najmä pre bábätko. Samozrejme, na internete sa toho dočítate veľa, možno narazíte na rozporuplné informácie. Čo teda robiť a ako si čo najviac užiť dovolenku na slnku počas tehotenstva? Čítajte a dozviete sa.

Môžem si dopriať opaľovanie v tehotenstve?

Aj počas tehotenstva sa opaľovať môžete, pretože pozitívny vplyv slnka na náš organizmus je nepopierateľný. Slnko pomáha telu syntetizovať vitamín D, prospešný pre kosti mamičky, vývoj bábätka a celkovú imunitu. Počas tehotenstva by ste sa však mali dôslednejšie chrániť pred nežiaducimi účinkami slnečného žiarenia. 

Z toho dôvodu by ste počas tehotenstva mali dodržiavať určité pravidlá. Platia všeobecne aj pre ženy, ktoré nie sú tehotné, no počas tohto citlivého obdobia je ešte mnohokrát dôležitejšie sa na ne zamerať.

Pozor na pokožku a dehydratáciu

Pre nás všetkých všeobecne platí, že nadmerné vystavovanie sa slnečnému žiareniu môže okrem spálenia sa a následných problémov s kožou priniesť aj riziko vzniku melanómu. 

Rozumný človek teda na slnko nevyjde bez vrstvy opaľovacieho krému s adekvátnym ochranným filtrom. U budúcich mamičiek je koža ešte tenšia a citlivejšia aj vplyvom zmenenej hladiny hormónov. Je tu vyššie riziko vzniku tehotenskej hyperpigmentácie, odborne zvanej chloazma. Môžu sa vo zvýšenej miere tvoriť pigmentové škvrny na tvári, i na zvyšku tela. Slnko tento nepríjemný proces môže ešte podporiť. Nehovoriac o tom, že budúce mamičky mávajú nevoľnosti, ktoré môžu ich organizmus oslabovať.

S tým súvisí aj dehydratácia – ženám počas tehotenstva stúpa tlak, preto je mimoriadne dôležité dbať na správny pitný režim. Vodu môžu strácať aj kvôli súvisiacim nevoľnostiam a na slnku sa zvyšuje riziko dehydratácie, čo môže viesť k úpalom. 

S kondíciou pokožky celého tela úzko súvisí kolagén. Ten, ako jedna z vývojovo najstarších bielkovín u cicavcov, je zodpovedný za štruktúru pohybového aparátu a tvorí až 80% ľudskej kože. Túto stavebnú bielkovinu si ľudské telo tvorí samo, v dostatočnom množstve však len do určitého veku a už medzi tridsiatkou a štyridsiatkou jej môžeme mať nedostatok. Ak koža nemá dosť kolagénu, stráca elasticitu, pružnosť, tvoria sa vrásky, je dehydrovaná a má narušenú štruktúru. Ľahšie sa tak na nej tvoria aj pigmentové škvrny a je menej odolná voči slnku. 

Pre nás všetkých teda platí, že by sme si mali efektívne dopĺňať kolagén. Jediný účinný spôsob je pomocou výživových doplnkov ako je Inca Collagen, stopercentný morský kolagénový hydrolyzát. Inca Collagen spĺňa kritériá účinného doplnku: je to kolagén z morských rýb štiepený pomocou enzymatickej hydrolýzy za studena na kolagénové fragmenty. Vďaka tejto unikátnej metóde spracovania majú výsledné fragmenty zachovanú potrebnú štruktúru a vďaka tomu ich ľudské telo dokáže využiť na tvorbu nového kolagénu. Okrem toho je Inca Collagen bez prímesí a príchutí, ktoré by mohli blokovať vstrebávanie kolagénových fragmentov do krvného obehu.

Užívaním Inca Collagen teda môže každý človek prispieť k dobrej kondícii svojej kože, čo je jedným z pilierov zdravého opaľovania. Mať zdravú kožu je predsa základ. No Inca Collagen je ideálnym výživovým doplnkom aj pre mamičky po pôrode, pretože pomáha obnoviť hladinu kolagénu v koži, čím dokáže pomôcť na zotavenie po pôrode, hojenie rán, regeneráciu bradaviek, pôsobí ako pomoc na strie a celulitídu, môže pomôcť zastaviť vypadávanie vlasov po pôrode či zlepšiť stav nechtov.

