Tohtoročná jeseň dáva našej pleti zabrať aj kvôli situácii, v akej sa nachádzame. Svoje o tom vedia tí, ktorí musia rúško nosiť takmer nepretržite počas dňa. Poznáte napríklad pojem “maskne”? Je to spojenie dvoch anglických slov – “mask” a “acne”, čiže v doslovnom preklade akné z rúška. Zahraniční dermatológovia začali tento výraz používať po prepuknutí pandémie, pretože vyrážky a nepríjemné podráždenia po nepretržitom nosení rúška sa stávajú čoraz častejším problémom. V týchto náročných dňoch je starostlivosť o pleť ešte dôležitejšia, než predtým.

Aj my tento problém vnímame a preto sme sa vás na sociálnych sieťach opýtali, ako sa o svoju pleť pod rúškom staráte práve vy. Prinášame niekoľko tipov priamo od vás, pretože v tomto období je dôležité si radiť a pomáhať aj takýmto spôsobom. Možno medzi týmito tipmi nájdete riešenie pre vašu pleť, trpiacu pod rúškom.

Victoria Vive

“Moja každodenná skincare rutina spočíva v dvojfázovom prečistení pleti, čistiacim gélom, micelárnou vodou a dočistím tonizačnou vodou alebo čistou vodou, denný krém alebo ochranný krém s SPF a potom ľahký makeup alebo tónovací krém BB/CC krém. Píling a masku si dávam tak 2x týždenne, na noc po odlíčení dám nočný a očný krémik. Pravidelne si dopĺňam aj vitamíny a minerály,”

Milada Ivanovičová

“Ja sa starám o svoju pleť tak isto ako keď som rúško nepoužívala. Kolagén užívam niekoľko rokov.”

 

Zuzka Kubová

“Dôkladné odlíčenie, hydratácia, pleťová maska a v neposlednom rade Inca Collagen.”

Ľudmila Sedlická

“Tak ako predtým, ráno a večer pleť umyjem a nakrémujem, akurát viackrát krémujem partie pod rúškom.”

Evula Krcova

“Čistenie a teraz nepoužívam make-up. Večer maska vyživujúca a vitamín C vtieram do pokožky.”

 

Katarína Kováčová

“Určite pravidelné bratie Inca Collagenu pôsobí na moju pleť lepšie, ďalej pravidelne čistenie a hydratácia.”

Kolagen Inca Collagen

Ušetrite pri nákupe Inca Collagenu

Nakúpte teraz o 5€ výhodnejšie cez e-shop. Získate dopravu zdarma a tiež darček – balenie vitamínu C pre lepšiu syntézu kolagénu.

Zadajte v e-shope kód: S01000666 a objednajte.

Jana Sakalova

“Top v starostlivosti je pre mňa harmančeková pleťová voda.”

@janka.234

“Nepoužívam makeup, keď to nie je nutné, aby sa pod rúškom nedusila pleť ešte viac. Dôkladne pleť vždy čistím pleťovou vodou a používam hydratačný krém, občas peeling.”

@lubika9

“Pod rúškom sa snažím udržiavať pleť viac hydratovanú zvonka i zvnútra. Pravidelne večer čistím (micelárnou vodou, čistiacou kefou), používam denný, nočný krém a sérum, 1x týždenne masku alebo peeling.”

@montgomony

“Žihľavový čaj ráno nalačno, tonikum, sérum a krém od milovanej #envytherapy, pravidelné čistenie, veľa vody a samozrejme vitamín C a ten najlepší kolagén – jedine ten váš :)”

 

@dadulik01

“Čistenie pleti a hydratácia je dôležitá. Ak sa nedá vyhnúť tomu, aby som pleť odbremenilia od rúška, tak zásadne používam čisté rúško, čo najmenej sa ho dotýkam špinavými rukami a nasadzujem si ho na čistú tvár, používam hydratačný krém a keď sa aj nejaký ten pupáčik objaví, tak si dám zinkovú tyčinku.”

Kolagen Inca Collagen

Ušetrite pri nákupe Inca Collagenu

Nakúpte teraz o 5€ výhodnejšie cez e-shop. Získate dopravu zdarma a tiež darček – balenie vitamínu C pre lepšiu syntézu kolagénu.

Zadajte v e-shope kód: S01000666 a objednajte.

@zuzilish

Rúško! Ach táto malá vec, pod ktorou moja pleť tak veľmi trpí. Kolagén je pre mňa samozrejmosť už roky. Nuž a čo pleť? Precízne čistenie, oleje, masky a výživný krém. Make-up pod rúškom ani nenosím..veď načo.”

 

@k.u.r.u.c.o.v.a

“Saunujem si tvár, raz týždenne peeling a maska. Krémujem si tvár antibakteriálnym pleťovým krémom, plus užívam kolagén a vitamíny.”

 

@julka_sivecka

“Váš kolagén, peptidový sprej, sérum a pleťová maska.”

@martinapavlendova

“Užívam Inca Collagen a kyselinu hyalurónovú, pleť si čistím dôkladne a používam sérum s kyselinou hyalurónovou a z ruží.”

 

Kolagen Inca Collagen

Ušetrite pri nákupe Inca Collagenu

Nakúpte teraz o 5€ výhodnejšie cez e-shop. Získate dopravu zdarma a tiež darček – balenie vitamínu C pre lepšiu syntézu kolagénu.

Zadajte v e-shope kód: S01000666 a objednajte.

Ako vidíte, pre našich fanúšikov je základom starostlivosti vhodne zostavená kozmetická rutina. Tá sa začína šetrným čistením pleti a následnou hydratáciou, pokračuje výživou v podobe sér s účinnými látkami na daný typ pleti a končí použitím olejčekov či krémov. Tie sú pre pleť ako ochranná bariéra a zároveň ju vyživia počas chladných dní s rúškom na tvári. Bodkou za správnou rutinou sú tiež výživné a hydratačné masky. S týmito tipmi sa aj my maximálne stotožňujeme. No nemenej podstatná je vnútorná výživa pleti s kolagénom. “Kolagén hrá dôležitú rolu v procese hojenia rán a je zodpovedný za pevnosť a pružnosť vzniknutej jazvy,” vysvetľuje špecialistka dermatológie MUDr. Jana Molčanová a pokračuje: “Z hľadiska estetickej dermatológie je kolagén dôležitý pre zachovanie pevnej a pružnej pokožky, zdravých nechtov a vlasov.”

Dajte si preto poradiť od našich fanúšikov aj vy a spoznajte skvelé účinky kolagénu na pleť:

  • kolagén spája bunky a tým zabezpečuje hydratáciu, pružnosť a elasticitu pleti
  • pomáha regenerovať pleť pri drobných poraneniach a kožných prejavoch
  • navracia pleti potrebnú rovnováhu
  • pomáha preventívne chrániť pleť pred voľnými radikálmi, vďaka čomu má pleť menší sklon k zápalovým procesom
  • užíva sa s vitamínom C, ktorý ešte podporuje syntézu vlastného kolagénu.

Nenechajte sa znechutiť a starajte sa o svoju pleť tak, ako si to zaslúži. Navonok, ale najmä vnútorne s pomocou Inca Collagen.

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×