Takto znejú prvé slová folklórnej tanečnice Lucie po úvodnej kolagénovej kúre. Úspešnej tanečnici folklóru však život uštedril tvrdú ranu, a to doslova. Prišiel ťažký úraz, po ktorom musela svoj milovaný folklór opustiť.

Bola som v životnej forme a nevedela som si ani len predstaviť, čo by sa muselo stať, aby som s tancom prestala. Akcie som absolvovala chorá, zdravá, smutná, veselá, v pohode i v nepohode.  Základom bolo usmievať sa. Lebo veď nikoho nezaujímalo, ako sa cítiš. A teda stalo sa. Nastal pád – bežný pád na zadok, akurát veľmi  nešťastný. Úraz krížov bol tak ťažký, že som si 12 hodín necítila nohy. Kolobeh života sa obmedzil… Aktivitu vystriedala pasivita. Energickú babu a jej svet plný hudby a tanca nahradil človek ležiaci na posteli.

Rehabilitácie – bolesť – slzy – bolesť – prečo práve ja? – infúzie – bolí? bolí! – nemocnica – cvičenie – ja už nechcem žiť – barle – ja už chcem ísť domov.

V lete som to konečne rozchodila. Bolesti a obmedzenia však zostali. Bola som rada, že prejdem obvyklé trasy,  aj to slimačím tempom.  A vtedy ma napadlo: kam sa preboha všetci ponáhľate J.  To, čo som milovala, už stratilo význam. Už som netancovala, nešportovala, ani nepredvádzala šaty na módnych prehliadkach. Dokonca už iba pomyslenie na tieto aktivity, ktoré som nemohla robiť, mi spôsobovalo emocionálny stres a ľútosť.”

Na odporúčanie siahla po Inca Collagene a účinky sa začali rýchlo dostavovať.

Akú zmenu v živote pocítila Lucia si prečítajte na jej blogu folkbyannapedl, krásny príbeh nezlomnej slovenskej tanečnice. 

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×