 

Pýtate sa, či môžete kolagén v tehotenstve? Nuž, hoci vám ho kvôli európskej legislatíve odporučiť nemôžeme, Inca Collagen je stopercentne prírodný hydrolyzát kolagénu a nemá ako uškodiť. Všeobecne ho však odporúčame pred tehotenstvom a po pôrode, jeho účinky sa môžu pozitívne odraziť práve na stave kože a pomôcť aj pri opaľovaní.

Výhody

100% morský kolagén bez prísad, ktorý naozaj funguje
Prémiový trojzložkový kolagén z overených zdrojov (obsahuje kolagén typu I, II, III)
Bioaktívny (živý) kolagén, ktorý sa výborne vstrebáva
Denná dávka obsahuje 3 000 mg účinného hydrolyzovaného kolagénu
Hydrolyzovaný morský kolagén Inca Collagen
Skvelo rozpustný vo vode - nehrudkovatie ako iné
Samostatne balená denná dávka pre zachovanie účinku
Nemaskovaný sladidlami, farbivami ani ochucovadlami
Kolagén overený zákazníkmi s výbornými recenziami

Ako sa bezpečne opaľovať v tehotenstve

Všeobecne platia počas celého tehotenstva nasledujúce odporúčania:

  1. So slnením alebo vystavovaním sa na slnku buďte striedmejšie. Na tvorbu vitamínu D vám stačí aj desať-pätnásť minút denne na slniečku a rozhodne teda neodporúčame slniť sa medzi desiatou až pätnástou hodinou. 
  2. Používajte šetrné opaľovacie prostriedky s vysokým ochranným faktorom a obnovujte si ich každé dve hodiny, prípadne po kúpaní a pri zvýšenej tvorbe potu aj častejšie. Je totiž známym faktom, že ochranné faktory slnko rýchlo odbúrava, preto je nutné ich obnovovať.
  3. Hoci sa nepreukázalo, že UV žiarenie má negatívny vplyv na zdravie bábätka, predsalen je istejšie, ak pri opaľovaní počas tehotenstva použijete celotelové plavky, prípadne si bruško zakryjete uterákom.
  4. Starajte sa o svoju kožu pred aj po opaľovaní. Hydratujte sa zvnútra aj zvonka. Doplňte si kolagén. Nezabúdajte tiež na dopĺňanie dôležitých vitamínov a minerálov. Hovorí dermatologička Jana Molčanová: “V prevencii starnutia kože má najväčší význam dôsledná ochrana pred slnečným žiarením (najmä UV-A), užívanie kolagénu, betakaroténu, vitamínov sk. C, E, D, resveratrolu, kyseliny listovej a pantoténovej a samozrejme adekvátne vonkajšie ošetrovanie kože.” Pri betakaroténe pozor na odporúčanú dávku, tá je u budúcich mamičiek oproti normálu výrazne znížená.
  5. Počas pobytu na slnku nezabúdajte na ochranu hlavy, ideálne pomocou ľahkého klobúka (ktorý môže byť aj veľmi štýlový a ideálne doplní váš letný outfit).

Je známe, že najcitlivejším obdobím tehotenstva je prvý trimester. Počas neho by ste mali klásť najprísnejší dôraz na vyššie uvedené rady. V druhom trimestri je koža najviac náchylná na tvorbu hyperpigmentácií, pokračujte teda s vysokým faktorom v opaľovacom kréme a pravidelne ho obnovujte. Počas tretieho trimestra si dajte pozor na opuchy nôh a teda sa zamerajte na hydratáciu tela, unaveným nohám pomôže aj chôdza vo vode. 

 

Milé tehuľky, prajeme vám, aby ste toto náročné a krásne obdobie prežili v pokoji a relaxačne, s dobrou náladou, ku ktorej slnečné lúče rozhodne prispievajú.

Kolagen Inca Collagen

Ušetrite pri nákupe Inca Collagenu

Nakúpte teraz o 5€ výhodnejšie cez e-shop. Získate dopravu zdarma a tiež darček – balenie vitamínu C pre lepšiu syntézu kolagénu.

Zadajte v e-shope kód: S01000666 a objednajte.

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×